CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ENFLASYON 14 AYDIR DÜŞÜYOR”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

GÜNDEM 25.08.2025 21:57:00 0
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ENFLASYON 14 AYDIR DÜŞÜYOR”

Ardından açıklama yapan Erdoğan muhalefeti hedef alırken, "İstanbul merkezli suç örgütüne yönelik operasyonlarımızdan sonra muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri hamdolsun ki tutmadı" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki toplantı, 1 saat 45 dakika sürdü.

Ekonomi ve Gazze'nin de gündeme geldiği toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.

Erdoğan konuşmasına bugün 5 gazetecinin öldüğü Gazze'deki İsrail saldırısına değinerek başladı. Ardından muhalefeti hedef alan bir konuşma yaptı.

"MİLLİ MARKALARA DÖNÜK BOYKOT ÇAĞRILARI ELLERİNDE PATLADI"

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile çok sayıda CHP'li belediye başkanının tutuklandığı soruşturmalara değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Son 2 buçuk yıldır uyguladığımız makro ekonomik istikrar ve reform programı stres testlerini başarıyla geçmektedir. İstanbul merkezli suç örgütüne yönelik operasyon sonrasında muhalefetin ekonomimizi hedef alan sabotaj girişimleri hamdolsun tutmadı. Milli markalara dönük boykot çağrıları ise milletimizin basireti sayesinde kendi ellerinde patladı. Merkez Bankamızın rezervleri üzerinden oluşturmaya çalıştıkları algıda da başarısız oldular. Ülkemizi yıpratmak amacıyla yurtdışına düzenledikleri şikayet turlarından ise elleri boş döndüler. Ne karşılarında süklüm püklüm oldukları Batılı aktörler bunlara itimat etti ne de ülkelerini kötüledikleri yabancı basın kuruluşları bunları umursadı. Sonuçta kaybeden ülkemiz ve hükümetimiz değil, Türkiye'yi yabancılara şikayet eden acizler oldu. İşte en son Merkez Bankası rezervlerimiz 176 buçuk milyar dolara ulaşarak Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdı. Borsamızdaki toparlanma son haftalarda hız kazandı. İç ve dış borçlanma maliyetleri düşerken Türk Lirası'na olan güven de hızla yükseliyor. Enflasyondaki düşüş 14 aydır aralıksız devam ediyor. Enflasyon beklentileri de tüm kesimlerde iyileşiyor."

YANGINLARLA MÜCADELE KONUSU

"Şunu bir kez daha önemle vurgulamak durumundayım; Türkiye 27 uçak, 105 helikopter, 6'bine yakın kara aracıyla tarihinin en büyük gelişmiş filosuna sahiptir. Ülkenin başına gelen felaketlerden rant devşirmeye çalışan müzmin muhaliflerin propagandalarına rağmen Türkiye, yangınlarla mücadelede dünyada parmakla gösterilen bir ülke konumundadır. Yanan alanların toplam orman varlığı oranına baktığımızda aynı iklim kuşağında olduğumuz ülkelerin neredeyse tamamından daha iyi bir yerdeyiz. Yangınla etkin mücadelenin yanı sıra yangın sonrası ağaçlandırmada da son derece başarılıyız. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler sıralamasında Avrupa'da birinci, dünyada ise 4'üncüyüz.

Birleşmiş Milletler, orman yangınlarının 2030 yılına kadar yüzde 14, 2050 yılına kadar ise yüzde 30 artış göstereceğini ifade ediyor. Bu vahim senaryoya göre tedbirimizi almak, buna göre bir kültür geliştirmeliyiz. Orman yangınlarının yüzde 96'sının insan kaynaklı çıktığı dikkate alındığında halen kat etmemiz gereken ciddi mesafe olduğu açıktır. Piknik ateşi, sigara izmariti, anız yakma, sağa sola atılan cam şişeler ve dikkatsiz davranışlar büyük yangınlara sebep oluyor. Vatandaşlarımızdan yağışlı ve serin günlere ulaşana kadar azami dikkat bekliyoruz."

