Tarih: 28.02.2020 11:05

Çıldır Aktaş Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı

Facebook Twitter Linked-in

TIR geçişleri ve pasaportla geçiş yapacak olan vatandaşlar, geçiş yaparken son bir ay içerisinde İran’dan Türkiye’ye geçiş yapan araçlar ve kişilerin Gürcistan’a geçişine izin verilmiyor.

Gürcistan’da bulunan Türk vatandaşların ülkeye geçişi sağlanırken gümrük kapısında bulundurulan cihazlarla koronavirüsü kontrolü yapılıyor.

Doğudaki bir diğer komşumuz Gürcistan’ın Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 1 kişide koronavirüsü tespit edildiği bildirilmişti.

KORONAVİRÜSÜ NEDİR?

Koronavirüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları corona virüslerinin “zoonotik” olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre; “zoonotik” ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

KORONAVİRÜSÜ BELİRTİLERİ

Koronavirüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor. MERS ve Sars gibi ölümcül olabilen ve insana geçen bazı corona virüsleri olduğu biliniyor.

KORONAVİRÜSÜ NASIL YAYILIYOR?

Koronavirüsleri insanların hayvanlara temasıyla yayılabiliyor. Virüsün insandan insana geçmesi ise bir kişinin virüsle enfekte olmuş bir kişinin salgısıyla temasıyla gerçekleşiyor. Çinli bir virolog, virüsün kaynağının muhtemelen yarasalar olduğunu öne süren bir çalışma yayınladı.

KORONAVİRÜSÜ TEDAVİSİ

Koronavirüslerinin spesifik bir tedavisi bulunmuyor. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçiyor. Hekimler, ağrı kesici ve ateş düşürücü ilaçlar yazarak semptomatik (belirtilerin giderilmesine yönelik) tedavi uyguluyor.

Doktorlar, oda nemlendirici ve sıcak duşun boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geleceğini söylüyor. Hastalanan insanların bol sıvı tüketmesi, mümkün olduğunca dinlenmesi ve uyuması gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —