DOĞU PERİNÇEK: ABDULLAH ÖCALAN'I ÇIKARTACAKLAR

DOĞU PERİNÇEK: ABDULLAH ÖCALAN

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakın bir zamanda televizyonlara çıkartılacağını iddia etti. Doğu Perinçek, Abdullah Öcalan'a ilişkin "Şu an devletin, MİT'in elinde oyuncak

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk’te katıldığı canlı yayında, “HDP tersine Türkiyelileşme yaşıyor1 diyen Ayhan Bilgen hakkında, “Bu tavrı çok cesur. Halk tarafından alkışlanacaktır. Bu tavır, çoğunlukta olan tavır. Bizim Kürtlerimiz içerisinde de alkışlanacaktır. Bu bir çığır açıyor. Şimdiye kadar seslendirilemedi korkulardan dolayı. Ayhan Bilgen’in çatır çatır ortaya koyması cesur bir adımdır” diye konuştu.
Perinçek, Abdullah Öcalan ile ilgili de bir iddia ortaya attı. Perinçek, “Türk devleti kısa zaman sonra Abdullah Öcalan’ı çıkartacak “Silahları bırakın, biz yanlış yaptık” dedirtecek. Televizyonlara falan çıkartacak. Türk devleti çıkartacak, göreceksiniz. Şu an devletin, MİT’in elimde oyuncak durumunda. Onu kullanıyorlar” ifadesini kullandı.
Perinçek, şunları söyledi:
“Öncelikle ifade etmeliyiz ki, dönemsel koşulların değişimi siyasette hem dil, hem yapısal dönüşümü gerektirir. HDP, çözüm sürecindeki genişlemeyi kalıcı sanmış ve kişisel başarı öyküsü olarak yorumlamayı tercih etmiştir. Siyasette tartışma sağlıklı yönetilir ve toplumsal katılımla gerçekleşirse, yenilenmeyi getirir. Tartışmayı ertelemek ise dinamizmi bitirir ve kişisel hesaplarla hareket etmeyi beraberinde getirir. Kamuoyundaki yaygın kanaatin aksine HDP’nin genişleme sorunları Kandil, İmralı ya da geçmişte sanıldığı gibi cezaevlerinden müdahaleden çok, kendi yönetiliş biçiminden kaynaklanmaktadır. HDP’ye yönelik baskı ve tutuklamalar partinin kendisini masaya yatırmasını zorlaştırıyor. Açık toplumsal tartışmalar yapamadığı için içe kapanıyor, tabandan gelen talep ve eleştiriler dikkate alınmadığı gerekçesiyle özeleştiriler anlamsızlaşıyor. Toplumsal sahiplenme zayıfladıkça söylemde hamasete yönelim gelişiyor ve parti dilinde sloganik tutuma sığınma arttıkça partiyi kriminalize etme girişimlerine zemin oluşuyor. Bu da yeni baskıları getiriyor. Bu gerilim halinin kısır döngüsünü kırmak için ise risk almak ve gerilimi boşa çıkaracak açılımlar için cesaretle siyaset geliştirmek gerekiyor.”