DENİZLER HALKIN KALBİNDE MÜCADELESİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

DENİZLER HALKIN KALBİNDE MÜCADELESİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDİYOR

Emek Partisi  İskenderun İlçe başkanı Makbule Kılıç ;6 Mayıs kendilerini halklarının mutluluğu ve ülkelerinin bağımsızlığı dışında herhangi bir amacı olmayan 3 fidanın, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnanın idam edilişi

Halkımız ve özellikle gençlerimiz Denizleri her 6 Mayıs’ta mezarları başında, kentlerde, okullarda, derneklerde, açık hava ve kapalı salon toplantılarıyla, yüzlerce, binlerce kişinin katılımıyla bu güne kadar anmaya devam etti. 

Çünkü Denizlerin Mücadelesi, her tarafı dökülen, insana ve doğaya karşı olan kapitalist sistemin yıkılması ve Sosyalizmin kurulması mücadelesiydi. Sistemin nasıl sadece bir avuç zenginin karı için var olduğu Kovid Pandemisi sürecinde daha iyi açığa çıkmıştır. 

Bu nedenle Denizler; Tek Adam Yönetiminin baskılarda, ülkeyi yağmalamada, emekçilerin sefaletinin ve işsizliğinin artmasında bir zirveyi temsil eden rejimine karşı İş, Ekmek, Özgürlük ve Adalet için mücadelesinde yaşamaya devam etmektedir.

Bu nedenle Denizler; Rize İkizdere’de ormanlarını, ağaçlarını, tabii hayatı ve doğayı korumak için sermayeye ve onun düzenine karşı mücadele eden köylülerin mücadelesinde yaşamaya devam etmektedir.

Bu nedenle Denizler Parasız, Bilimsel, Demokratik ve Anadilde eğitim için mücadele eden gençlerin ve eğitimcilerin mücadelesinde yaşamaktadır.

Bu nedenle Denizler; İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasına karşı ve kadınların her türlü ayırımcılığa karşı verdikleri mücadelede yaşamaktadır. 

Bu nedenle Denizler; her türden ulusal, mezhepsel ayrımcılığa karşı “Kendini Kaderini Tayin Hakkı ve eşit koşullarda yaşam için” bedel ödeyenlerin mücadelesinde yaşamaktadır.  

Bu nedenle Denizler; ülkenin yer altı ve yer üstü kaynaklarını  yerli işbirlikçileriyle beraber daha önce görülmemiş bir şekilde yağmalayan emperyalizme karşı “Tam Bağımsız Türkiye” mücadelesinin bayraktarlığını yapmaya devam etmektedir. 

Aradan yarım asıra yakın bir zaman geçti. Lakin Denizlerin halkın davasına bağlılıklarına saygı, sevgi yıl be yıl arttı. Her ne kadar pandemi şartları gerekçesiyle getirilen yasaklamalar nedeniyle anmak için bir araya gelme şartları ortadan kalkmış olsa da Denizler ve onların şahsında mücadelede yitirilenler evlerde, fabrikalarda kısacası her yerde 6 Mayıs onları andığımız bir gün olacaktır.