Tarih: 30.08.2019 15:54

Büyük Zaferin 97. Yılı 

Facebook Twitter Linked-in

Büyük Taarruz'un 97'nci yılı tüm yurtta olduğu gibi İskenderun'da da çeşitli etkinliklerle, katılımın fazla olmaması nedeniyle buruk kutlandı.
30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 97'ncı yıl dönümü kutlamaları İskenderun Atatürk Anıt Alanı’na çelenk sunma töreni ile başladı. Çelenklerinin Atanın huzuruna sunulması, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından tören İskenderun Kaymakamlığı’nda tebriklerin kabulü ile devam etti.


İskenderun Kaymakamlığı binasında gerçekleşen törende, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Deniz Üs Komutanı Albay Fuat Gedik, CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ve siyasi protokolün, sivil toplum kuruluşları, askeri erkan ve vatandaşlarla yapılan bayramlaşmanın ardından geçit töreninin yapılacağı alana geçildi.


Askeri geçit töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalık saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İskenderun Halk Eğitim Merkezi halk oyunları gösteri ekibinin gösterisinin yapıldığı yören, İstiklal Makzume Anadolu Lisesi öğrencilerinin şiir okumaları ve Topçu Binbaşı Emrah Ölmez'in konuşması ile sürdü. Binbaşı Ölmez, Türk milletinin gerçekleştirdiği en büyük zaferin 97.inci yıldönümünü, haklı bir gurur ve sevinç içinde kutladıklarını söyledi.


Daha sonra İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılıç ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı askeri araca binerek törene katılan halkı ve askeri birliğin bayramını kutlamadı. Bayrak ve flamaların ardından resmi geçit töreninde askeri birlikler sırasıyla geçti.

 

SAVAŞ GEMİSİ ZİYARETE AÇILDI
 

Atatürk Anıt Alanının arka tarafında bulunan iskelede ise 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla savaş gemisi ziyarete açıldı.
İskeleye demir atan İskenderun Deniz Üs Komutanlığı'na bağlı TCG Karpaz gemisini vatandaşlar ziyaret etti. Ziyaretçiler, askeri personel tarafından belirli sayı ve aralıklarla gemiye alındı.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —