CHP’DEN BEYOĞLU’NDA GÖVDE GÖSTERİSİ

CHP tarafından düzenlenen ''Millet İradesine Sahip Çıkıyor'' mitingine İstanbul'un Beyoğlu ilçesi ev sahipliği yapıyor. CHP lideri Özgür Özel, mitinge katılan vatandaşlara sesleniyor.

27.08.2025 21:50:00 0
CHP’DEN BEYOĞLU’NDA GÖVDE GÖSTERİSİ

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından her hafta çarşamba günleri İstanbul’un bir ilçesinde, her hafta sonu ise Türkiye’nin farklı illerinde düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin bu haftaki adresi İstanbul'un Beyoğlu ilçesi oldu. Sıcak havaya rağmen mitinge on binlerce vatandaş katılıyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kalabalığa sesleniyor.

CHP'li belediyelere yönelik son operasyonda gözaltına alınan Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney geçen hafta tutuklanmıştı. CHP'nin 19 Mart operasyonlarından sonra Şişli'den başlattığı "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinglerinin 50’nci adresi tutuklama kararının ardından Beyoğlu oldu. Mitingin yapılacağı Şişhane Meydanı polis barikatları ile kapatıldı. Miting alanına Türk Bayrağı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP bayrakları asıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitinglerini sürdürüyor.

Bu haftaki mitingin adresi ise İnan Güney’in tutuklandığı Beyoğlu oldu.

Seçilmiş Beyoğlu Belediye Başkanı Güney’in Silivri’deki hücresinden yazdığı mektubu, vatandaşlarla büyük kızı Ela buluşturdu.

Güney’in kızları Dilara ve Zeynep Lara’nın babalarına seslenişleri vatandaşlara duygusal anlar yaşattı. Güney’in küçük kızı Zeynep Lara’nın, “Babamın Silivri'den burayı izlediğini biliyorum. Babam geldiği gibi onu kucaklayıp öpeceğim. Babam geldiği gibi Beyoğlu halkının yanına geri dönecek. Babamın geleceğini biliyorum. O bizi asla yalnız bırakmadı, bırakmayacaktır. Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz,” sözleri büyük alkış aldı. Güney’in ortanca kızı Dilara da duygularını, “Sevgili babacığım; ben bugün burada dimdik duruyorsam, bu sana olan koşulsuz güvenimden. Seni çok seviyorum. Her zaman arkandayım,” sözleriyle dile getirdi. Silivri’de tutulan Beyoğlu Belediyesi özel kalem müdürü Seyhan Özcan’ın mektubunu ise 17 yaşındaki oğlu Aras Çetin dile getirdi. İmamoğlu’nun Silivri’den “Altıncı Daire”ye yolladığı mektubu, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik okudu. Çelik, konuşma yapacağı otobüse, önceki buluşmalarda olduğu gibi, üzerinde “İmamoğlu’na özgürlük” yazan dövizle çıktı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN SİLİVRİ'DEN MESAJ: "BİR KİŞİ KAYBEDECEK HERKES KAZANACAK"

Mitingde daha sonra tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu mektubu okundu.

İmamoğlu, Çelik tarafından kamuoyu ile paylaşılan mektubunda şunları söyledi:

“İstanbul’un kalbi Beyoğlu’nun güzel insanları, benim yiğit hemşerilerim; kıymetli hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler, canım çocuklar… Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Her birinizi hasretle kucaklıyorum. Bugün, İnan Güney Başkanımla birlikte orada olmalı, yeni projelerin temelini atmalı, yeni hizmetler başlatmalı, yeni açılışlar yapmalıydık. Ama buna izin vermediler. Çünkü, bizleri ve diğer belediye başkan ve yöneticisi arkadaşlarımızı tutuklayanlar, bizim iş başında olmamızdan korkuyorlar. Çünkü biz işimizin başında olunca, onların gerçek yüzleri daha net görülüyor. Bizler; icraatçı, halkçı, milletin parasını millete veren, milletin hakkını yemeyen, yedirmeyen yöneticileriz.”

