ÇİFTÇİYE MAZOT SÖZÜ TUTULACAK MI? 

ÇİFTÇİYE MAZOT SÖZÜ TUTULACAK MI? 

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği yazılı soru önergesinde, dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından ‘çiftçilere mazotun y

Tokdemir, verilen vaadin yerine getirilmediği için çiftçilerin mağduriyetinin devam ettiğini belirterek verdiği soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: “14 Ekim 2016 tarihinde İzmir’de Milli Tarım Projesi Lansmanı’nda Yeni Tarımsal Teşvik Paketini açıklayan dönemin Başbakanı Sayın Binali Yıldırım’ın çiftçilerimize verdiği sözlerden biri de “ Çiftçilerimizin kullandığı mazotun yarısı Devletten” diyerek çiftçilerimize vaatte bulunmuştur. Bu söz seçim süreçlerinde de birçok kez dile getirilmesine rağmen neden gerçekleşmemiştir.

Bu bağlamda;
1- 2016 yılında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmeden önce dönemin Başbakanı, şimdiki İzmir Ak Parti Milletvekili Sayın Binali Yıldırım tarafından çiftçilerimize, mazotun yarısı devletten sözü maalesef askıda kalmıştır. Bu vaadin iktidar tarafından bugüne kadar gerçekleştirilmediği görülmektedir. Bu konuda çiftçilerimizin mağduriyeti devam etmekte olup vermiş olduğunuz bu vaadi gerçekleştirmek için hükümet olarak bir çalışmanız var mıdır?”