CHP’NİN “MİLLET İRADESİ’NE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGLERİ SULTANGAZİ’DE DEVAM ETTİ: MEYDAN DOLDU TAŞTI

CHP’nin “Millet İradesi’ne Sahip Çıkıyor” mitingi Sultangazi’de adeta bir hesaplaşmaya dönüştü. Özgür Özel’in sert çıkışları ve Silivri’den okunan İmamoğlu mektubu, iktidarın baskı düzenine karşı meydanı ayağa kaldırdı.

GÜNDEM 19.11.2025 21:30:00 0
CHP’NİN “MİLLET İRADESİ’NE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGLERİ SULTANGAZİ’DE DEVAM ETTİ: MEYDAN DOLDU TAŞTI

Özel’in sert çıkışları ve Silivri’den okunan İmamoğlu mektubu alanda büyük coşku yaratırken, iktidarın baskı politikalarına güçlü bir tepki gösterildi.

CHP’nin Türkiye genelinde sürdürdüğü “Millet İradesi’ne Sahip Çıkıyor” mitinglerinin bu haftaki durağı İstanbul Sultangazi oldu. Gazi Cemevi önünde toplanan kalabalık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun mesajlarını dinlemek için alanı tamamen doldurdu. Miting alanında şarkılar, türküler ve sloganlarla coşkulu anlar yaşanırken, İmamoğlu’nun Silivri’den gönderdiği mektubu da on binlerce kişi tarafından dinlendi.

Ekrem İmamoğlu’nun mektubunun okunmasının ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığı selamlayarak sözlerine başladı. “Gözün alabildiğine insan var, 5 ayrı yerde meydana gelen sokaklar apayrı miting meydanı olmuş, çatılar dolmuş. Sultangazi ayağa kalkmış, haksızlığa hukuksuzluğa direnmeye, darbecilerden hesap sormaya gelmiş Sultangazi” ifadeleriyle alanı selamlayan Özel, konuşmasına yoğun sloganlar eşliğinde devam etti.

Miting sırasında bazı katılımcıların havai fişek atması üzerine uyarıda bulunan Özel, “Bunu yapmayın abicim, kuşa faydası yok, doğaya faydası yok. Bırakın Tayyip Bey konuşurken atsınlar onu. Benim çatapata değil, bu meydana ihtiyacım var” diyerek kalabalığa seslendi.

“Her Gelen Bakan Bir Öncekini Suçluyor”

Özel konuşmasında suç endeksi raporlarına değinerek Türkiye’nin uluslararası karşılaştırmalarda suçun en yoğun yaşandığı ülkelerden biri hâline geldiğini vurguladı:

“AKP'nin kara düzeni kimseye iyi gelmedi. Bütün dünyada suç endeksi yakından takip ediliyor. En çok suç işlenen 10. ülkeyiz. Bizden daha çok suç işlenen Myanmar, Meksika, Lübnan... Irak'ta bizden daha az suç işleniyor. Uyuşturucu ticaretinde hem transit hem hedef ülke. Öyle bir durumdayız ki bununla mücadele ediyormuş gibi yapıp bir takım çetelerin korunması herkesin dilinde. Her gelen içişleri bakanı bir öncekini bununla mücadele etmemekle suçlayıp bilgi sızdırıyor.”

Türkiye’de çeteleşme, uyuşturucu ticareti ve devlet içinde iddia edilen koruma ilişkilerinin ülkeyi ciddi bir güvenlik zaafı içine soktuğunu savunan Özel şöyle devam etti:

“Türkiye, uyuşturucu maddelerde hem transit ülke hem hedef ülke ve ülke içinde ucuz sentetik uyuşturucu kullanımı patlamış noktada. Bununla mücadele ediyormuş gibi yapıp, bir takım çetelerin fink atması, korunması, kollanması herkesin dilinde. Erdoğan'ın bu konudaki mücadelesi samimi olsa bu işin kökünü kazımak an meselesi ama bir omzunu bir suç örgütüne dayamış, adalet dayatmak yerine siyaset dizayn etmekle uğraşanlar memleketin bu büyük sorununu çözmüyorlar.”

Özel ayrıca, hukukun iktidara yakın olmayan kesimler üzerinde baskı aracı olarak kullanıldığını belirterek şunları söyledi:

“AKP'yi yenen içeride, AKP'yi eleştiren gazeteciler içeride, AKP'yi protesto eden gençler içeride ama uyuşturucu baronları dışarıda, torbacılar köşe başlarında. Baronlar yatta, Ekrem Başkan Silivri'de.”