“İKTİDAR EKONOMİYİ BATIRIP, VATANDAŞI HER GÜN DAHA FAZLA YOKLUĞA, YOKSULLUĞA SÜRÜKLERKEN, VATANDAŞIN YANINDA HEP BİZ OLDUK”

“İktidar ekonomiyi batırıp, vatandaşı her gün daha fazla yokluğa, yoksulluğa sürüklerken, vatandaşın yanında hep biz olduk. Vatandaşlarımızın geçim derdini hafifletebilmek, hayatlarını biraz olsun kolaylaştırabilmek için ne gerekiyorsa yaptık. 2019’da, ‘İmamoğlu gelirse sosyal yardımları kesecek’ diye yalan söyleyenler, şimdi bu konuyu ağızlarına alamıyorlar. Çünkü kesmek, azaltmak bir yana; onların sosyal yardımlar için ayırdığı bütçeyi, biz, tam 6 kat artırdık. İstanbulluların geçim derdini hafifletmek için, onlardan 6 kat daha fazla para harcadık. Yalnız sosyal destek ve yardımlarda değil; her türlü icraatta, yatırımda, hizmette bizden öncekilerden misli misli fazla iş yaptık. Çünkü milletin parası, israfçının, rantçının cebine gitmedi. Biz, milletin parasını sadece millete verdik.”

“BU GECE SALIVERİLSEK, YARIN SABAH İSTANBUL SOKAKLARINDA ALNIMIZ AK, BAŞIMIZ DİK DOLAŞIRIZ"

“İşte bu nedenle, ben ve diğer tutuklu arkadaşlarım bu gece salıverilsek, yarın sabah İstanbul sokaklarında alnımız ak, başımız dik dolaşırız. Hemşerilerimizle kucaklaşır, hasret gideririz. Bizim, vatandaşlarımıza ve bağımsız yargıya veremeyeceğimiz hiçbir hesabımız yok. Ama onlar; batırdıkları ekonominin, bitirdikleri devletin, yok ettikleri adaletin hesabını asla veremezler. Onlar; işsizliğe, yoksulluğa mahkum ettikleri, umutsuz, güvencesiz bıraktıkları milyonlarla yüzleşemezler. O yüzden de çarşıda, pazarda, sokakta, meydanda dolaşamıyorlar. Biz, milletin parasına gözümüz gibi baktığımız için onca iş yapabildik.”

“İKTİDAR DA GERÇEĞİ GÖRÜYOR”

“Beyoğlu’nda yaptıklarımızı sizler çok iyi biliyorsunuz. Meydanları düzenledik; tarihi eser restorasyonunda rekorlar kırdık; kütüphaneler, spor merkezleri, yurt ve kreşler açtık; kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirdik; devasa ulaşım ve altyapı yatırımları yaptık. Bu icraatçı ve halkçı karakterimizle ülkeyi yönettiğimizde, hayatın nasıl hızla kolaylaşıp, güzelleşeceğini milletimiz görüyor. İktidar da gerçeği görüyor. Kurdukları bu kirli menfaat düzeninin sonunun geldiğini, bir daha asla seçim kazanamayacaklarını çok iyi biliyorlar. Sandıkta kazanamayacakları seçimi, emirleri altına aldıkları bir avuç yargı mensubu aracılığıyla kazanmanın derdine düştüler. İktidar seçim, millet geçim derdinde.”

“HERKES İÇİN VE HER YERDE, ÖNCE ADALET, ÖNCE HÜRRİYET GELECEK”

“Gerçeklerden bu kadar kopan, milletin haline bu kadar yabancılaşan hiçbir iktidar ayakta kalamaz. Bunlar da kalamayacak. Günü gelecek; bir bayram sabahına uyanır gibi, seçim sabahına uyanacağız. O günün akşamında, adalet ve hürriyet rüzgarları esmeye başlayacak bu güzel memlekette. Herkes için ve her yerde, önce adalet, önce hürriyet gelecek güzel memleketimize. Bir şahsın, bir partinin değil; birliğin ve kardeşliğin, adaletin ve hürriyetin, bolluğun ve refahın iktidarını kuracağız. Bir kişi kaybedecek, bir millet kazanacak. Her şey çok güzel olacak. Ekrem İmamoğlu. Silivri Zindanı.”

