BİLİRKİŞİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI: İMAMOĞLU VE GAZETECİLERE HAPİS İSTEMİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Halk TV çalışanları hakkında yürütülen bilirkişi soruşturması tamamlandı.

GÜNDEM 17.02.2025 11:09:00 0
BİLİRKİŞİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME TAMAMLANDI: İMAMOĞLU VE GAZETECİLERE HAPİS İSTEMİ

İddianamede, İmamoğlu için 2 yıldan 4 yıla kadar hapis ve siyasi yasak istendi. Gazeteciler Barış Pehlivan ile Kürşad Oğuz hakkında 4 yıldan 14 yıla kadar, Suat Toktaş, Seda Selek ve Serhan Asker hakkında ise 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ve gazetecilere yönelik başlatılan bilirkişi soruşturması tamamlandı.

Hazırlanan iddianamede, İmamoğlu hakkında “Yargı Görevi Yapanı, Bilirkişiyi veya Tanığı Etkilemeye Teşebbüs” suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ve siyasi yasak istendi.
İDDİANAMEDEN DETAYLAR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, "İmamoğlu'nun 27 Ocak'ta düzenlediği basın toplantısında, bazı soruşturmalar ile kamu davalarında görevli bilirkişilerden birini soruşturma şüphelileri lehine sonuç doğuracak karar verilmesi amacıyla alenen hedef gösterdiği iddiasıyla resen soruşturma başlatıldığı" kaydedildi.
İddianamede, İBB Başkanı İmamoğlu'nun basın toplantısında bilirkişinin görev aldığı bir kısım soruşturma ve kovuşturmalardan bahsettiği aktarılarak, "Dosya içerisindeki mevcut çözümleme tutanağı ile de sabit olduğu üzere bilirkişi ve yargı organlarının bağımsız ve tarafsız olmadığı yönünde bir kamuoyu oluşmasını amaçladığı, bu şekilde oluşacak kamuoyu baskısıyla da İstanbul Adliyesi ve diğer adliyelerde görülmekte olan çeşitli soruşturma ve kovuşturmalarda yapmakta olduğu resmi bilirkişilik görevinin etkilenmeye çalışıldığı, Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesinde görülmekte olan dava dosyasını etkilemeye teşebbüs ettiği" denildi.

SİYASİ YASAK TALEBİ
İddianamede İmamoğlu hakkında, "yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı etkilemeye teşebbüs" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası istendi.
İmamoğlu hakkında ayrıca, Türk Ceza Kanunu 53. maddesinin 1. fıkrasında yer alan "kişi, kasten işlemiş olduğu suçtan dolayı hapis cezasına mahkumiyetin kanuni sonucu olarak, 'sürekli, süreli veya geçici bir kamu görevinin üstlenilmesinden; bu kapsamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeliğinden veya devlet, il, belediye, köy veya bunların denetim ve gözetimi altında bulunan kurum ve kuruluşlarca verilen, atamaya veya seçime tabi bütün memuriyet ve hizmetlerde istihdam edilmekten yoksun bırakılır" maddesinin uygulanması talep edildi.İddianame, değerlendirilmek üzere Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

GAZETECİLER HAKKINDA HAPİS TALEBİ
Bilirkişi ile yapılan telefon görüşmesini yayınladıkları için Halk TV hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Halk TV çalışanı Barış Pehlivan ile Kürşad Oğuz'a "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, yargı görevini yapanı etkileme, kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması" suçlamasıyla 6 yıldan 14 yıla, soruşturma kapsamında tutuklanan Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş, Seda Selek ve Serhan Asker hakkında, "Kayda alınan konuşmaların basın, yayın yoluyla yayınlanması, yargı görevini yapanı etkileme" suçlamasıyla 4 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası istendi.
***
NE OLMUŞTU?
CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İlk kez duyacaksınız” diyerek önemli şeyler açıklayacağını işaret ettiği 27 Ocak'taki basın toplantısında, “Heybedeki turpun adı belli oldu” diyerek, bilirkişinin ismine dikkati çekmişti.Bu ismin imzası bulunan raporlardaki usulsüzlük iddialarına değinen İmamoğlu hakkında "bilirkişiyi hedef göstermek" ve "yargı görevini yapanı etkilemeye teşebbüs" suçlamalarıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı.

Daha sonra gazeteci Barış Pehlivan, Ekrem İmamoğlu'nun bahsettiği bilirkişi heyetinde yer alan bilirkişi ile görüşmüştü. Görüşmenin ses kaydı Halk TV'de yayınlanmıştı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kişiler Arasındaki Konuşmaların Dinlenmesi ve Kayda Alınması ve Bilirkişiyi Etkilemeye Teşebbüs" suçlarından soruşturma başlatmıştı.
Soruşturma kapsamında, gazeteci Barış Pehlivan, Halk TV Sorumlu Müdürü Serhan Asker ve program sunucusu Seda Selek gözaltına alınmıştı.Ardından Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş ve program koordinatörü Kürşat Oğuz da gözaltına alınanlar arasına katılmıştı.Soruşturma sürecinde Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş tutuklanmıştı.

