CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL'DEN BAKAN TUNÇ'A TÜSİAD TEPKİSİ…

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un TÜSİAD Genel Kurulu'nda hükümete yönelik eleştiriler karşısında aldığı tutuma tepki gösterdi.

GÜNDEM 14.02.2025 10:53:00 0
CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL

Yücel, "Yılmaz Tunç'a hukukun üstünlüğünü yok sayan, siyasallaşmış yargı ile muhalif olan herkesi tehdit eden bir iktidarın adalet bakanı olmanın utancı yetmemiş; Şimdi de bu bozuk düzeni eleştiren herkese gözdağı vermeye, demokratik hakkını kullanan tüm kesimleri susturmaya çalışıyor" dedi.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un söylemlerine tepki gösterdi. Yücel, "Yılmaz Tunç'a hukukun üstünlüğünü yok sayan, siyasallaşmış yargı ile muhalif olan herkesi tehdit eden bir iktidarın adalet bakanı olmanın utancı yetmemiş; Şimdi de bu bozuk düzeni eleştiren herkese gözdağı vermeye, demokratik hakkını kullanan tüm kesimleri susturmaya çalışıyor" dedi.

Yücel açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ekonominin çöktüğü, yoksulluğun günden güne derinleştiği, 'adalet' ve 'hukuk' kavramlarının içinin boşaltıldığı bir dönem yaşıyoruz. Yılmaz Tunç'a hukukun üstünlüğünü yok sayan, siyasallaşmış yargı ile muhalif olan herkesi tehdit eden bir iktidarın adalet bakanı olmanın utancı yetmemiş; Şimdi de bu bozuk düzeni eleştiren herkese gözdağı vermeye, demokratik hakkını kullanan tüm kesimleri susturmaya çalışıyor... Az kaldı, 23 yıldır sadece kendi çıkarını düşünen bir grubun yönettiği Türkiye geride kalacak; Eşitliğin, özgürlüğün, adaletin hakim olduğu bir düzende, toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir iktidar bu ülkeyi yönetecek. AKP’li yöneticiler şunu hala anlamadı; hiç kimse, hiçbir kesim ya da zümre, kendini millet iradesinin ve hukukun üstünde göremez. Sandık gelecek, millet gereken cevabı verecek!"

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ NE DEMİŞTİ?

Sosyal medya platformu X hesabından yaptığı açıklamada TÜSİAD Genel Kurulu'ndaki açıklamaların 'yargıyı ve siyaseti etkileme' amacı taşıdığını savunan Tunç şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sivil toplum kuruluşlarının görüş açıklaması elbette demokratik bir hak olmakla birlikte, yargıyı ve siyaseti yönlendirme çabaları, demokrasinin ruhuna ve hukukun üstünlüğü ilkesine aykırıdır. Demokrasi sadece belli çevrelerin değil, topyekun milletin ve devletin ortak emanetidir. Türkiye, eski Türkiye değildir. Ayrıcalıklı kesimlerin yön verdiği Türkiye'nin artık geride kaldığını anlamayanlar şunu bilmelidir ki; hiç kimse veya hiçbir kuruluş, kendisini milletin iradesinin ve hukukun üstünde göremez. Hukuk düzenine yönelik her türlü müdahale girişimine karşı, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuk çerçevesinde en güçlü şekilde karşılık vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın."

TÜSİAD GENEL KURULU'NDA HÜKÜMET ELEŞTİRİLMİŞTİ

Türkiye’nin büyük sermaye gruplarını temsil eden TÜSİAD’ın bugünkü Genel Kurulu’nda dikkat çeken eleştiriler yapılmıştı. Ülkedeki hukuksuzluklara, kayyum uygulamalarına, gazetecilerin gözaltına alınıp tutuklanmasına, teğmenlerin ordudan ihraç edilmesine, suistimal ve kayırmacılığa işaret edilen kongrede konuşan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, “Yolsuzluk, dolandırıcılık, karaborsa haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, galiba artık şirket kurmaktan daha kolay” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

  • BIST 100

    9164,34%-0,66
  • DOLAR

    38,50% 0,04
  • EURO

    43,92% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4069,32% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

İMAMOĞLU'NDAN İBB OPERASYONUNA İLK TEPKİ!

NURİ ASLAN'DAN İSKİ TEPKİSİ…

Yükleniyor


1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50