BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONAN CİHATÇI, CNN’E KONUŞTU

Suriye’de cihatçı çeteler saldırılarını sürdürürken, Batı medyası da imaj çalışmalarına başladı.

GÜNDEM 6.12.2024 19:42:00 0
BAŞINA 10 MİLYON DOLAR ÖDÜL KONAN CİHATÇI, CNN’E KONUŞTU

CNN International, HTŞ lideri Colani’ye mikrofon uzattı. Söyleşide, “hiç kimsenin yaşam tarzına karışmayacakları” gibi Batı dünyasının sempatiyle karşılayacağı sözler sarf eden ve kendisini “demokratik” bir profilde göstermeye çalışan cihatçı lider, “Hedefimiz Esad’ı devirmek. İslami yönetimden korkan insanlar onu doğru anlamamışlardır” dedi. ABD, 2018’de HTŞ’yi “terör örgütleri” listesine almış ve Colani için 10 milyon dolar ödül koymuştu.

Suriye’de faaliyet gösteren cihatçı çeteler, ABD ve İsrail’in Direniş Ekseni’ni zayıflatma politikalarına paralel olarak, Suriye Devleti’nin kontrolündeki kentlere saldırmayı sürdürüyor. Ülkenin en büyük ikinci kenti Halep’ten sonra, Hama da dün Heyet Tahrir eş-Şam (HTŞ) şemsiyesi altındaki cihatçıların eline geçti.

Bu sırada Batı medyası da Suriye için ‘mesaiye’ başladı. ABD’li medya kuruluşu CNN Internetional’ın muhabiri Jomana Karadsheh, HTŞ lideri Ebu Muhammed Colani ile özel bir söyleşi gerçekleştirdi.

Kanal bu söyleşiyi, “Suriyeli isyancı lider CNN'e özel röportaj verdi” şeklinde anons etti. Colani bir süredir Batı medyası tarafından “ılımlı cihatçı” olarak lanse ediliyordu.

KURUMLARA DAYALI YÖNETİM KURACAKLARMIŞ

Colani, CNN’e yaptığı açıklamalarda “HTŞ’nin amacının Esad yönetimine son vermekten başka bir şey olmadığını” söyledi. Batı dünyasının sempatisini çekmek için “demokratik” bir profil çizmeye çalışan cihatçı lider “kurumlara ve halk tarafından seçilen bir konseye dayalı hükümet kurmanın hedefleri olduğunu” ileri sürdü.
“Hedeflerden bahsettiğimizde, devrimin amacı bu rejimi devirmek. Bu hedefe ulaşmak için elimizdeki tüm araçları kullanmak hakkımızdır” diyen Colani, “Suriye yönetiminin öldüğünü” iddia etti.

“İSLAMİ YÖNETİMDEN KORKANLAR ONU YANLIŞ ANLIYOR”

ABD, 2018 yılında HTŞ'yi “terör örgütü” olarak tanımlamış ve lideri Colani’nin başına 10 milyon dolar ödül koymuştu. Ancak Suriye sahasındaki gerçeklik, cihatçı çetelerin bir kez daha Esad’ı devirmek ya da zayıflatmak için ABD tarafından kullanıldığını gösteriyor.

Colani ise CNN’deki konuşmasında “yıllar içinde değişim geçirdiğini” iddia etti. “Yirmili yaşlarındaki bir insan otuzlu ya da kırklı yaşlarındaki birinden ve kesinlikle ellili yaşlarındaki birinden farklı bir kişiliğe sahip olacaktır. Bu insanın doğasında var” ifadelerini kullanan cihatçı lider, “İslami yönetimden korkan insanlar ya bunun yanlış uygulamalarını görmüşlerdir ya da bunu doğru anlamamışlardır” iddiasında bulundu.

BATI’YA ‘SICAK’ MESAJLAR

“Hıristiyanların ve diğer dini ve etnik azınlıkların kendi yönetimleri altında güvenle yaşayacaklarını” öne süren Colani,  “Kaos dönemlerinde bazı kişiler tarafından azınlıklara karşı bazı ihlaller oldu, ancak bu sorunları ele aldık. Hiç kimsenin başka bir grubu silme hakkı yoktur. Bu mezhepler yüzlerce yıldır bu bölgede bir arada yaşıyor ve kimsenin onları ortadan kaldırmaya hakkı yok” ifadelerini kullandı.