“Alevilerin eşitlik sorunu vardır; bunu görmeyen ahmaktır, alçaktır”

Sultangazi’nin yoğun Alevi nüfusuna da seslenen Özel, yıllardır dile getirdiği görüşlerini tekrar ederek şu ifadeleri kullandı:

“Ben bir Sünni olarak söylüyorum. Yıllardır mecliste de söyledim. Bu ülkede Alevilerin eşitlik sorunu vardır. Bu sorunu görmeyen ahmaktır, alçaktır. Cami ne kadar ibadethaneyse, cemevi o kadar ibadethanedir, nokta! Alevilik kültür değildir, inançtır. İnanç olduğu için saygındır, saygı duyulacaktır. Aleviler eşit yurttaştır, haklarını alana kadar mücadele sürecektir. Açıkça söylüyorum. Madımak utanç müzesi yapılacak. Cemevi ibadethane yapılacak.”

İmamoğlu’nun Silivri’den Gönderdiği Mektup Okundu

İmamoğlu’nun Silivri'den gönderdiği mektup, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik tarafından kürsüden okundu. Miting alanında sık sık “Cumhurbaşkanı İmamoğlu” sloganları yükseldi. Mektupta İmamoğlu, iddianamede kendisine yönelik suçlamaların siyasi olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Sultangazi’nin değerli hanımefendileri, beyefendiler, sevgili gençler, canım çocuklar… Hepinizi saygıyla, sevgiyle, hasretle selamlıyorum. Burası, milletin iradesini yok sayma hadsizliğini gösterenlere karşı, hukuka ve demokrasiye sahip çıkanların meydanıdır. Bir yıldır süren, her türlü imkânın seferber edildiği bir soruşturmanın sonucunda ortaya konan iddianame, bir utanç vesikasıdır.”

İmamoğlu, iddianamenin hukuki değil siyasi bir metin olduğunu vurgulayarak şöyle devam etti:

“Hukukun, devlet ciddiyetinin gerekleri ayaklar altına alınmış, iddianame adı altında ortaya bir ‘siyasi niyet beyanı’ konulmuştur. Bu iddianameyle iktidar; rakiplerine hayat hakkı tanımama, milli iradeyi baskı altına alma niyetini açıkça ilan etmiştir.”

“Bize duyulan kin ve öfkenin nedeni hizmetlerimizdir”

İmamoğlu, CHP’li belediyelerin ortaya koyduğu hizmet performansının iktidarı rahatsız ettiğini savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Bize duyulan kin ve öfke, milletimizin bizim yönetim becerimize ve ahlakımıza gösterdiği büyük teveccühe karşı duyulan kin ve öfkedir. Sultangazi’ye kazandırdığımız kreşler, Kent Lokantası, Ahmed Arif Kütüphanesi, sosyal yardımlar, Bölgesel İstihdam Ofisi… Onlardan kat be kat fazla yaptığımız metrolar, imar çetelerinden kurtarıp halka açtığımız yeşil alanlar… İşte tüm bu işler yüzünden bize öfke duyuyorlar.”

“Onlar milletten kaçanlar; biz millete güvenenleriz”

Mektubun en sert bölümlerinden biri medya ve ifade özgürlüğüne yönelik uygulamalara ilişkin oldu:

“Ben aylardır ‘yargılama canlı yayınlansın, millet gerçeği görsün’ diyorum, onlar aylardır bu talepten kaçacak delik arıyor. Beni bir hücrede tutmak yetmiyor; sesim duyulmasın, sözlerim yayılmasın istiyorlar. Kişisel sosyal medya hesabımı kapatmak yetmedi; Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi hesabımızı da kapattılar.”

Mektup şu ifadelerle sonlandı:

“Korku kaybedecek, cesaret kazanacak. Kötülük kaybedecek, iyilik kazanacak. Bir kişi kaybedecek, bir büyük millet kazanacak. Onlar için yol bitti; biz ise yolun başındayız. Umut sizsiniz.”

 

  • BIST 100

    16035,05%0,50
  • DOLAR

    44,20% 0,08
  • EURO

    50,89% 0,07
  • GRAM ALTIN

    7137,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00

GAZİANTEP’TE SU TARİFESİ TARTIŞMASI BÜYÜYOR: “12 M³ SINIRIYLA GİZLİ ZAM MI YAPILIYOR?”

