CHP'Lİ GENÇLERDEN SANSÜR YASASI PROTESTOSU:'İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BU YASAYI ORTADAN KALDIRACAĞIZ'

CHP Gençlik Kolları, kamuoyunda ‘sansür yayası’ olarak bilinen, basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren kanun teklifini İstanbul’da protesto etti.

GÜNDEM 10.10.2022 01:05:00 0
CHP

Eylemde temsilen okunan haber bülteninde, haberler eksik bırakıldı. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, “AK Parti, giderayak geçirmeye çalıştığı bu yasayla Türkiye'deki özgürlüklerin önüne geçmeye çalışıyor. Ama tarihteki hiçbir baskıcı yönetim özgürlüklerin önüne geçmemiştir, AK Parti hükümeti de geçmeyecektir” dedi.
HP Gençlik Kolları üyeleri, bugün İstanbul Şişhane’de bir araya gelerek, TBMM Genel Kurul’daki görüşmeleri süren kanun teklifini protesto etti. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın da katıldığı eylemde, temsilen bir haber bülteni okundu. Bültende, “Türkiye'deki işsizlik rakamları açıklandı. İşsizlik, bir an önceki aya göre artış göstererek... Acı gerçeğimiz olan kadına şiddet bir can daha aldı. 2 yıl önce evlendiği... Elektrik ve doğal gaza bir zam daha...” deniler haberler eksik bırakıldı.

ANKA Haber Ajansı'ndan Gaye Şeyma Can ile Sadık Karakuloğlu'nun aktardığına göre; CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, burada yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

'ONLAR İSTİYOR Kİ BİZ, ALMANYA BİZİ KISKANIYOR ZANNEDELİM'

Arkadaşımızın gösterdiği, Türkiye’deki gerçeklerin sansürlendiği bir basın bülteniydi. AK Parti’nin ‘sansür yasası’ ile getirmek istediği, haberleşme hakkını gasp etmek istediği durum bu. AK Parti’nin arzu ettiği, enflasyon rakamlarını TÜİK’ten, haberleri A Haber’den, Yeni Şafak’tan, seçim sonuçlarını Anadolu Ajans’ından öğrenmemiz. Onlar istiyor ki biz, Almanya bizi kıskanıyor zannedelim, Türkiye büyüyor zannedelim. Ama Türkiye’deki gerçeklik bu şekilde değil. 128 milyar doların nereye gittiğini, siyasetçilerin mafyayla olan ilişkilerini, bir çete liderinden 10 bin dolar rüşvet alan bir milletvekili olduğunu, IŞİD’in iki askerimizi yaktığını, Sezgin Baran Korkmaz’ın siyasetçilerle iş birliği yaparak yurt dışına kaçırıldığını biz, havuz medyasından, AK Parti'nin istediği kanallardan öğrenmedik. Sansürlemek istedikleri alanlardan öğrendik. 

'AK PARTİ'NİN PROPAGANDA AYGITI, EĞER BU YASA TAMAMEN UYGULANACAKSA BAŞTA KAPATILMASI GEREKEN İLK KURUMLAR OLACAKTIR'


İsteniyor ki seçimlere onların istediği, onların konuştuğu kanallar izlenerek gidilsin. İsteniyor ki seçimlerde gerçekler konuşulmasın, manipülasyonlar konuşulsun. AK Parti'nin propaganda aygıtı, eğer bu yasa tamamen uygulanacaksa başta kapatılması gereken ilk kurumlar olacaktır. ‘Ormanlarımız niye yanıyor, dolar niye artıyor, yumurta neden pahalı’ gibi soruları sormak, bu yasadan itibaren suç haline gelecek. 
'SOSYAL MEDYADA ‘GEREĞİNİ YAPIN’ DİYECEKLERİ KÖŞE YAZARLARI YOK'

Rahatsız oldukları en büyük konu, bütün kamu kaynaklarını akıtmalarına rağmen onların yandaş medyalarını kimsenin izlememesi; herkesin gerçeği, doğruları sosyal medyada aramak zorunda kalması. Bundan çok rahatsızlar. Sosyal medyada, hazır soruların cevaplandığı prompterların olduğu sohbet odaları yok, televizyon yayınları yok. Gazetecilere ‘Gereğini yapın’ diye talimat verecekleri köşe yazarları yok. Sosyal medyada, insanların düşüncelerini özgürce ifade ettiği bir ortam var. İşte AK Parti’nin korktuğu, bu özgürlükler.  

AK Parti, giderayak geçirmeye çalıştığı bu yasayla Türkiye'deki özgürlüklerin önüne geçmeye çalışıyor. Ama tarihteki hiçbir baskıcı yönetim özgürlüklerin önüne geçmemiştir, AK Parti hükümeti de geçemeyecektir. Er ya da geç özgürlükler, gerçekler kazanacaktır. 

