CHP LİDERİ ÖZEL'DEN ERDOĞAN'LA YAPACAĞI GÖRÜŞME ÖNCESİ AÇIKLAMA

Siyasette gözler, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Özgür Özel'in görüşmesine çevrildi.

GÜNDEM 2.05.2024 10:46:00 0
CHP LİDERİ ÖZEL

CHP lideri Özgür Özel, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yapacağı görüşme öncesi konuştu. Özel, görüşmede eski büyükelçi Namık Tan’ın kendisine eşlik edeceğini söyledi. Özel, 1 Mayıs Taksim Meydanı yasaklarını gündeme getireceğini söyledi.

Erdoğan’la bugün saat 16:00'da yapacağı görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Özel, görüşmede eski New York Büyükelçisi Namık Tan’ın olacağını ve Tan’ın hem görüşmeden önce protokol kurallarını kontrol edeceğini hem de görüşmede not tutacağını söyledi.
Görüşmenin AKP Genel Merkez’de olacağını belirten Özel, bir süre belirlenmediğini söyledi.
Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Özel, Taksim Meydanı’na yürümekten neden vazgeçtiklerini şöyle anlattı:
"Biz vazgeçmedik, gittik. CHP olarak yürüyüş kolunu oluşturduk. Ancak tertip komitesinde yokuz. Dedik ki “DİSK, KESK ve TTB’nin alacağı karara uyacağız.
1 Mayıs’ı yasaklamanın Anayasa’ya aykırı olduğunu vurguladım. Ama polisle emekçilerin çatışmaması gerektiğini de söyledim. CHP üyeleri, ki en kalabalık gruptu, kararı bekledi. Bariyerler açılmadı. KESK ve DİSK kutlamayı Saraçhane’de yapıp dönmeye karar verince arkadaşlarımız alandan ayrıldı. Söylediğimizin dışında bir şey yapmış değiliz. “Taksim’e yürüyeceğiz” dedik. Geldik, yürüdük ama bariyerleri kırma, polisi ittirme gibi bir şey yapacak halim yok."
"ÇİN SEDDİ’NE DÖNÜŞTÜRDÜLER"
Su kemerlerin önündeki polis barikatıyla ilgi konuşan Özel şunları ifade etti:
“Yasakları, yoksulluğu ve yolsuzluğu kaldıracağız” diye gelenlerin 22 yıl sonra Türkiye’de ortaya koydukları demokrasi tablosu bu. “Yasakları kaldıracağız” diye geldiler, su kemerini Çin Seddi’ne çevirdiler emekçiler için. Utanç verici. 2010 yılında Taksim’i 1 Mayıs’a açmakla övünüyorlardı. Bugün hem Taksim yasak hem de geldikleri 2003’te su kemerleri hiç olmazsa serbestti, su kemerlerini ablukaya alarak, Çin Seddi’ne dönüştürdüler. Su kemerinin üstüne sis bombaları yerleştirmişler. Utanılacak bir durum. O tabloyu biz yapmadık. O tablonun ressamı AKP iktidarıdır. Kanunsuz emir verenlere kızıp da olumsuz tepki gösterilmesin demiştim. Bazı görüntülerden hoşnut değilim ve son derece rahatsız oldum."

Saymaz'ın "1 Mayıs’ı görüşmede açacak mısınız?" sorusunu yanıtlayan Özel, "Tabii tabii. Ben zaten pazartesi günü Yerlikaya’yı aradığımda, Erdoğan’la 1 Mayıs’tan önce görüşebilseydim, bunun gündem maddem olacağını söylemiştim. Dedim ki, “Kararınızı gözden geçirmenizi talep ediyorum. Erdoğan’a bunu iletin.” Yerlikaya, bunun olamayacağını söyledi. Üç kez görüştüm Yerlikaya ile. Mesafe alamadık.

31 Mart’ın sonuçlarını değerlendirirken, seçmenin diyalog telkin ettiği ortada. Diyalog mu istiyoruz, gerginlik mi, karar vermek lazım. Bugünkü tablo diyalogdan değil, gerginlikten yana bir tablo. Faydası yok Türkiyeye" ifadelerini kullandı.

NAMIK TAN, NOT TUTACAK
Özel, Erdoğan'la yapacağı görüşmeye ilişkin ise şu bilgileri verdi:
"Bana büyükelçimiz Namık Tan eşlik edecek. Protokol ve görüşme düzeni ile devamında not tutulması açısından Cumhurbaşkanı’na da bir büyükelçinin eşlik etmesi bekleniyor. Henüz o ismi bildirmediler."

Namık Tan’ın not tutacağını belirten Özel, “Görüşmenin yeri ve saati bildirilirken, “Heyet mi olacak, baş başa mı” dediler. Biz genel başkanın tek geleceğini, Tan’ın protokol gereği eşlik etmek ve not tutmak üzere yanımda bulunmasını arzu ettiğimizi söyledik. Onlar da Cumhurbaşkanı’na aynı düzeyde kimin eşlik edeceğini bize bildirecekler” dedi.Görüşme için süre verilmediğini söyleyen Özel, görüşmenin AKP Genel Merkez’de olacağını aktardı.

 

  • BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,05
  • EURO

    43,76% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4091,85% -0,32
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

Yükleniyor


İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN YÖNETİCİLERİ SERBEST BIRAKILDI

İSVEÇLİ GAZETECİ MEDİN'E ‘CUMHURBAŞKANINA HAKARET’ SUÇUNDAN CEZA

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50