KREŞ TARTIŞMASI SİYASETİ GERDİ: TEKİN’DEN ÖZEL’E AĞIR YANIT

HALKBANK DAVASI KAPANDI, HAKAN ATİLLA KONUŞTU: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

HATAY-ADANA-OSMANİYE HATTINDA ÖZELLEŞTİRME ALARMI: YÜZDE 650 ZAM İDDİASI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

MARKA YATIRIM HOLDİNG’E OPERASYON: BAŞKAN MİNE TOZLU BİÇER GÖZALTINDA

NETANYAHU’NUN ÖLDÜĞÜ İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI! İSRAİL VE İRAN'DAN AÇIKLAMA

ÖĞRENCİLERE ARAPÇA İSTİKLAL MARŞI VERİLDİ! KAYMAKAMIN HEDİYESİ TARTIŞMA YARATTI

MMK’DA TİS KRİZİ BÜYÜYOR: İŞÇİLER YÜRÜYÜŞ EYLEMİ BAŞLATTI

İSKENDERUN’DA AİLE İÇİ TARTIŞMA ÖLÜMLE BİTTİ:EŞİNİ ÖLDÜREN KADIN TUTUKLANDI

ATAKAŞ’TAN EKONOMİK SAVAŞIN ORTASINDA EZBER BOZAN DURUŞ: "TEK BİR ÇALIŞANIMIZI BİLE İŞTEN ÇIKARMADIK!

YARGI BAĞIMSIZLIĞI İÇİN TARİHİ KARAR: DANIŞTAY, AKIN GÜRLEK DAVASINI ESASTAN İNCELEYECEK!

MEYDANLAR ADALET ARIYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN "UTANMAZ ADAMLAR" ÇIKIŞI VE İMAMOĞLU’NDAN TARİHİ MESAJ!

50 BİN LİRAYA SATILMIŞ: ŞAMPİYON AT SMART LATCH’İN KAVURMA YAPILDIĞI SKANDALDA YENİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN AÇTIĞI DAVADA AKPOLAT BERAAT ETTİ, İTİRAFÇIYA REKOR CEZA

VATANDAŞIN SIFIRI TÜKENDİ: EŞEL MOBİL BİTTİ, ZAM YAĞMURU ŞİMDİ BAŞLIYOR!

GÖKÇEK’TEN TARTIŞMA YARATAN AÇIKLAMA: “BU DÖNEMİN CİHADI CHP İLE BOĞUŞMAK”

TÜRKİYE’YE YÖNELEN FÜZELER FARKLI PATERN GÖSTERDİ

ÖĞRENCİLER İÇİN TATİL ZAMANI: OKULLARDA İKİNCİ ARA TATİL BAŞLADI

TARİHİN HOCASI İLBER ORTAYLI HAYATINI KAYBETTİ

SON ANKETTE DİKKAT ÇEKEN TABLO: ERDOĞAN ÜÇ SENARYODA DA KAYBEDİYOR

TCMB ANKETİ EKONOMİNİN YÖNÜNÜ GÖSTERDİ: ENFLASYON ARTIYOR, DOLAR YÜKSEK KALACAK

İSTİKLAL MARŞI’NI ARAPÇA OKUTTULAR: KARAMAN’DAKİ TÖREN TARTIŞMA YARATTI

“İŞTE BENİM STİLİM” YARIŞMACISI AYŞEGÜL ERASLAN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

CHP’Lİ BELEDİYEYE ŞAFAK BASKINI: KUŞADASI BELEDİYE BAŞKANI ÖMER GÜNEL GÖZALTINDA

AKİF’İN MİRASI EMİN ELLERDE! YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN DUYGU DOLU 12 MART!

Yükleniyor

loading

KREŞ TARTIŞMASI SİYASETİ GERDİ: TEKİN’DEN ÖZEL’E AĞIR YANIT

HALKBANK DAVASI KAPANDI, HAKAN ATİLLA KONUŞTU: “HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

YAVUZYILMAZ’DAN ‘EŞEL MOBİL’ UYARISI: MOTORİNE SERİ ZAMLAR GELMEK ÜZERE

SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI

SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI

İMAMOĞLU’NDAN ERDOĞAN’A AÇIK ÇAĞRI: “İSTANBUL’DA DA TÜRKİYE’DE DE YARIŞALIM”

  • Salı 17.4 ° / 8.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.4 ° / 7.5 ° Güneşli
  • Perşembe 13.6 ° / 10.2 ° Şiddetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17