BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN ATIL ARAZİLERİ SATIYORUZ 

BORÇLARI ÖDEMEK İÇİN ATIL ARAZİLERİ SATIYORUZ 

Hassa’da eski Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel döneminde belediyeden ihale alarak iş yapan ancak yıllar geçmesine rağmen hak ettikleri iş ücretlerini alamayan vatandaşlar ve mevcut başkan Mehmet Karataş, eski başkan Demirel’e ve sosya

Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş sosyal medya hesabı üzerinden bir video paylaştı. Karataş geçmiş dönemden alacağı olan yüzlerce vatandaşın olduğunu ve 12 Milyon TL’yi aşan alacaklar için belediyenin mülklerini satmak zorunda kaldıklarını söyledi. Belediyeden 1 Milyon 380 Bin TL alacağı olan Kemal Çil isimli vatandaşla birlikte video aracılığıyla açıklamalarda bulunan Karataş vatandaşın kendisine haksız eleştiriler yaptığını söyledi.

Karataş videoda yaptığı açıklamada, “Ben bu arkadaşımıza kendim borç yapmışım gibi çaba içine girdim.Bazı arazileri satmak zorunda kaldık. Ama olayın iç yüzünü bilmeyen vatandaşlarımız mezarlık yerleri satılıyor, belediye mülkleri satışa çıkarılmış gibi ifadeler kullanıyorlar. Onlara seslenmek istiyorum.Sizin azıcık insanlığınız varsa gelin bu arkadaşlarla sohbet edin.

Ben belediyeye lazım olmayan, atıl durumdaki yerleri satışa çıkartarak bu 12 Milyon TL’lik borcu ödemek için program yaptım. Buraları ihaleye çıkarıp satacağız.Bu arkadaşlarımıza olan borcu da ödeyeceğiz. Belediyemizin piyasaya olan borcunu ödeyecek parası belediye kasasında yoktur. Bizden önceki yönetim yanlış yönetmiş, ya da işi bilmemiş.

Bu arkadaşlarımız da şu an mağdurlar. Kimisi arazisini, kimisi arabalarını satarak çalışanlarına maaş ödüyorlar. Sadece siyasi eleştiri için değil, bu insanların maaşlarını nasıl ödeyeceğiz diye düşünün o şekilde bir daha değerlendirin.Yakında Hassa Belediyesi’nden ne kadar alacağı olan varsa toplantı yapacağım. Onu da buradan sislerle paylaşacağım.

Bütçeye gelen para personel maaşlarına bile yetmiyor.Odaları doldurmuşlar.Çalışmayanları temizliyoruz.İşe yaramayan elemanları göndereceğiz.Biz bu vatandaşların alacaklarını ödemek zorundayız.Ben Hassa’nın geleceğini düşünmek zorundayız.Ben Hassa Belediyesi’ni borçsuz şekilde yönetmek için çalışıyorum.Buradan muhalefet yapanlara da seslenmek istiyorum.Yalan yanlış yazanlar Allah’ından bulsunlar” ifadelerini kullandı. Karataş alacakları olanlarla ilgili yakın zamanda açıklamalarda bulunacağını ifade ederek yayını sonlandırdı.