ÖZGÜR ÖZEL: "İNAN GÜNEY'İN ÇOCUKLARININ MASUMİYETİNE YENİLECEKSİNİZ"

Beyoğlu buluşması CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in konuşmasıyla devam ediyor…

Özgür Özel'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Biz dedik ki ne olursa Saraçhane'de olacak. 23 Mart akşamı 1 milyon 200 bin kişi yasak tanımadı Saraçhane'yi doldurdu. İnan Başkan'ın ailesinin fotoğrafına tahammül edemeyenler görsün, İnan Güney suçsuzdur, ona sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Bu resme tahammül edemeyenlere, resmi kaldıranlara, Beyoğlu en güzel şekilde cevap veriyor.

Nasıl Saraçhane'de direnmeylim diye vapurları, trenleri bağladılarsa bugün de Beyoğlu'nda İnan Güney'e sahip çıkmamıza engel olmak için metroları durdurmuşlar. Buradaki binler şunu gösteriyor ki, biz masumuz, biz haklıyız. Buradan Erdoğan'a sesleniyorum: Buraya bakan, burayı duymayan ama orada olmanın sorumluluk olduğunu bilenler var ya onların inancına, İnan Güney'in çocuklarının masumiyetine yenileneceksin. İçeride boşu boşuna tutulan arkadaşlarımızın gözyaşlarında boğulacaksın!

Bu gece 50. buluşma. Aynı gün aynı yerde aynı mikrofondan seslenmek, karşısında yüz binleri milyonları bulmak, bu bir siyasetçinin başarabileceği bir şey değildir. Bu ancak sizin gibi yiğit insanların destek verdiğinde yapılacak bir iştir. Bana soruyolar ne zaman bitecek diye. Adı üstünde eylemdir, ne zamaan sonuç alırsak o zaman bitecek.

Erdoğan'a, onun yargıdaki aparatlarına sesleniyorum, 9 dalga yaptınız, 99 dalga da yapsanız buradayız, eylemdeyiz!

Bu ilçede yapılan seçimler tarihi sonuçlar doğurmuştur. Erdoğan, bu ilçeden milletvekili adayı olmuş kazanamamıştır. Beyoğlu Belediye Başkan adayı olmuştur kazanamamıştır. Ama bizim dedesi Beyoğlu Belediyesi'nde çöpçü olan, babası belediyede şoför olan kendi belediyenin garajlarında büyüyen İnan'ımız Beyoğlu'nda yüzde elli oyla belediye başkanı olmuştur. Ben, İnan kardeşimi Gezi'de Gezi Parkı'nın bulunduğu ilçenin ilçe başkanı olarak tanımıştım. O kara gözündeki inancını, vatan sevgisini görmüştüm"

 

Saat 20.30’da Şişhane Meydanı'nda başlayan büyük buluşmada, on binlerce vatandaşa seslenen Özgür Özel’in konuşmasından öne çıkan ifadeler şöyle:

- Biz dedik ki ne olursa Saraçhane'de olacak. 23 Mart akşamı 1 milyon 200 bin kişi yasak tanımadı Saraçhane'yi doldurdu. İnan Başkan'ın ailesinin fotoğrafına tahammül edemeyenler görsün, İnan Güney suçsuzdur, ona sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Bu resme tahammül edemeyenlere, resmi kaldıranlara, Beyoğlu en güzel şekilde cevap veriyor.