"YURTDIŞINDA YAŞAYAN KARDEŞLERİMİZE HÜRMETSİZLİK EDİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

"Hükümet olarak göreve geldiğimiz ilk günden beri yurtdışında yaşayan kardeşlerimize daima sahip çıktık. Bulundukları ülkelerde oy kullanma imkanından Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'mızın kurulmasına kadar birçok adım attık. Yurtdışındaki 7 milyonu aşkın insanımız da anavatanlarına olan vefa borçlarını ziyadesiyle ödediler ve ödüyorlar. Bakınız 62,2 milyon ziyaretçinin 9,6 milyonu yani yüzde 15,4'lük kısmı yurtdışında mukim kardeşlerimizdir. 60,5 milyar dolarlık turizm gelirimizin yüzde 17'si, yani 10.3 milyar dolarlık bölümü yine bu kardeşlerimizin katkılarından oluşuyor. Hal böyleyken son dönemde, özellikle de bu sene, yurtdışında hayat süren kardeşlerimize, onlara yönelik çok ciddi hürmetsizlikler edildiğini görüyoruz. Affınıza sığınarak söylüyorum, gurbetçilerimize 'zırzop' diyen anamuhalefet vekilinden tutun medyada ve sosyal medyada asla tasvip edilmeyecek ifadelerle hakaret edilmesine kadar gerçekten utanç verici durumlara şahitlik ediyoruz. Şunu bir defa çok açık ve net söylemek isterim, yurtdışında yaşayan kardeşlerimiz kimsenin, bilhassa da ana muhalefetin şuursuz aktörlerinin üzerlerinde keyiflerince siyaset yapacakları bir kum torbası değildir. 86 milyon vatandaşımız gibi yurtdışındaki kardeşlerimiz de bu ülkenin asli unsurudur. Canımızdan parçadır. Hangi kökene, meşrebe, mezhebe, siyasi görüşe sahip olursa olsun başımızın tacıdır. Herkes bilsin ki emekleriyle, mücadeleleriyle, tüm engellere rağmen elde ettikleri sayısız başarılarıyla gurbeti sılaya dönüştüren bu kardeşlerimizin ötekileştirilmesine asla müsade etmeyiz. Vatan, millet ve memleket sevdasıyla her yıl Türkiye'ye ve ailelerine koşan kardeşlerimizi anamuhalefetin kibirli, kirli ve dışlayıcı zihniyetinin insafına bırakmadık, bırakmayacağız."

"MİNARELERİMİZDEN EZAN-I MUHAMMEDİLER YÜKSELDİĞİ SÜRECE TÜRKİYE ÖZGÜRDÜR"

Konuşmasını sonlandırırken yaz Kuran kurslarına değinen Erdoğan, 2 buçuk milyon çocuğun bu kurslara katıldığını söyledi ve "Minarelerimizden günde 5 vakit ezan-ı Muhammediler yükseldiği, camilerimizin kubbeleri Kuran tilavetiyle çınladığı müddetçe Allah'ın izniyle Türkiye ayaktadır, özgürdür, istiklal ve istikbali güvence altındadır" dedi.

 

 

  • BIST 100

    11347,70%0,30
  • DOLAR

    40,83% 0,12
  • EURO

    47,84% 0,95
  • GRAM ALTIN

    4431,67% 0,84
  • Ç. ALTIN

    7119,18% 0,73

NATO SKANDALI: TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ DOSYASI HAVALİMANI TUVALETİNDE BULUNDU

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

HATAY’IN SAĞLIK ALTYAPISI GÜÇLENİYOR

GÖKHAN ALTUNÖZ: “TİYATROSUZ BİR ŞEHİR, NEFESSİZ KALMIŞ GİBİDİR”

ÇOCUKLARDA GÖZ MUAYENESİ BAŞARIYI DOĞRUDAN ETKİLİYOR

ÖZGÜR ÖZEL KENT UZLAŞISI'NI HATIRLATTI: 'YAPTIĞIMIZ SUÇ DEĞİL SİYASET'

ÖZ KIZINA VE ÇOCUKLARA TACİZDE BULUNAN CANİ YAKALANDI!

