BIST Pay Piyasası'nda işlem gören bazı sermaye piyasası araçları paylarında manipülatif hareketler yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan ve aralarında Eski THK Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban'ın da bulunduğu 3 kişi tutuklandı.
Borsa İstanbul (BIST) Pay Piyasası'ndaki bazı işlemlerde piyasa dolandırıcılığı yapıldığı iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında hakkında gözaltına alınan eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban tutuklandı.
Soruşturma kapsamında iddiaya göre kaçmahazırlığı yaparken Fethiye'de gözaltına alınan Ünsal Ban'ın yanı sıra Ünal Ban ve Ahmet Karakaş savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Mahkeme heyeti üç ismin de tutuklanmalarına karar verdi.
NE OLMULTU?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık, Narkotik ve Ekonomik Suçlar Bürosunca, BIST Pay Piyasası'nda işlem gören bazı sermaye piyasası araçları paylarında manipülatif hareketler yapıldığı iddiaları üzerine soruşturma başlatmıştı.
Soruşturma kapsamında, halka açık bir şirketin hisseleri üzerinde, 2022 yılı mart ile eylül ayları arasında yatırımcı sayısı, işlem hacmi ve hisse fiyatında hayatın olağan akışına aykırı dalgalanmalar yaşandığı, yapay yükselişlerin küçük yatırımcıyı zarara uğrattığı ve örgütlü hareket eden şüphelilerin faaliyetlerinin ''piyasa dolandırıcılığı'' suçunu oluşturduğu tespit edildi.
Bunun üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce, "örgütlü piyasa dolandırıcılığı" suçuyla ilgili şüphelilerin yakalanması için operasyon düzenlendi. Operasyonda, Ünsal Ban'ın da aralarında olduğu 5 şüpheli gözaltına alındı.
9356,04%-1,26
38,77% 0,04
44,08% 0,52
4201,78% 1,92
6731,05% 1,32