BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ YAŞAM ALANLARIMİZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

BASKILAR BİZİ YILDIRAMAZ YAŞAM ALANLARIMİZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yaşam platformu adına Nilgün SELÇUK: İskenderun'da Güzelköy, Bekbele ve Aşkarbeyli mahalleleri yakınında yapılması planlanan Olivin Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi projesine yönelik Akçay Mahallesi’nde ÇED toplantısı yapılmak isten

Doğa savunucusu ve birçok köy, mahalle sakini gözaltına alındı.  Halka açık yapılması gereken toplantıya mahalle sakinlerinin, Çevre savunucuların, sivil toplum kurumları, parti temsilcileri ve avukatların alınmak istenmemesi ve köy girişindeki arama noktalarında saatlerce bekletilmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Böyle bir toplantı yok hükmündedir.  

Doğaya, yaşama, ormanlarımıza sahip çıkmak suç değildir. Başta Akçay sakinlerinin yaşam alanlarını sahiplenmesini sindiremeyenler saldırılarla halkı bilgilendirme toplantısı kapalı kapılar ardında halkın fikrini hiçe sayarak tutanak tutulmuştur.

Toplantının halka açık yapılması çağrısını hiçe sayan bu hukuksuzluğu kınıyor, Chp ilce başkanına ve katilimcilara yönelik yapılan saldırılar kabul etmediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Bizler ne pahasına olursa olsun havamızı, suyumuzu, geleceğimizi, doğamızı savunmak adına bölgede kaç maden ocağı, termik santral, RES vs ihale ve projeleri varsa hepsine karşı çıkmaya devam edeceğiz.  

Bu memlekete yapılacak en büyük kötülüklerden biri olan doğanın ve yaşam alanlarının yok edilme projelerine ve bu projeleri hayata geçirmeye çalışanlara karşı geleceğimizi savunacak, geleceğimizin yok edilmesine izin vermeyeceğiz.