DAVUTOĞLU’NUN DEMİRTAŞ ŞİKÂYETİNİ GERİ ÇEKMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında şikayetinden vazgeçtiğini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun, şikayetini geri çekmediği ortaya çıktı.

GÜNDEM 23.09.2022 19:59:00 0
DAVUTOĞLU’NUN DEMİRTAŞ ŞİKÂYETİNİ GERİ ÇEKMEDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Diken’den Canan Coşkun’un haberine göre, Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘kamu görevlisine hakaret’ suçlamasıyla yargılandığı dava bugün Küçükçekmece 23’ncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Demirtaş, dönemin başbakanı şimdinin Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasında, “Yüreğiniz soğumadı mı bunlara rağmen? Tam olarak amacınız ne, ne kadar ceza almamı istiyorsunuz” dedi.

Dönemin başbakanı Davutoğlu, 27 Ekim 2015’te A Haber ve ATV ortak yayınına katılmış, burada “Fırat’ın batısına PYD geçmeyecek. Geçtiği anda vururuz dedik, iki kere de vurduk. Türkiye’ye rağmen Suriye’de bir şey yapmak mümkün değil” demişti. Demirtaş da Davutoğlu’na “Geçecek ve sen de suyun bu tarafından mal mal bakacaksın” sözleriyle karşılık vermişti.

Davanın duruşması bugün Küçükçekmece 23’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Demirtaş duruşmaya Edirne F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Demirtaş’ın saçlarını kazıttığı görüldü.

Duruşmaya HDP milletvekilleri Dilşat Canbaz Kaya ve Ali Kenanoğlu ve çok sayıda partili katıldı. Demirtaş’ı savunmak üzere salonda birçok avukat bulundu.

DAVUTOĞLU’NUN ŞİKAYETİ DEVAM EDİYOR

Duruşma başında hâkim, mahkemeye yeni atandığını söyledi. Davutoğlu’nun avukatının mahkemeye mazeret dilekçesi sunduğu, şikâyetinin de devam ettiği belirtildi.

“KENDİSİNİ BİR SONRAKİ DURUŞMAYA BEKLiYORUM”

Demirtaş’ın konuşması şöyle: “Davutoğlu bugün muhalefet partisi lideri. Burada olmasını isterdim. Kendisinin neyimden şikâyetçi olduğunu dinlemek isterdim.Kendisini bir sonraki duruşmaya bekliyorum. İktidara gelirlerse ifade özgürlüğünü nasıl koruyacaklarına dair bir çok beyanı var. Davutoğlu, başbakanlık yaptığı dönemde açılan davalarla ilgili şikâyetini geri çekti, şikâyetini çekmediği tek kişi benim. Mersin’de de ceza aldım kendisinin şikâyetiyle ilgili. Kendisi yine şikâyetçi. Şaşkınlıkla karşılıyorum.

Hakkımda 47 dava açıldı, 144 soruşturma açıldı, altı yıldır tutukluyum, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) göre siyasi tutukluyum. Dokuz yıl hapis cezası aldım, 38 ağırlaştırılmış müebbet ve 10 bin yıla yakın ceza istemiyle yargılanıyorum. Yüreğiniz soğumadı mı bunlara rağmen? Tam olarak amacınız ne, ne kadar ceza almamı istiyorsunuz?
Siz başbakanken icraatlarınıza dair hakkınızda bir tek fezleke ve soruşturma yokken ben muhalefet olarak sizi denetlediğim için bu kadar yıldır yargılanıyorum. Acaba siz başbakan olarak hiç mi hata yapmadınız? Bütün hatayı biz mi yaptık? Bir sonraki duruşmaya Küçükçekmece’ye gelerek kendisine bunları sormak istiyorum.”
YARGITAY SAVCILIĞININ BOZMA GÖRÜŞÜ
Demirtaş’ın avukatı Fırat Epözdemir, Yargıtay başsavcılığının daha önce aynı sözler nedeniyle verilen mahkumiyet kararının bozulmasına dair görüş bildirdiğini, yasama sorumsuzluğunun araştırılması gerektiğini aktardı. Epözdemir, Meclis’e yazı yazılarak aynı minvaldeki konuşmaların istenmesini talep etti. Epözdemir, Mersin’de görülen davadaki şikâyetçinin de Davutoğlu olduğunu belirterek, bu dosyanın bekletici mesele yapılmasını istedi. Epözdemir, İstanbul 47’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde de aynı demeç nedeniyle yargılama olduğunu, bu dosyanın oradaki dosyayla birleştirilmesini de talep etti.
18. MADDE İHLALİ SÜRÜYOR
Avukat Ramazan Demir de hâkime Demirtaş hakkındaki AİHM kararını görüp görmediğini sordu. Hâkim, görmediğini söyledi. Demir, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 18’nci maddesinin ihlali, yargılanan kişi hakkındaki bütün davalara gölge düşürür, bu dava da dahil. Bu ihlalin devamı anlamına gelir” dedi. Hükümet yetkililerinin açıklamalarının mahkemeyi de etkilediğini söyleyen Demir’in sözleri hâkim tarafından bölündü. Hâkim, Demir’e “Dosyadaki delil durumuna göre değerlendiririz. Vicdani ve hukuki bir karar vereceğiz. AİHM kararları da bir noktaya kadar bizi bağlar” diye yanıt verdi.

Mahkeme, Demirtaş hakkında Mersin ve İstanbul’daki mahkeme dosyalarının istenmesine karar verdi. Diğer taleplerin ilerleyen aşamada değerlendirilmesine karar veren mahkeme, Demirtaş’ın bir sonraki duruşma SEGBİS’le hazır edilmesine hükmetti.Bir sonraki duruşma 4 Kasım’da saat 14:00’te görülecek.

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2