Colani, Batı’ya, “Suriye, tek bir yöneticinin keyfi kararlar aldığı bir yönetim sistemini değil, kurumsal bir yönetim sistemini hak ediyor” mesajını vermeyi de ihmal etmedi.

 

  • BIST 100

    9311,88%-2,19
  • DOLAR

    38,85% -0,32
  • EURO

    44,87% -0,99
  • GRAM ALTIN

    4344,50% 1,44
  • Ç. ALTIN

    6989,75% 1,74

İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

HATAY’DA ÜCRETLERİ GASP EDİLEN TOKİ İŞÇİLERİ ÇATIYA ÇIKTI: 2 GÖZALTI…

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

KÜRECİK RADAR ÜSSÜ YİNE GÜNDEMDE…

SAVAŞ BORSAYI KÖTÜ VURDU

TÜRKİYE'DE "DEPREM ÜRETME ZAMANI GELMİŞ" 30 FAY BELİRLENDİ

İSRAİL, İRAN'I VURDU | İRAN: SERT KARŞILIK VERECEĞİZ

İSTANBUL'DA EV BASKINLARI: GAZETECİLER GÖZALTINDA

TRUMP: GEREKİRSE İSRAİL'İ SAVUNACAĞIZ

İSRAİL, İRAN'DA STRATEJİK NOKTALARA SALDIRDI

CEMİL TUGAY, 1030 İŞÇİNİN İŞTEN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLADI…

“YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN LGS ÖNCESİ ÖĞRENCİLERE MORAL VE STRATEJİ DESTEĞİ!”

HİNDİSTAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

SURİYE'DE CİHATÇI HTŞ YÖNETİMİ, HALK PLAJLARINDA KADINLARIN BİKİNİ VE MAYO GİYMESİNİ YASAKLADI

İMAMOĞLU VE AVUKATLARI DURUŞMAYA KATILMADI: 'BİLİRKİŞİ DAVASI' ERTELENDİ

YARIN DURUŞMAYA ÇIKMASI BEKLENEN İMAMOĞLU’NDAN ÖNEMLİ KARAR

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ'NİN CHP'DEN AKP'YE GEÇMESİNE ÖZGÜR ÇELİK'TEN TEPKİ...

İMAMOĞLU'NUN 'BİLİRKİŞİ' DAVASI YARIN GÖRÜLECEK

ÜMİT ÖZDAĞ'IN TUTUKLULUK HALİ DEVAM KARARI , DURUŞMA 17 HAZİRAN'A ERTELENDİ

‘TACİZLE’ SUÇLANAN MÜFTÜ VAİZ OLDU

HBB, ERZİN’E YARI OLİMPİK HAVUZ KAZANDIRIYOR

FERDİ ZEYREK'İN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN BİLİRKİŞİ RAPORU TAMAMLANDI: 6 KUSUR TESPİT EDİLDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANI BAHÇETEPE TUTUKLANDIKTAN SONRA BELEDİYE AKP'YE GEÇTİ

ÜMİT ÖZDAĞ HAKİM KARŞISINA ÇIKTI

ÖZGÜR ÖZEL'DEN FERDİ ZEYREK'E ZOR VEDA…

Yükleniyor


İSRAİL, İRAN GERİLİMİ :SALDIRILAR ŞİDDETLENİYOR

14 YIL SONRA CHP'DEN BAYBURT'TA MİTİNG …

MOTORİNE ZAM GELDİ

GAZİOSMANPAŞA BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ, WEB SİTESİNE İSMİNİ 'BAŞKAN' OLARAK YAZDIRDI

ANKARA'DA KRİTİK ZİRVE 4 SAAT SÜRDÜ

İSRAİL ORDUSU, İRAN'IN SALDIRI BAŞLATTIĞINI DUYURDU…

ÖZGÜR ÖZEL:GÖZÜ DÖNMÜŞ İSRAİL'İN SALDIRISINI KINIYORUZ

  • Pazar 31.5 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 32.6 ° / 17.7 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2