Tarih: 25.03.2020 23:40

CUMHURİYET GAZETESİ'NİN USTA YAZARI KORONAVİRÜS ŞÜPHESİ İLE HASTANEYE KALDIRILDI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, 'Cumhuriyet’in çınarı, değerli yazarımız, ağabeyimiz Ali Sirmen korona şüphesiyle tedavi altına alındı. Sağlık durumu düne göre daha iyi seyrediyor. Cumhuriyet ailesi olarak biliyoruz ki Ali Ağabey bunu da atlatacak... okurlarına, sevenlerine ve Türkiye’ye mesajı #EvdeKal' açıklamasını yaptı.
Sirmen'in 39.5 derece ateşle hastaneye kaldırıldığı ve yapılan ilaç tedavisine karşılık verdiği öğrenildi. 
80 yaşındaki Ali Sirmen'in son 3 yazısında koronavirüs konusunu ele aldığı görüldü.
ALİ SİRMEN KİMDİR?
Ali Sirmen (d. 10 Kasım 1939, İstanbul), Cumhuriyet gazetesinde Dünyada Bugün isimli köşenin yazarı, hukukçu, sinema ve dizi oyuncusudur.
Türk sanat müziği bestekârı ve keman sanatçısı Sadi Işılay'ın torunu olan Ali Sirmen, 10 Kasım 1941 tarihinde İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur.
Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başladı. Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde köşe yazıları yazdı. Halen Cumhuriyet gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır.
1972 yılında kurulan Barış Derneği'nin kuruluşunda yer aldı.
İkinci Bahar televizyon dizisinde Antepli bir komiseri canlandırdı. Cumhuriyet adlı filmde Cumhuriyet gazetesinin kurucusu olan Yunus Nadi Abalıoğlu'nu canlandırdı.
SkyTürk kanalında Siyah-Beyaz isimli programın hem yapımcılığını hem de sunuculuğunu yaptı. Ayrıca Cem TV'de Süheyl Batum ile Ayıptır Söylemesi isimli tartışma programını sundu.
2015 yılında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.
Mine Sirmen ile evliliğinden Devrim (d. 1966) adından bir oğlu vardır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —