CHP'LİLER "DİPLOMANI DA AL GEL" SLOGANIYLA BEYAZIT MEYDANI'NDAN BİR ARAYA GELDİ.

CHP, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla başlattığı 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinglerinin bu haftaki adres Beyazıt Meydanı oldu. Özgür Özel konuşma yapıyor.

GÜNDEM 7.05.2025 22:32:00 0
CHP

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik başlatılan soruşturma kapsamına tutuklanan İBB Başkanı ve CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu için çarşamba akşamları İstanbul’da düzenlenen buluşmaların 4'üncüsü yapılıyor.

"Millet iradesine sahip çıkıyor" sloganıyla ilk adresi Şişli, ikincisi Beylikdüzü ve üçüncüsü Başakşehir'de olan buluşmalardan sonra CHP'liler "Diplomanı da al gel" sloganıyla Beyazıt Meydanı'ndan bir araya geldi. 

Bugün İstanbul'un tarihi Beyazıt Meydanı'nda gerçekleştirilen buluşmada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmasından önce, öğrenci grupları ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de söz aldı.

Ancak mitingde konuşmaların yanı sıra "karartma" dikkat çekti. Beyazıt Meydanı'ndaki sokak aydınlatmasının yetersiz kalması nedeniyle, CHP'nin miting için kullanmak istediği projektörlerin de polis engeliyle karşılaştığı ortaya çıktı.

BAŞARIR: BU ÜLKE AYDINLANACAK

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır olaya ilişkin yaptığı açıklamada, polis tarafından mobil aydınlatmaların alana sokulmadığını belirterek tepki gösterdi.
Başarır, "Işıklarımızı sokmadılar. Türkiye’yi karartanlar, burayı da kararttığını mı sanıyor? Ne yaparlarsa yapsın, o güneş doğacak. Bu ülke aydınlanacak" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU'NDAN 'BEYAZIT' MESAJI

Buluşmada Özgür Çelik, Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ekrem İmamoğlu'nun mesajını okudu.İmamoğlu mesajında Beyazıt'taki buluşmanın önemine dikkat çekerek "Bu ülkeye adalet gelecek, bu ülkeye özgürlük gelecek, bu ülkeye eşitlik gelecek" ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu, siyasi iktidarın, milletin iradesini hiçe sayarak hukuksuz adımlar attığını ve seçimle kazanamadığına inandıkları rakiplerini hedef aldıklarını belirtti.
İmamoğlu, "Devletin verdiği belgeler, siyasi ikbal uğruna geçersiz sayılabilirken, paramız pul oldu" dedi.

ÖZEL: DİPLOMASIZ ERDOĞAN

Konuşmasına İstanbul Üniversitesi'nin mezunları arasında yer alan Ekrem İmamoğlu'na yapılan haksız tutuklamaya vurgu yapan Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'diploma' göndermesi yaptı.
"Diplomasız Erdoğan" diyen Özel, "200 bin genç, diplomanı sorguluyor. Sayın Erdoğan, diploma öyle sorgulanmaz, böyle sorgulanır" ifadelerini kullandı.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Size inanan, İstanbul Üniversitesi'nden mezun olan ve sizin görevlendirdiğiniz, haksızca tutuklanan Ekrem İmamoğlu da sizin o gözlerinizdeki ışıltıya güveniyor. Bu meydan 40 bin metrekarelik bir alan. Gençlerin talebiyle bu meydanı Ekrem İmamoğlu'nun gayretiyle İstanbul Üniversitesi geri kazandı. Bu coşkuyu gölgelemek isteyen birileri, aydınlatmamak için elinden geleni yaptı.

Bugün bu coşkuyu gölgelemek isteyen birileri, bu meydanı aydınlatmamıza izin vermemek için her şeyi yaptı.200 bin genç toplanmış senin diplomanı sorguluyor. Diplomasız Erdoğan! Sayın Erdoğan, diploma öyle sorgulanmaz, böyle sorgulanır."
 

  • BIST 100

    9255,75%2,00
  • DOLAR

    38,63% -0,05
  • EURO

    43,75% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4150,55% -0,76
  • Ç. ALTIN

    6712,91% -1,55

ABB'DEN MELİH GÖKÇEK'İN OĞLUNA SERT YANIT

ADANA’DA KADIN CİNAYETİ

MANSUR YAVAŞ’TAN İMAMOĞLU’NA DESTEK: KAMPANYA HESABINI DEVRETTİ

İMAMOĞLU'NUN X HESABINA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ: CHP'DEN SERT TEPKİ

ERDOĞAN KUTUPLAŞTIRMADAN ŞİKAYETÇİ…

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’E KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDE İZİN YOK

ZEYNEP DENİZ CAVİDE ŞAHUTOĞLU ORTAOKULU’NDA BAHAR ŞENLİĞİ

TANJU ÖZCAN MECLİS KOMİSYONUNDA KONUŞTU: ÇARPICI İSTİFA AÇIKLAMASI

CHP'LİLER "DİPLOMANI DA AL GEL" SLOGANIYLA BEYAZIT MEYDANI'NDAN BİR ARAYA GELDİ.

TÜPRAŞ İŞÇİLERİ SEFALET ZAMMINA KARŞI YÜRÜYOR

MÜLAKAT SONUÇLARI MAHKEMELİK OLDU…

HİNDİSTAN-PAKİSTAN SAVAŞI: GERİLİM NEDEN ÇIKTI?

ERDOĞAN-BAHÇELİ ZİRVESİNDE İMAMOĞLU DETAYI…

KATLİAM YASASININ İPTALİ GÖRÜŞÜLÜRKEN YURTTAŞLAR AYM ÖNÜNDE!

HBB’DEN OTEL ÇALIŞANLARINA YANGIN EĞİTİMİ

SİYASİ PARTİLERDEN 'ÜÇ FİDAN' MESAJLARI…

İMAMOĞLU'NUN DİPLOMASI VERİ TABANINDAN SİLİNDİ

ÖZEL'E YUMRUK ATAN SALDIRGAN TUTUKLANDI

AKP'Lİ BELEDİYE BAŞKANI EMEKLİYE ÜCRETSİZ ULAŞIMI KALDIRDI!

ŞİMŞEK’TEN DELİ DUMRUL GİBİ DENETİM PROJESİ

İMAMOĞLU'NUN AVUKATINDAN DİPLOMANIN İPTALİ DAVASINDA YENİ BAŞVURU!

DEPREM BİLİMCİ AHMET ERCAN BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

AKP'Lİ MECLİS ÜYESİ ERDEM BAKİ İSTİFA ETTİ…

CİMER’DEN ‘HULUSİ AKAR’IN KIZININ YATAY GEÇİŞİ’ SORUSUNA YANIT…

DONALD TRUMP: ERDOĞAN'LA İLİŞKİM MÜKEMMELDİ...

ERDOĞAN'IN AÇILIŞI İÇİN K. KIBRIS’A GÖTÜRÜLENLER FREE SHOP’TA İÇKİ-SİGARA İÇİN BİRBİRİNE GİRDİ

ESKİ CHP'Lİ BELEDİYE BAŞKANLARINA 27 YIL HAPİS İSTEMİ

İMAMOĞLU KURULTAY SORUŞTURMASINDA İFADE VERDİ!

ŞİŞLİ'DE KADIN CİNAYETİ: SOKAK ORTASINDA KATLETTİLER

TÜSİAD YÖNETİMİNE İKİNCİ İDDİANAME

Yükleniyor


ADANA’DA KADIN CİNAYETİ

MANSUR YAVAŞ’TAN İMAMOĞLU’NA DESTEK: KAMPANYA HESABINI DEVRETTİ

İMAMOĞLU'NUN X HESABINA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ: CHP'DEN SERT TEPKİ

ERDOĞAN KUTUPLAŞTIRMADAN ŞİKAYETÇİ…

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’E KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDE İZİN YOK

TANJU ÖZCAN MECLİS KOMİSYONUNDA KONUŞTU: ÇARPICI İSTİFA AÇIKLAMASI

  • Perşembe 30.6 ° / 14 ° Güneşli
  • Cuma 31.3 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.9 ° / 17 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 32 26 1 5 51 83
2.Fenerbahçe 32 23 3 6 48 75
3.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
4.Beşiktaş 32 15 7 10 17 55
5.İstanbul Başakşehir 32 15 11 6 9 51
6.Eyüpspor 33 14 11 8 8 50
7.Göztepe 32 12 10 10 13 46
8.Trabzonspor 32 12 10 10 13 46
9.Kasımpaşa 32 10 9 13 -2 43
10.Konyaspor 33 12 14 7 -4 43
11.Antalyaspor 32 12 13 7 -20 43
12.Gazişehir Gaziantep 32 12 14 6 -4 42
13.Kayserispor 32 10 11 11 -10 41
14.Rizespor 32 12 16 4 -12 40
15.Alanyaspor 32 9 15 8 -11 35
16.Sivasspor 33 9 17 7 -13 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 32 4 21 7 -31 19
19.Adana Demirspor 32 2 26 4 -51