YKS SONUÇLARI TARTIŞMA YARATTI: KONTENJANLAR DOLDU, YÜZBİNLER AÇIKTA KALDI!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ENFLASYON 14 AYDIR DÜŞÜYOR”

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ, AHLAT'TA BİR ARAYA GELDİ

İBB YURTLARINA BAŞVURULAR BAŞLADI: BU YIL KAPASİTE 6 BİN 232’YE YÜKSELDİ

CHP'DEN BEYOĞLU BELEDİYESİ ÖNÜNDE MİTİNG: ÖZGÜR ÇELİK ÇAĞRI YAPTI

SAVCI SAYAN AKP'LİLERE VERDİ VERİŞTİRDİ! ÇALDIKLARINIZI YİYEMEYECEKSİNİZ, KUSACAKSINIZ…

HÜSEYİN KOCABIYIK’TAN CHP’YE YÖNELİK “EZME” ÇABALARINA UYARI

AVRUPALI BAŞKANLAR İSTANBUL YOLUNDA: İMAMOĞLU İÇİN DAYANIŞMA

“ABDULKADİR URALOĞLU TOGG YERİNE AUDİ’YE BİNDİ, 214 KM HIZLA TARTIŞMA YARATTI!”

BALIKESİR'DE 5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

ÇERÇİOĞLU,AKP’YE KARŞI KİTAP YAZIYORDUM” DEMİŞTİ, ŞİMDİ AKP’DE!

MKE’NİN ESKİ BAŞKANI SUÇ ÖRGÜTÜ VE CASUSLUKTAN GÖZALTINDA!

AKP’Lİ BAŞKANDAN DEFNE SAMYELİ’NE AHLAK DIŞI SÖZLER

TATİL HUTBESİNE TATİL ARASI: ERBAŞ HUTBEYİ TATİLDE HAZIRLADI

MERSİN’DE ÖĞRENCİLERİ TAŞIYAN MİNİBÜS TIR'A ÇARPTI: 2 ÖLÜ, 10 YARALI

ESKİ ORTAK İKTİDARA 7 AY SÜRE VERDİ! FATİH ERBAKAN’TAN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

MENZİL'İN MİRAS KAVGASINA DİYANET'İN CUMA HUTBESİ DE GİRDİ

CHP’Lİ VEKİLDEN ÇARPICI ÇIKIŞ: İMAMOĞLU’NA SİYASİ YASAK TUTMAZ!

FİLENİN SULTANLARI FIRTINA GİBİ BAŞLADI: İSPANYA’YA SET VERMEDEN GALİBİYET

ODTÜ’LÜLERE 19 MART EYLEMLERİ SORUŞTURMASI: ÖĞRENCİLER PEŞ PEŞE İFADEYE ÇAĞIRILIYOR

MEHMET ALİ ÇELEBİ’DEN BERELİ ŞOV! TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

MEMURLAR İÇİN KRİTİK 5 GÜN BAŞLADI

İBB DAVASI İÇİN GERİ SAYIM: 4 İDDİANAME HAZIRLANIYOR!

Yükleniyor


NATO SKANDALI: TÜRKİYE GÖRÜŞMESİ DOSYASI HAVALİMANI TUVALETİNDE BULUNDU

CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ

ÖZGÜR ÖZEL KENT UZLAŞISI'NI HATIRLATTI: 'YAPTIĞIMIZ SUÇ DEĞİL SİYASET'

ÖZ KIZINA VE ÇOCUKLARA TACİZDE BULUNAN CANİ YAKALANDI!

YKS SONUÇLARI TARTIŞMA YARATTI: KONTENJANLAR DOLDU, YÜZBİNLER AÇIKTA KALDI!

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: “ENFLASYON 14 AYDIR DÜŞÜYOR”

ERDOĞAN İLE BAHÇELİ, AHLAT'TA BİR ARAYA GELDİ

  • Salı 32.4 ° / 21.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.4 ° / 21.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 33.5 ° / 20.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 3 3 0 0 10 9
2.Trabzonspor 3 3 0 0 3 9
3.Göztepe 3 2 0 1 5 7
4.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
5.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
6.Antalyaspor 3 2 1 0 1 6
7.Fenerbahçe 2 1 0 1 2 4
8.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
9.Eyüpspor 3 1 2 0 -3 3
10.Gazişehir Gaziantep 3 1 2 0 -5 3
11.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
12.Alanyaspor 2 0 1 1 -1 1
13.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
14.Kayserispor 2 0 1 1 -4 1
15.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
16.Gençlerbirliği 3 0 3 0 -3 0
17.Kocaelispor 3 0 3 0 -4 0
18.Fatih Karagümrük 2 0 2 0 -5 0