BERFİN KONUSUNUN TAKİPÇİSİYİM

BERFİN KONUSUNUN TAKİPÇİSİYİM

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Av. Suzan Şahin, İskenderun’da basın mensupları ile bir araya geldi.

Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi ve Hatay Milletvekili Şahin, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken Hatay’ın ve ilçelerinin sorunlarının çözümünün parti gözetmeksizin istişare ile çözüm bulunabileceğini ve diğer Hatay milletvekilleri ile de bu şekilde çalıştıklarını belirtti. Şahin, “Bürokratlar ile yaptığımız bu ortak çalışmaların, istişarelerin basın yayın ve gazeteci grubuyla yapılması gerektiğini düşündüm ve sizlerle bugün bir araya geldim. Çünkü sizler şehirlerin her türlü sorunları, eksikleri konusunda bilgi ve birikim sahibi kişilersiniz. Bundan sonraki süreçte de basın mensupları ile buluşmayı istiyorum fakat, periyotlar ve küçük gruplar halinde beraber olarak fikir alışverişlerinde bulunacağız. Sizler de bana ve bu şehre eksik kalan yönlerinde bilmediğim, ortaya çıkarmadığımız konuların kalmaması için, yol göstermenizi, omuz vermenizi istiyorum. Ben bulabildiğim, duyabildiğim her konuda hepinizin sesi ve nefesi olmaya hazırım” dedi.


Milletvekili Şahin, 15 Ocak 2019 tarihinde eski erkek arkadaşı tarafından asitli saldırı sonucu yüzünün bir bölümü yanan 19 yaşındaki Berfin Özek ile ilgili kendinin de salonda hazır bulunduğu davada, savcının 'kasten öldürmeye teşebbüs' yerine 'kasten yaralama' suçundan ceza istemesi ile ilgili sanık Ozan. Ç.’nin tamamen Berfin Özek’in yüzü hedef alınarak öldürmeye teşebbüs ettiğini belirterek, “Berfin’in bu süreçte yaşadığı şey korkunç bir durum. Umut ediyorum ki mahkeme iddianame mütalaa doğrultusunda bir yargılama sürdürmez. Gerektiği gibi ağır yaralama, öldürme kastı ile yaralama konumunda bir yöne eğilir ve bu yönde bir karar verilir. Ben de bu konunun takipçisi olacağım” dedi.


Şahin ayrıca, Payas ve Arsuz ilçelerine Devlet Hastanesi yapılması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, Arsuz’da yapılması planlanan Devlet Hastanesi’nin projeleri ve diğer işlemlerinin tamamlandığını ve bakanlıktan ödenek geldiği an yapımına başlanacağını belirtti.