BELEN 3. İNCİR FESTİVALİ

BELEN 3. İNCİR FESTİVALİ

Hatay’ın Belen ilçesinde yöre halkının en çok ürettiği ve tüketicilerden de en çok rağbeti gören, ekonomik değeri büyük, Belen Belediyesinin üreticilere katkıda bulunmak adına düzenlediği Belen Belediyesi 3. İncir Festivali Belen At

Hikayesi Adem ve Havva ile başlayan incir’in  tüm dinlerde kutsal cennetin meyvesi olarak kabul edilmiş bereketin bolluğun sembolü olduğunu dile getiren Belen Belediye Başkan’ı  Adnan Vurucu 3‘ncü geleneksel incir festivalini gerçekleştirdiklerini  ifade etti. Başkan Vurucu; “ Hurmasıyla, alıcıyla, nar, üzüm ve ceviziyle ve bunlardan üretilen, nar ekşisiyle, belbeniyle, cevizli sucuğuyla ve ceviz reçelinin tanıtımı için yaptığımız çalışmalarla hak ettiği değeri bulacağına onan inancımız tam” şeklinde konuştu.
 
Belen’in coğrafik yapısı ve havasının güzelliği ile ülkemize ekonomik değeri yüksek olan ürünler yetiştirmeye olanak sağladığını belirten Başkan Vurucu, Belen’in markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlediğini kaydetti.
Başkan Vurucu ; “Yöre halkı tarafından en çok yetiştirilen tarım ürünleri arasında ekonomik değeri yüksek olan ve bölgenin en güzel incirlerinin yarışacağı Geleneksel Belen İncir Festivali’nin 3’ncüsünü  bu yılda Belen Belediyesi olarak düzenliyoruz. Halkımız da gösterdiği yoğun ilgi ile bizleri böylesine anlamlı organizasyonlarda yalnız bırakmayarak, her zaman mutlu ediyor. Bizleri bu önemli günümüzde yalnız bırakmayan, protokol üyelerimize ve siz değerli Belenli hemşerilerime teşekkür ederim” şeklinde konuştu.