DİKKAT! YAĞMUR GELİYOR

DİKKAT! YAĞMUR GELİYOR

2019'un son günlerinde yurt genelinde etkisini artıran soğuk hava dalgası, yeni yılda da aynı şekilde devam edecek.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, birçok ilde sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağı belirtildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birçok il için sağanak, karla karışık yağmur ve kar yağışı uyarısında bulundu.
HATAY VE ÇEVRESİNDE YAĞMUR OLACAK
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu ile Çanakkale'nin iç kesimleri, Balıkesir, Muğla, Konya, Burdur, Isparta, Osmaniye, K. Maraş, Hatay ve Elazığ çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Konya, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.
MERSİN'İN YÜKSEK KESİMLERİ YENİ YILA KARLA GİRDİ
Mersin'in yüksek kesimleri yılın son günlerinde yoğun kar yağışının etkisi altında kaldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez Toroslar ilçesine bağlı Yavca Mahallesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle bazı yollar kapandı. Kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan yollar, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekiplerinin yaptığı çalışmalarla açıldı.