DEPREMDE KAYBETTİĞİ ABLASINI 2 AY SONRA BULDU: 4282 NO'LU MEZAR

Adıyaman'da enkazdan çıkarıldıktan sonra kaybolan Ayşegül Karlı'nın cenazesi aylar sonra bulundu. Ablasının DNA örneği alınmadan gömüldüğünü söyleyen Yusuf Karlı...

GÜNDEM 6.04.2023 10:51:00 0
DEPREMDE KAYBETTİĞİ ABLASINI 2 AY SONRA BULDU: 4282 NO

Adıyaman'da enkazdan çıkarıldıktan sonra kaybolan Ayşegül Karlı'nın cenazesi aylar sonra bulundu. Ablasının DNA örneği alınmadan gömüldüğünü söyleyen Yusuf Karlı, 'Savcı olmaz öyle şey demiş, annem yalvar yakar ağlaya ağlaya savcıları ikna edip o mezarı açtırdılar. Ayşegül oradaydı' dedi.
BirGün'de Semra Kardeşoğlu'nun haberine göre, depremde 7 yakınını kaybeden 29 yaşındaki Yusuf Karlı'nın ablasını arama mücadelesi 2 ay sonra bitti. Kelimelere sığmaz bu arayışı bugün onlarca başka aile sürdürüyor. Depremin büyük acısı, kurtarma faaliyetlerinin yetersizliği, sonrasında başını sokacak bir çadır dahi bulamaması ve tüm bunlara rağmen belki de en zoru bu arayış süreci. Bir annenin, bir kardeşin morgları dolaşarak onlarca cenazeyi görmesi ve "Hiç değilse bir mezarı olsun" diye uğraşmasını anlatmak o kadar kolay değil.
AVUSTURYA’DAN ADIYAMAN’A
Yusuf Karlı, fizik alanında Avusturya'da doktora çalışmalarını sürdürüyordu. Bir yıllık bir aranın ardından bir konferans için Eskişehir'e geldi. Oradan uçakla memleketi Adıyaman'daki ailesini ziyaret etmek istedi. Ne var ki uçak hava muhalefeti nedeniyle Adıyaman yerine Hatay'a indi. Karlı o geceyi şöyle anlattı: "O zaman biri üniversite öğrencisi, diğeri mimarlık öğrencisi iki kardeşimi ziyaret edeyim dedim. Antep'te yaşayan ablam da onların yanındaydı. Otobüsle Adıyaman'a geçmeden ablam Ayşegül'e (benden bir yaş büyük) 'Gel beraber annemlere gidelim' dedim. Geldi. Onunla aile apartmanımıza ulaştık. Tüm aile 1 No'lu sağlık ocağı Caddesi’ndeki Maşallah Apartmanı'nda yaşıyordu. Eve geldikten birkaç saat sonra depreme yakalandık. Ben annemle enkazdan çıktım. Hastaneye ulaştık. Baba, amca, yenge, hala, enişte ve ninem hayatını kaybetti. Cenazeleri sonra çıkarıldı. Fakat ablam Ayşegül'den iz yoktu."
HER YERDE ARADIK
Karlı ailesi, bu büyük kaybın ardından bir başka zorlu mücadeleye girdi. Bu Gaziantep Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisansını yapan Ayşegül Karlı'yı arama mücadelesiydi. Yakınları onu sağ çıkarıp bir ambulansa teslim etmişti. Sonrası yok. Sanki 30 yıl yaşamamış gibi. Günlerce bir hastaneden gelecek haberi beklemişler umutla. Yusuf Karlı "O arada öldüğünü hiç düşünmedik. Ama zaman geçtikçe umut tükendi. 'Artık bulalım bir mezarı olsun' dedik. Annem morgları dolaştı. Tüm hastanelerde aradık. Binlerce asılsız ihbarın peşine düşüp dolaştık. Mezarlık, morg, hastane arasında bir iz aradık. Annem DNA örneği verdi. Fakat uyuşan bir kimliksiz cenazeye ulaşamadık. Ta ki geçen perşembe gelen telefona dek" diyerek yaşadıklarını anlattı.
Adıyaman'da depremde ölen yüzlerce kişinin toprağa verildiği yeni mezarlıkta bir kadının 4283 no ile toprağa verildiğinin haberi geldi. Daha önceki ihbarlar gibi boş olduğunu düşünseler de peşine düştüler. Mezarlığa gittiğinde böyle bir mezar olduğunu doğruladılar. Görevliler kendilerinin yemek molasında olduğu sırada yurttaşlar tarafından bir kadının gömüldüğünü söyledi. Ancak ortada alınan DNA örneği, fotoğraf ya da özelliklerini gösteren tek kanıt yoktu.
4282 NO'LU MEZAR
Sonrasını Yusuf Karlı aktardı: "Depremin ikinci günü toprağa verilmiş. Savcılığa gittik böyle bir mezar olduğunu ve açtırmak istediğimizi anlattık. Önce kabul edilmedi talebimiz. Savcılık da bu mezardan habersizdi. Sonunda izin çıktı. Mezar açıldı. Ablamın sağ omzunda gül dövmesi vardı. Onun fotoğrafını gösterdik. Cenazeyi bize göstermediler. Savcı üzerindeki kıyafetleri söyledi. Omzundaki dövmeyi inceledi. Tuttu hepsi. O olduğuna karar verildi. Yine de bir aksilik olmasın diye diş örneği alındı. DNA kısa sürede netleşecek. Başındaki tahtanın üzerine ablamın adını yazdık. 4282 nolu mezarın artık bir adı var."
Yusuf Karlı'nın en büyük isyanı bir kaybın böyle bulunması. Söylediği son cümle "Ablam dövmeden bulundu. Bir çöp gibi gömmüşler ablamı. Bu acılar bir daha yaşanmasın. Ölenler böyle gömülmesin. Acılar böyle katlanmasın. İnsanlar ölüsünü bulduğuna sevinmesin" oluyor. Bu olay sonrası yakınlarını arayan ailelerden telefon gelmiş. Onların da umudu artmış. Ölüsüne ulaşma umudunun daha ötesi var mı gerçekten.
 

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,65% 0,04
  • EURO

    46,89% 0,88
  • GRAM ALTIN

    4379,59% 1,87
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

HBB’DEN AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI YOĞUN MÜCADELE BAŞLADI!

ANTAKYA KARLISU’DA ŞANTİYEDE KORKU DOLU ANLAR! FRENİ BOŞALAN VİNÇ 2 ARACI BİÇİP UÇURUMDAN YUVARLANDI

ESKİ TİP SÜRÜCÜ BELGELERİNİN YENİLENMESİ İÇİN TANINAN SÜRE 31 EKİM 2025'E KADAR UZATILDI

ÖZEL’DEN AKP’YE SERT ÇIKIŞ: KOMİSYON ÜZERİNDE TAHAKKÜM KURULAMAZ!

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI RIZA AKPOLAT'IN BALDIZI HAKKINDA KARAR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN YARKADAŞ’A TEPKİ: ATATÜRK SEVGİMİZ TARTIŞILMAZ

AYM'DEN RASİM OZAN KÜTAHYALI'YA SOĞUK DUŞ!

ÖZEL: İMAMOĞLU ADAY OLMAZSA BEN DE ADAY DEĞİLİM

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

Yükleniyor


DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2