BİZE ZULÜM YAPANLAR KİMLER? 

BİZE ZULÜM YAPANLAR KİMLER? 

Samandağ Belediyesi dün 21 sözleşmeli memurun sözleşmesinde 31 Aralık 2019 tarihinden itibaren yenilemeye gidilmeyeceğini açıklamıştı. 21 sözleşmeli personelin evine sözleşmelerinin yenilenmeyeceğine dair tebligat da gönderilmişti.

Sosyal medyada hızla yayılan kararın ardından vatandaşlar ağır sözler ile Samandağ Belediyesi'ni eleştirmeye başladı. İşten çıkarmaların ardından vatandaşların belediyeye tepkisi çığ gibi büyüdü.
İsten çıkarılan 21 sözleşmeli personel arasında bulunan Samandağ Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu, Sosyolog Kenan Kahlıoğulları, “Değerli dostlar, önceki gün benim de içinde bulunduğum 21 sözleşmeli memura, sözleşmelerinin yenilenmeyeceği (işten atıldığımız) tebliğ edildi. Bu, hangi vicdana sığar. Vicdanı olan herkese soruyorum. Kışın ortasında işten çıkarmak nedir! Hangi siyaset, hangi vicdan, hangi mantığa sığar? İnsanları ekmeğinden etmek en büyük günahtır. Bazılarımızın evi kirada. Bazılarımızın başka geliri yok. Bazılarımızın gidecek yeri yok. Biz, bu memleketin evladı değil miyiz? Biz kimiz, bizi kovan belediye başkanı kim? Biz akrabayız, komşuyuz, yeri gelince namazda kardeşiz. Biz kimiz, bize zulüm yapanlar kimler? Lütfen birileri bu mantıksız işe dur desin. Yoksa çok kötü şeyler olacak.
Ülkemizde ekonomik sorunlar nedeniyle intiharların yaşandığı bugünlerde bu duyarsızlık nedir? Hele hele sosyal demokrat, işçi emekçi dostu CHP gibi bir partinin kazandığı bir belediyede bu personel kıyımının yaşanması daha da sorgulatıyor. Hele hele eski bir Milletvekili olan belediye başkanının bunu yapması, ayrı bir trajedi. Lütfen aklıselim birileri bu yanlışa dur desin” ifadeleri ile yürekleri dağladı.