DİŞÇİYE GİTTİ, GÖZÜNÜ KAYBETTİ 

DİŞÇİYE GİTTİ, GÖZÜNÜ KAYBETTİ 

Belen’de yaşayan Mustafa Balat isimli vatandaş diş ağırısı şikayetiyle diş merkezine gitti, dişinin çekilmesi sonrası gözünü kaybettiğini öne sürdü, hukuk mücadelesi başlattı. Diş hekimi ise iddiaları yalanladı. 

Belen’de yaşayan Mustafa Balat isimli vatandaş diş ağırısı şikayetiyle diş merkezine gitti, dişinin çekilmesi sonrası gözünü kaybettiğini öne sürdü, hukuk mücadelesi başlattı. Diş hekimi ise iddiaları yalanladı. 
Belen’e bağlı Kömürçukuru Mahallesi'nde ikamet eden evli ve 3 çocuk babası Mustafa Bulat, dişinin ağrıması üzerine Belen’de sağlık ocağına gitti. Diş çekimi sonrası şişme oluşan Bulat, yüzündeki şişiklerin gün geçtikçe artması sonucunda ameliyata alındı. Ameliyat sonrasında gözü ve yüzünün bir kısmı alınan Balat doktordan şikayetçi oldu, hukuk mücadelesi başlattı. Mustafa Bulat’ın babası Sefer Bulat’ın iddiasına göre diş hekiminin tetkik yapmadan dişi çekmesi nedeniyle oğlunun sol gözünü kaybettiğini belirtti. Baba Bulat, “İskenderun’a diş hastanesine gittik. Doktor ‘şikayetin nedir’ dedi oğlum da 'dişim ağrıyor' dedi. ‘Şöyle otur' dedi oğlum da oturdu. Dişi çekti, tuttu, attı haydi güle güle gidebilirsiniz dedi, başka bir şey demedi. Hiçbir şey çekmedi, ne film çekti, ne iğne yaptı” dedi. 


Burada dişi çekilmesine rağmen yüzündeki şişliklerin gün geçtikçe arttığını fark eden Bulat, doktoruna durumu iletmesi üzerine Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi. Bulat, oradan da Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine yönlendirildi. Doktorların cerrahi müdahalede bulunduğu Bulat'ın sol gözü ve yüzünün bir kısmı burada ameliyatla alındı. Dişi çeken hekimin suçlu olduğunu söyleyen baba Bulat, “Herhalde ondan oldu başka bir şeyden olmaz ki. Çocuğun hayatını kararttı. Göz yok, yüz yok. Parçaladı attı. Onun için verdik mahkemeye” dedi. 
Operasyon sonrası burnundan hortum yardımıyla beslenmek zorunda kalan ve konuşma yetisini büyük ölçüde kaybeden Bulat, İskenderun'da dişini çeken doktordan avukatı aracılığıyla şikayetçi oldu.
Ailenin avukatı Neslihan Güraslan, konuyla ilgili İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Güraslan: “Dişi çekildikten sonra müvekkilimin yüzü daha da şişmeye başlıyor. Ameliyat olduktan sonra göz ve yüzünün bir kısmını kaybediyor. Müvekkilim aslında tetkikler yaptırıyor. Kanserden şüpheleniliyor ama daha teşhis konulmamış. Bu süreç içerisinde müvekkilimin diş ağrısı oluyor, gidiyor. Normalde bu tür hastalarda direkt diş çekimini tercih etmiyor doktorlar. Orada zaten yüzü şiş, doktor bunu gördüğü halde dişi çekiyor. Burada tümör tetiklenmiş olabilir deniliyor.' dedi.