'İKTİDARA GELDİĞİMİZDE BU YASAYI ORTADAN KALDIRACAĞIZ'

Bugün, Meclis’teki sayı çoğunluklarıyla bu yasayı geçirme yolunda adımlar atıyorlar. Maddeler bir bir kabul ediliyor. Gider ayak yaptıkları bu değişiklik, CHP'nin iktidara geldiği ilk hafta geri döndürülecek. Buradan tüm kamuoyuna söz veriyoruz. İktidara geldiğimiz ilk gün, bu yasanın geri dönmesi için elimizden ne geliyorsa hazırlıklara başlayacağız ve bu yasayı ortadan kaldıracağız.


 

  • BIST 100

    16529,42%-0,80
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,95% -0,22
  • GRAM ALTIN

    7225,79% -4,03
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KÜRESEL EKONOMİDE "FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİK": FED FAİZİ SABİT TUTTU, PİYASALAR NEFESİNİ TUTTU!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

BEŞTEPE'DE KRİTİK 3 SAAT: 2026’NIN İLK MGK’SINDA 9 MADDELİK "BEKA" MUHTIRASI!

BELEDİYE BAŞKANLARI SAVUNMA YAPTI, SKANDALLAR ZİNCİRİ ORTAYA SAÇILDI!

DEMİRTAŞ’IN AVUKATI RAMAZAN DEMİR’E 11 YIL 3 AY HAPİS CEZASI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SİLİVRİ’DE TARİHİ ÇIKIŞ: İKİ ELİMİZ YAKANIZDA, HESAP VERECEKSİNİZ

MAHKEME SALONUNDA İLK GÜN: TUTUKSUZ AKTAŞ, TUTUKLU SEÇİLMİŞ BAŞKANLAR

ÜST DÜZEY TEMAS ORTAYA ÇIKTI: İSRAİL–TÜRKİYE HATTINDA SESSİZ TRAFİK

MUHALEFETTEN SURİYE ZİRVESİ: "HALEP ÜZERİNDEN TEHLİKELİ BİR OYUN KURULUYOR!"

NİJERYA CUMHURBAŞKANI TİNUBU, ERDOĞAN İLE YÜRÜRKEN DÜŞTÜ

4 BİN 500 POLİSLE YAPILAN OPERASYONA FİRAR SKANDALI DAMGA VURDU

ŞARA “KÜRTÇE EĞİTİM” KARARINI VERDİ: SURİYE’DE DEVLET OKULLARINDA KÜRTÇE SEÇMELİ DERS OLARAK OKUTULACAK

MHP’DEN AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI…

ADALETİN AĞIR SINAVI: AZİZ İHSAN AKTAŞ DOSYASI MAHKEMEDE

GAZETECİ SEDEF KABAŞ GÖZALTINA ALINDI: PAYLAŞIMLARI GEREKÇE GÖSTERİLDİ, ADLİYEYE SEVK EDİLİYOR

ZİNDANLA YÖNETİLEN ÜLKE: HAPİSHANELERLE AYAKTA TUTULAN İKTİDAR VE SUSTURULAMAYAN GAZETECİLİK

BAĞCILAR’DA ŞÜPHELİ ÖLÜM ZİNCİRİ: AYNI DAİREDE 3 CAN KAYBI, 1 AĞIR YARALI

DEM PARTİ: TÜM KESİMLERİ SAĞDUYUYLA HAREKET ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

“VEDALAŞMA FIRSATIM BİLE OLMADI”: FATİH ALTAYLI TUTUKLANDIĞI GÜNÜ ANLATTI

DİYARBAKIR'DA EMNİYET'E PATLAYICI ATILDI, 13 KİŞİ GÖZALTINDA

YENİDEN REFAH’TA BELEDİYE BAŞKANI KRİZİ: İHRAÇ EDİLDİ, AKP İDDİASI GÜNDEME GELDİ

OKAN BURUK İDDİASI ORTALIĞI KARIŞTIRDI: GALATASARAY’DAN ALİ KOÇ’A ÇOK SERT TEPKİ

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN’IN DOKUTTUĞU KİLİMİ HEDİYE ETTİ

15–18 YAŞ İÇİN YENİ DÖNEM: AĞIR SUÇTA 27 YILA KADAR HAPİS GÜNDEMDE

Yükleniyor


AZİZ İHSAN AKTAŞ DAVASINDA SAVUNMALAR SÜRÜYOR

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NİN İMAMOĞLU KARARI PAHALIYA PATLAYABİLİR: DÜNYA DEVİ AKREDİTASYON BİRLİĞİ İNCELEME BAŞLATTI

DEVLET ZİRVESİNDE SEKS KASETİ DEPREMİ!

·  BİR VEKİLİN GEÇİM DERDİ: "MAAŞIMI SANA VEREYİM BİR AY SEN GEÇİN" DEDİ, GAZETECİDEN "YARDIM TOPLAYALIM" AYARI GELDİ!

KURA ÇEKİLDİ, KARARNAME ÇIKTI: SULH CEZA VE VERGİ MAHKEMELERİNDE YENİ DÖNEM!

SAÇ ÖRGÜSÜ PANKARTI SORUŞTURMA KONUSU OLDU: SEÇİLMİŞ BELEDİYE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SİYASETİ BIRAKMA RESTİ: "CESARETİN VARSA 29 MART’TA SANDIĞI KOY!"

  • Cumartesi 12.8 ° / 10.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 11.6 ° / 8.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 17.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
12.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
14.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9