- Nasıl Saraçhane'de direnmeylim diye vapurları, trenleri bağladılarsa bugün de Beyoğlu'nda İnan Güney'e sahip çıkmamıza engel olmak için metroları durdurmuşlar. Buradkai binler şunu gösteriyor ki, biz masumuz, biz haklıyız. Buradan Erdoğan'a sesleniyorum: Buraya bakan, burayı duymayan ama orada olmanın sorumluluk olduğunu bilenler var ya onların inancına, İnan Güney'in çocuklarının masumiyetine yenileneceksin. İçeride boşu boşuna tutulan arkadaşlarımızın gözyaşlarında boğulacaksın!

- Bu gece 50. buluşma. Aynı gün aynı yerde aynı mikrofondan seslenmek, karşısında yüz binleri milyonları bulmak, bu bir siyasetçinin başarabileceği bir şey değildir. Bu ancak sizin gibi yiğit insanların destek verdiğinde yapılacak bir iştir. Bana soruyolar ne zaman bitecek diye. Adı üstünde eylemdir, ne zamaan sonuç alırsak o zaman bitecek.

- Erdoğan'a, onun yargıdaki aparatlarına sesleniyorum, 9 dalga yaptınız, 99 dalga da yapsanız buradayız, eylemdeyiz! Bugün biraz önce sevgili İnan'ın ve ailesinin resminin asıldığı bina, Beyoğlu Belediyesi'dir. Bina modern şehirciliğin Türkiye'de atılan adımıdır.

- Bu ilçede yapılan seçimler tarihi sonuçlar doğurmuştur. Erdoğan, bu ilçeden milletvekili adayı olmuş kazanamamıştır. Beyoğlu Belediye Başkan adayı olmuştur kazanamamıştır. Ama bizim dedesi Beyoğlu Belediyesi'nde çöpçü olan, babası belediyede şoför olan kendi belediyenin garajlarında büyüyen İnan'ımız Beyoğlu'nda yüzde elli oyla belediye başkanı olmuştur. Ben, İnan kardeşimi Gezi'de Gezi Parkı'nın bulunduğu ilçenin ilçe başkanı olarak tanımıştım. O kara gözündeki inancını, vatan sevgisini görmüştüm. 

- Hepimizin can dostu sokak hayvanlarına sahip çıktı. Öğrencilere ücretsiz yemeği aş evinden dağıttı. Bakımsız sokakları yeniledi. Bir gün emekli evinde beni pazar kahvaltısına çağırdı. Kahvaltı sırasında bir hanımefendi, çocukların suyu için teşekkür ederim, Allah razı olsun dedi. İnan sağol ablacım dedi. Ben sordum, İnan dedi ki; Başkan'ım Beyoğlu deyince herkes zengin bir ilçe zannediyor ama fakirimiz çoktur. Okul zili olunca durumu olan çocuklar şişe suyu alıyor, gariban çocuğu tuvalet musluğunu ağzına dayıyor. Biz bunu görünce okullara su sebili, arıtma koyduk, zengini de fakiri de aynı suyu içiyor.

 

Anahtar Kelimeler: BEYOĞLU’ GÖVDE GÖSTERİSİ
  • BIST 100

    11123,47%0,06
  • DOLAR

    42,46% 0,07
  • EURO

    49,46% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5762,08% 0,31
  • Ç. ALTIN

    9326,92% 0,00

ÖZEL’DEN İKTİDAR UYARISI: “YENİ SALDIRILAR MUTLAKA GELECEK, DAHA FAZLASINI GÖZE ALDIM”

SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“ENAG KASIM ENFLASYONUNU AÇIKLADI: RESMİ RAKAMLARIN ÜZERİNDE YENİ ALARM”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

GAZETECİ FURKAN KARABAY TAHLİYE EDİLDİ

KOMİSYON SONRASI İLK TEMAS: DEM PARTİ HEYETİ İMRALI’DA ÖCALAN’LA GÖRÜŞTÜ

BARZANİ'NİN OFİSİNDEN BAHÇELİ'YE YANIT: IRKÇILIKTAN VAZGEÇTİĞİNİ SANIYORDUK

OECD RAPORU KRİZİ TESCİLLEDİ: ENFLASYON DÜŞMÜYOR, 2027 VAADİ ÇÖKTÜ

SOSYAL GÜVENLİKTE KARA DELİK: 200 BİN SAHTE SİGORTALI TESPİT EDİLDİ

BORSA OPERASYONUNDA ŞOK DALGA: GÖKHAN GÖNÜL VE AREF AYNI DOSYADA!

