BU MADENİ BELEDİYE HALK EL ELE  YAPTIRMAYACAĞIZ..!

BU MADENİ BELEDİYE HALK EL ELE  YAPTIRMAYACAĞIZ..!

Hatay’ın Arsuz ilçesinde Bir maden şirketi tarafından krom madeni sahası açılacağını ve bilgilendirme toplantısının dün Saat 11.00’de gerçekleşeceğini öğrenen vatandaşlar duruma tepki göstermek için Arsuz’un Höyük mahallesinde bir araya geldiler.Maden sahasına karşı tepkilerini dile getirmek için toplantının yapılacağı Höyük köyüne gitmek isteyen vatandaşlar yolların Emniyet güçleri tarafından kapatıldığını gördüler. Bir süre bekleyen vatandaşlara Toplantının ileri bir tarihe ertelendiği bilgisi verildi.

Bunun üzerine bölgede toplanan yüzlerce vatandaş Maden sahalarına karşı mücadele edeceklerini doğa’nın bu şekilde talan edilmesine izin vermeyeceklerini, köylerinde, dağlarında, ormanlarında bu şekilde rant alanı istemediklerini ifade ettiler. Toplanan gruba Konuşma yapan Türkiye İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hatay Mv. Barış Atay konuşmasında “Lafı çok fazla uzatmayacağım. Buralar sizin bahçemiz, bostanınız, meranız, suyunuz, toprağınız, sizin evleriniz. Siz evlerinize sahip çıktınız bunun için hepinize teşekkür ediyorum.

Bu ülkede bitmeyen rant hırsı, talan, zulüm, ötekileştirme varsa herkes bilsin ki bu ülkede bitmeyecek bir direniş te vardır ve o direniş hep var olacaktır. Sosyal medya üzerinden kesinleşmemiş bilgilerle bizleri linç etmeye, ötekileştirmeye çalışanlar, bu yangında, bu rant üstünde Devletin ihmali yada müsebbiyetinin üstünü örtmeye çalışanlara söylüyoruz bunu yapan her kimse fark etmeksizin suçluları bulmak yakalamak bizim değil, sizin göreviniz. Biz doğamızı, evimizi, yaşamımızı sizin elinizde talan edilmesine izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sırasıyla söz alan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven “Bu gün burada bu şekilde oluşan birlik beraberlik beni çok mutlu etti. Bu doğa katliamına, maden adı altında yapılacak talana hep birlikte karşı durduk. Arsuz Belediye Başkanı olarak yasal her imkanı kullanmaya çalıştım. Doğamızı korumaya kararlıyız. Bu madeni Belediye Halk el ele yaptırmayacağız” dedi.Höyük Mahalle Muhtarı Rıdvan Dural ise sözlerinde “burada doğaya zarar verecek hiçbir çalışma yaptırmayacağız. Süreci takip ederek sizleri bilgilendirmeye devam edeceğim varlığınız bize güç veriyor” ifadelerini kullanırken Köy halkını Temsilen sürecin başından itibaren konunun duyulması için çok çaba sarf eden Toprak Doğa Parlar’ın konuşması “duyarlılığınız takdire şayan.

Burada olmanız, desteğiniz bize güç verdi. Mahallemizde köyümüzde 15 yıl çalışma yürütecek bir maden sahası açılacaktır. Biz buna asla izin vermeyeceğiz. Yapılacak olan toplantı güçlü durulumuzla ileri bir tarihe ertelendi. Bu sürecin takipçisi olacağız ve doğamızı koruyacağız” şeklinde oldu. Bölgelerinde Maden sahası istemeyen vatandaşlara Cumhuriyet Halk Partisi Arsuz İlçe Başkanlığı, Hatay Gezgin Kolektif, Sosyal Hizmet Emekçileri Derneği ve çok sayıda Stk Destek verdi.