DOĞU PERİNÇEK YAPACAĞI SURİYE ZİYARETİNİN AYRINTILARINI PAYLAŞTI: ESAD İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve iş insanı Ethem Sancak, Suriye'ye giderek heyetler arası görüşme gerçekleştirecek. Perinçek, ziyaretten Türk ve Rus hükümetlerinin haberdar olduğunu söyledi.

GÜNDEM 17.08.2022 13:06:00 0
DOĞU PERİNÇEK YAPACAĞI SURİYE ZİYARETİNİN AYRINTILARINI PAYLAŞTI: ESAD İLE GÖRÜŞECEK Mİ?

Yıllar sonra Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin direkt hale gelmesi konuşulurken, Vatan Partisi'nden dikkati çeken bir adım geldi. Genel Başkan Doğu Perinçek öncülüğündeki heyetin Şam'a giderek Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la görüşeceği duyuruldu.

Perinçek, söz konusu ziyaretle ilgili olarak Halk TV'ye açıklamalarda bulundu.Dışişleri ile iletişime geçip geçmedikleri sorulan Perinçek, "Vatan Partisi davet edildi bizzat. Tabii devletimizi bilgilendiriyoruz ama biz devlet aygıtı dışında bağımsız bir partiyiz. Devletten emir almayız ama onları da bilgilendiririz. Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile görüş alışverişi yapıyoruz fakat onların kontrolü, talimatı, yönlendirmesi dahilinde değil. Vatan Partisi olarak kendi inisiyatifimizle bu seyahati yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

'AMACIMIZ İKİ DEVLET ARASI İŞBİRLİĞİNİN BİR AN ÖNCE BAŞLAMASI'
Vatan Partisi Genel Başkanı, "Amacımız Türkiye ve Suriye arasında her alanda mümkün olduğu kadar en kısa zamanda işbirliğinin başlaması. Askeri, ekonomik her alanda... Ve bir an evvel PKK ve diğer yobaz terör örgütlerinin Suriye'de bitirilmesi. Bunlarla bağlantılı olarak bir diğer amacımız da tabii ki Türkiye'deki Suriyeli misafirlerimizin kendi vatanlarına güvenli bir şekilde dönmelerinin sağlanması" diye konuştu.

ESAD'LA GÖRÜŞECEKLER Mİ?

Perinçek, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile bir görüşme gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği yönündeki soruya ise "Birebir değil ancak heyetler arası bir görüşme olacak" cevabını verdi.
Perinçek, heyette yer alacak isimlerin henüz belli olmadığını sadece kendisinin ve Ethem Sancak'ın kesin olduğunu ifade ederek, isimlerin de önümüzdeki günlerde kesinliğe kavuşacağını bildirdi.

Perinçek, "Diğer heyet üyelerinin isimleri de oluşmaya başladı. Vatan Partisi dışından da devlet terbiyesi almış, diplomasi birikimi olan isimler olacak. Sırf Vatan Partililer değil" diye konuştu.
"Devlet terbiyesi almış kişiler kim?" şeklindeki soru üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı, "General, bürokrat, diplomat gibi tecrübeleri olan isimler de heyetimiz de yer alacak" dedi.

'RUSYA'NIN HABERİ VAR'

Rusya ile yakın ilişkileri olduğu bilinen Perinçek ve Sancak'ın sözkonusu ziyaretinden Moskova'nın haberinin olup olmadığı sorusuna Vatan Partisi Genel Başkanı şöyle cevap verdi:
"Daha önce sayın Ethem Sancak, sayın Şule Perinçek ve başka arkadaşların da bulunduğu bir heyet Rusya'ya bir ziyaret gerçekleştirdi bundan 10-15 gün kadar önce. Orada bu ziyaret görüşüldü. Türkiye, Suriye, Rusya ve İran işbirliği, bölge ülkelerinin güvenliği ve ekonomik gelişmeleriyle ilgili çok önemli bir anlayış birliği oluşturuldu. Soçi de bizim ziyaretimizden sonra gerçekleştirildi. Rusya'nın bu gelişmelerden ve ziyaretten haberi var. Onlar da destekliyor. Onlar da Suriye ile Türkiye'nin işbirliği yapmasını çok istiyor."

'ESAD VE ERDOĞAN'IN GÖRÜŞMESİ YÖNÜNDEKİ ISRARI DOĞRU BULMUYORUZ'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görüşeceği yönündeki iddiaları değerlendiren Perinçek, "Biz Sayın Erdoğan ve Sayın Esad'ın görüşmesinde ısrar edilmesini doğru bulmuyoruz. Mesele iki devletin işbirliği yapması, iki liderin görüşmesi değil. Bunun, sonuç almaya yönelik bir ısrar olmadığı görüşündeyiz. Biz başından beri 'Türkiye devleti ile Suriye devleti işbirliği yapmalı' diyoruz. İki liderin görüşmesi yönündeki ısrar biraz olumsuz tortuları ısıtmak istiyormuş gibi geliyor. Bizim böyle bir ısrarımız yok. Orada BAAS partisiyle de görüşeceğiz ortak bildiri de muhtemelen çıkaracağız. Ve bu bildiride Cumhurbaşkanlarının görüşmesi diye bir madde olmayacak. İki devlet arasında işbirliği olmalı. İlk önce askeri. Terörü bitirelim. Hem PKK hem de IŞİD benzeri İslam bayrağı altında toplanan ama İslam'la alakası olmayan ABD kontrollü yobaz terörünü bitirelim. Böylece Türkiye'deki Suriyeli misafirler ülkelerine güvenle dönsünler" diye konuştu.

'VATAN PARTİSİ'NİN BİR PRESTİJİ VAR'

 Vatan Partisi'nin Suriye tarafından davet edildiğini söyleyen Perinçek, "Vatan Partisi'nin bir prestiji var. Vatan Partisi aynı zamanda Atlantik sistemine karşı tavırlı, dünyadaki Asya çağı yükselişini çok iyi anlamış bir Parti. Herkes de bunu görüyor" dedi.

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,04
  • EURO

    46,89% 0,88
  • GRAM ALTIN

    4379,59% 1,87
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

Yükleniyor


DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2