14 GAZETECİ KOVULDU, YÖNETİM DEĞİŞTİ, TEKİN’DEN NET MESAJ: DOĞRU ADIM!

TELEFONLAR TOPLANDI, KAPILAR KAPANDI: İŞTE MEB’İN GİZLİ ‘KADIN’ PROGRAMI

ŞAMPİYONLUK HATTI KARIŞTI: DEV DERBİDE KART FIRTINASI VE SON NEFES GOLÜ!

DARBE POLEMİĞİ BÜYÜYOR: AKP’DE TARTIŞMA, MHP’DEN REST, TAYYAR’DAN YENİ MESAJ

CHP–DEM GERİLİMİNE ÖZEL FRENİ: “CANLARI SAĞ OLSUN, TARTIŞMA BİTMİŞTİR”

PİYASALARA ŞOK DARBE! BORSA MANİPÜLASYON AĞINA EŞ ZAMANLI BASKIN

FUTBOL DÜNYASINI SARSAN FON DAVASI: ERZAN’A 102 YIL HAPİS

İMAMOĞLU’NA BERAAT VEREN HAKİM MARAŞ’A ‘ATANMIŞ’

ÖZDİL ÖNCESİ BÜYÜK DEĞİŞİM: SÖZCÜ, PEKER’İN AVUKATIYLA ÇALIŞMAYA BAŞLADI

ÖZEL'İN LİSTESİNDE SÜRPRİZ YOK: CHP'DE YENİ YÖNETİM BELLİ OLDU!

İKTİDAR MEDYASININ HEDEF ALDIĞI İMAMOĞLU DAVASI HAKİMİNE SÜRGÜN

CHP’DE BÜYÜK KURULTAY HAMLESİ: PM 80 KİŞİYE ÇIKTI, MYK YENİLENDİ… HEDEF TEK: İKTİDAR!

BAKAN TUNÇ'TAN FATİH ALTAYLI AÇIKLAMASI

11. YARGI PAKETİ KAPIDA: BANKA HESAPLARINA 48 SAATLİK ‘ASKI’, HATLARA SIKI TAKİP, CEZALARA SERT AYAR

AVUKATI AÇIKLADI: ÖCALAN’IN KOŞULLARI YENİDEN DÜZENLENDİ!

PAPA 14. LEO İLK YURT DIŞI ZİYARETİNDE TÜRKİYE'DE: ANKARA, İSTANBUL VE İZNİK'E GİDECEK

Yükleniyor


SİYASİ PARTİLERE DENETİM KASIRGASI: AYM’DEN BİR PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

TRT’DEN DİYANET’E, SARAY’A KADAR: MİLYARLIK BÜTÇEYE BİR DE 65 BİN TL’LİK EK ZAM!

SINIFTA UTANÇ ANLARI: ÖĞRETMENE ZORBALIK GÖRÜNTÜLERİ TÜRKİYE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

“EMNİYET MÜDÜRÜNÜN MAKAM ARACIYLA RÜŞVET BASKINI: İŞ İNSANI SUÇÜSTÜ YAKALANDI”

“AKP KULİSLERİNDE PANİK: ‘BAHÇELİ BİR ANDA ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI YAPABİLİR’”

ERDOĞAN, SAVCILARA SESLENDİ: YETERLİ SUÇ ŞÜPHESİNE ULAŞILDIYSA KAMU DAVASI AÇMAK YASAL BİR MECBURİYETTİR

  • Çarşamba 18.3 ° / 7.9 ° Güneşli
  • Perşembe 18.6 ° / 8.3 ° false
  • Cuma 19.4 ° / 8.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8