BEŞİKTAŞ'TAN GOL YAĞMURU

BEŞİKTAŞ

Süper Lig'de 39. haftanın açılış maçında Beşiktaş, Hatayspor'u hezimete uğrattı; şampiyonluk için büyük avantaj sağladı.

Siyah Beyazlılar, ilk yarıda gol şov yaparken; devreyi 5-0 önde kapadı. İkinci yarıyı rölantiye almasına karşın Sergen Yalçın'ın öğrencileri iki gol daha buldu ve maçtan 7-0 galip ayrıldı. Beşiktaş, bitime 3 hafta kala maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 8'e çıkardı; şampiyonluk yolunda dev bir adım attı.

Beşiktaş, Hatayspor maçını ilk yarıda bitirdi. Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan Siyah Beyazlılar, henüz 2. dakikada Akintola'nın kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti.
Gecenin ismi Cyle Larin, dört gol atarken; ilk olarak 11. dakikada sahneye çıktı. 2 hafta sonra 11'e dönen Kanadalı, 14. dakikada skoru 3-0 yaptı.

38. dakikada son haftaların formda ismi Kevin N'Koudou farkı 4'e çıkardı: 4-0. 43. dakikada oyuna giren Rıdvan Yılmaz, bir dakika sonra ağları havalandırdı ve ilk yarının skorunu ilan etti, Beşiktaş: 5 - Hatayspor: 0.

İlk yarıda N'Koudou, sakatlanarak oyun dışında kaldı. Beşiktaş Teknik Direrkörü Sergen Yalçın, Atiba'nın yerine Dorukhan'ı oyuna aldı. İkinci yarıda Beşiktaş, frene basmasına karşın 55. dakikada Larin'le skoru 6-0 yaptı. 65.'te bir kez daha sahneye çıkan Larin, skoru 7-0'a taşıdı.

LARIN'DEN AYNI SEZONDA İKİ KEZ BİR MAÇTA 4 GOL

Beşiktaş'ın 6 Ocak'ta Çaykur Rizespor'u 6-0 yendiği maçta 4 gol atan Cyle Larin, bu sezon ikinci kez bir karşılaşmayı 4 golle tamamladı. Rize maçında, 1989-90 sezonunda Beşiktaş'ın Adana Demirspor'u 10-0 yendiği maçta 4 gol atan Ali Gültiken'in ardından bu başarıya ulaşan ilk isim olan Larin, ikinci kez bu istatistiği yakaladı.

73. dakikada Mame Diouf'un şutu direkten dönmesine karşın kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş sahadan 7-0 galip ayrıldı.

ŞAMPİYONLUK YOLUNDA DEV ADIM

Beşiktaş, bu galibiyetle puanını 81 yaptı ve şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Siyah Beyazlılar, maç fazlasıyla en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 8'ye, Galatasaray ile 9'a çıkardı. Avrupa Ligi hedefindeki Hatayspor ise 57 puanda kaldı.