  • BIST 100

    10714,11%0,90
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    46,59% 0,59
  • GRAM ALTIN

    4312,12% 0,91
  • Ç. ALTIN

    6924,72% 0,00

UKOME 2025 TEMMUZ AYI TOPLANTISI YAPILDI

31 KİŞİNİN KATLEDİLDİĞİ DOSYADA 5 HİZBULLAHÇININ MAL VARLIĞI SERBEST

İPTAL KARARI DİNLENMEDİ: ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDE İNŞAAT HIZLANDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

15 BATI ÜLKESİNDEN FİLİSTİN'İN TANINMASI İÇİN ORTAK ÇAĞRI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

AFAD KARARI: HATAY’DA EL KOYMA 2025’E KADAR!

ÖNTÜRK: YEŞİL BİR GELECEK İÇİN HAREKETE GEÇİYORUZ

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

KAYMAKAM OĞLUYLA TARTIŞAN 5 ÇOCUK KARAKOLDA DARBEDİLDİ

ALİ KOÇ GÖREVİ RESMEN BIRAKTI

ATATÜRK ORMAN ÇİFTLİĞİ’NDEN 403 BİN METREKARE FAHRETTİN KOCA’YA! BAŞARIR’DAN SERT ÇIKIŞ: UTANMIYOR MUSUNUZ?

AYAKLARI DIŞARIDA ARAÇ KULLANAN KİŞİ BAŞSAVCININ OĞLU ÇIKTI

HATAY’DA TARTIŞMA KANLI BİTTİ:DAYISINA KURŞUN SIKTI, ARDINDAN KENDİNİ VURMAK İSTEDİ

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA ORMAN YANGINLARI ELEŞTİRİSİ: GERÇEKLERİ GİZLEMEYİN

ÖZGÜR ÖZEL'DEN KOMİSYON AÇIKLAMASI: 'NİTELİKLİ ÇOĞUNLUK' İSTEDİ, ANAYASA TAVRINI KORUDU

KARABÜK’TE ORMAN YANGINI BÜYÜDÜ, KÖY VE MAHALLELER BOŞALTILDI

ÖZEL’DEN DEĞİŞİM VE İKTİDAR MESAJI: “KAYIT DIŞI SİYASET YOK”

İSFALT VE İETT’YE SORUŞTURMA DALGASI: ÇOK SAYIDA ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

AKP’Lİ METİNER’DEN SDG ÇIKIŞI

APO’NUN YANINDAKİ VEYSİ AKTAŞ’IN KUZENİ ALİ İHSAN AKTAŞ…

ERDOĞAN,AVUKAT İNAL’IN GÖREVİNE SON VERDİ

İMAMOĞLU’NDAN YARGI ELEŞTİRİSİ...

YUMAKLI: UŞAK SİVASLI, KAHRAMANMARAŞ ONİKİŞUBAT VE İZMİR BORNOVA’DAKİ YANGINLAR KONTROL ALTINA ALINDI

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, SURİYE'DE ALEVİ KADIN VE KIZ ÇOCUKLARIN KAÇIRILMASINI ARAŞTIRDI: FİDYE VE ZORLA EVLENDİRMELER BELGELENDİ

ICRYPEX KURUCUSU GÖKALP İÇER TUTUKLANDI

ERDOĞAN, KABİNE TOPLANTISI SONRASI KONUŞTU

Yükleniyor


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KARARIYLA MADEN-İŞ'İN GREVİ 60 GÜN ERTELENDİ

ERDOĞAN İMZASIYLA: BOĞAZİÇİ REKTÖRÜ İNCİ TÜBİTAK’TA GÖREVE BAŞLADI

TÜRK-İŞ'TEN GREV KARARI: 500 KURUMA GREV KARARI İLANI ASILACAK

PASİFİK’TE KABUS: RUSYA’DA 8.8’LİK DEPREM, TSUNAMİ ALARMI!

ÖZEL: CHP GENEL BAŞKANI'YSAN ÖLÜNECEK GÜN ÖLECEKSİN; HER ŞEYİ GÖZE ALDIM…

ÖZEL'DEN HAKAN FİDAN'A SERT TEPKİ… DERİN ADAM POZLARIYLA BAKANLIK OLMAZ!”

  • Perşembe 33 ° / 22.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 31.1 ° / 23.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2