DEMİRTAŞ, HDP'NİN DEKLARASYONU HAKKINDA KARARINI AÇIKLADI

DEMİRTAŞ, HDP

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP'nin “Adalete, demokrasiye, barışa çağrı” deklarasyonu hakkında açıklama yaptı.

Kürt sorunu tartışmaları yeniden Türkiye'nin gündemine otururken HDP  ‘Demokrasi Tutum Belgesi’ni açıkladı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, “Adalete, demokrasiye, barışa çağrı” deklarasyonunun detaylarını paylaştı.

HDP'nin deklarasyonunda ' Türkiye’nin çözmesi gereken en köklü sorunu Kürt sorunudur. HDP, demokratik çözüm ve barış konusunda üzerine düşen her şeyi yapmaya, Türkiye’deki bütün toplumsal kesimlerin sorunlarını ve kaygılarını dikkate alan yapıcı bir rol üstlenmeye hazırdır.' ifadeleri yer aldı.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'HDP Genel Merkezinin tutum belgesi bugün 11.00'de sevgili Eş Genel Başkanlarımız tarafından açıklanıyor. Türkiye siyaseti için yeni bir başlangıca fırsat sunacağına inandığım bu deklarasyona, tüm siyasi çevrelerin anlam vereceğini umuyorum.' ifadelerini kullanarak deklarasyona desteğini açıkladı.