Tarih: 27.05.2020 20:43

CHP'Lİ DİLA KOYURGA HAKKINDA FLAŞ KARAR

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Başbakan olduğu dönemde sosyal medya üzerinden hakaret ettiği öne sürülen CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga gözaltına alındı.
Gözaltı işlemi uygulanan Koyurga'nın ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Koyurga, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Koyurga'ya ev hapsi verildiği öğrenildi.
NE OLMUŞTU?
Erdoğan'ın avukatı, 'Bu iğrenç tweetleri atıp bugün silmek seni kurtarmayacak' demişti.
Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel, Koyurga'nın 7 yıl önceki Tweet'lerini paylaşarak, 'Tweetleri paylaşmak istemezdim ama bilinsin diye paylaşıyorum. Bu iğrenç tweetleri atıp bugün silmek seni kurtarmayacak. Sonra bir muhalif daha yargılanıyor, düşünce özgürlüğü diye ağlamak yok. Hukuk önünde hesabını vereceksin. Son olarak kem söz sahibine aittir...' açıklamasında bulunmuştu. 
İnal 'Bu iğrenç hakaretlerin sahibi CHP Gençlik Örgütleri İzmir İl Sekreteri ve Karabağlar Belediye Meclis Üyesi Dila Koyurga hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na an itibariyle suç duyurusunda bulunulmuştur' ifadelerini kullanmıştı.
CHP İZMİR İL BAŞKANI: SUNİ GÜNDEM YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR
CHP İzmir İl Başkanı Av. Deniz Yücel Twitter hesabından şu açıklamaları yaptı:
1. Anlaşılan o ki, Saray ve Saray’a hizmet eden Akp’liler, Türkiye’de  yıllardır artarak süren ekonomik kriz ve kendileri zenginleşirken halkın her geçen gün daha da yoksullaşması konuşulmasın diye, yeni suni gündemi İzmir üzerinden yaratmaya çalışıyorlar.
2. İktidarın cadı avcılığına özenen yöneticileri Türkiye’nin içler acısı ekonomik durumuna çözüm bulmak yerine, oturmuşlar sosyal medya arşivciliği yapmaya çalışıyor.
Bizler elbette iddia edilen konular hakkında incelememizi tamamlayıp, gereğini yapacağız.
3. Ancak kendi paralı trolleri ve yandaş medya kurumlarındaki tetikçileriyle, partimize ve genel başkanımıza ağza alınmayacak hakaret ve küfürleri edenler, bize ahlak dersi vermeye kalkınca komik duruma düşüyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —