CAN DÜNDAR'IN MAL VARLIĞINA EL KONULDU

CAN DÜNDAR

Almanya'da yaşayan Can Dündar'ın Türkiye'deki mal varlığına el konuldu.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar’ın taşınır, taşınmaz mal varlığı ile banka hesaplarının tamamına el konulmasına karar verdi.MİT TIR'larının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğrafları yayınladığı gerekçesi ile çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan gazeteci Can Dündar'ın yargılandığı davaya devam edildi.

Savcılığın talebi üzerine 2016'dan bu yana yurtdışında olan ve 2018'de hakkında kırmızı bülten kararı çıkarılan Dündar'ın kaçak sayılma sürecini geçtiğimiz eylül ayında başlatan mahkeme, bugün verdiği kararla hukuki olarak kaçak sayılan Can Dündar'a tüm mallarına el koyulmasına karar verdi.

CAN DÜNDAR'DAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kendisine ait menkul ve gayrimenkullere el konulmasına karar verilen Can Dündar'dan ilk açıklama geldi.Kararın ardından sosyal medyada açıklama yapan Can Dündar, 'İnsanın asıl “ev”i yurdudur. Biz 82 milyon yurttaş, asıl o büyük evi karanlıkta kaybetmek üzereyiz. Şu anda her evden daha önemli bu...' dedi.