BERGÜZAR KOREL’DEN YİĞİT BEBEĞE DESTEK…

BERGÜZAR KOREL’DEN YİĞİT BEBEĞE DESTEK…

Hatay’ın İskenderun ilçesinde SMA hastası oğlunu rahat ettirecek cihaz ile ilgili beklentiye Adana Balcalı Araştıra Hastanesi olumlu yanıt verdi ve 15 ayık Yiğit bebeğin yüzünü güldürecek bir gelişme yaşandı.

İlk çocuğu SMA hastası olan ve çok zor günler geçirdiğini dile getiren Anne Meltem Akkaya’nın yaklaşık bir buçuk ay önce, İskenderun.org haber portalından da çaresizliğini, beklentilerini kamuoyu ile paylaştığı haber ses getirdi.
Sağlık bakanlığından kendisini aradıklarını, Adana Balcalı hastanesine yatış yapacağın ve oğlumun ihtiyacı olan bibap cihazını almaları gerektiğiyle ilgili olumlu sonuç geldiğini aktaran anne Meltem Akkaya “Geceleri oğlum çığlıkla uyanıyor, çok korkuyorum. Çocuğumun gen tedavisi olmasını istiyorum. Sosyal medyada yayınlanan haberin arından siyasetçilerin ve sanatçıların da devreye girdi. Sonuç alabilmemiz için henüz bu yetersiz” dedi.  
SMA hastası diğer hastalar gibi çocuğunun da tedavisi için gen tedavisinin Türkiye’ye getirilmesini isteyen anne Meltem Akkaya “Şu anda evladım Yiğit’imin tedavisi için Amerika’da bulunan akrabamız kanalıyla orada yardım kampanyası başlattık. Bu konuda Türkiye’den de yardım yapılabiliyor.

Bu konuda sosyal medyayı da kullanarak birçok insana ulaştım. Yiğit bebeğin Amerika’da gen tedavisi olması için 2.4 milyon dolar gerekiyor. O iyi kalpli markalara sesleniyorum; Bergüzar (Korel) hanımın paylaşımında benim oğlum da var. Bergüzar Korel hanımdan Allah razı olsun, bizi destekliyor, paylaşıyor.  Sanatçılarımıza, işadamlarına, siyasetçilere herkese milletvekillerine sesleniyorum bağışta bulunun, devletimiz bizim arkamızda olsun” diye konuştu.