BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır katıldığı televizyon kanalından yargıda yaşanan krize ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
Av. Mehmet Yıldırım olayını Susurluk olayına benzeten Başarır, birkaç gün içinde AKP'li üst düzey bir ismin çarpıcı ilişkilerinin ortaya çıkacağını söyledi.
CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır SÖZCÜ TV'de katıldığı televizyon programında, son zamanlardan yargıda yaşanan krizlere ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Ağustos günü Tuzla'da gerçekleştirdiği mitingde İBB borsasının kurulduğunu ve bunun bir avukat aracılığı ile gerçekleştirdiğini ve bu avukatın Mehmet Yıldırım olduğunu söylemişti.
Başarır, katıldığı programda yargının raydan çıktığını söyleyerek Av. Mehmet Yıldırım olayını Susurluk olayına benzetti. Başarır, birkaç güne kadar AKP'nin üst düzey yetkili isimlerinden birinin çarpıcı ilişkilerin açıklanacağını söyledi. Başarır, "Aynı Mehmet Yıldırım gibi belki de daha vahim şeyler çıkacak" dedi.
Başarır'ın konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:
"Yargı son olaylardan sonra rayından çıktığını herkes görmüş. Susurluk vakası Av. Mehmet Yıldırım olayından sonra yargıda Susurluk olayı patlamıştır. Bir avukat gözaltına alınıyor. Ne çıkıyor. Bir savcıyla yazışmaları çıkıyor.
Bir kaç güne kadar AKP'de görev yapmış bir ismin ilişkileri ortaya çıkacak. AKP'nin üst düzey isimlerinden birinin göreceksiniz. Geçmiş dönem görev yapan herkesin tanıdığı şahsın ilişkileri çıkacak. Bir ya da iki gün içerisinde belki sayın Özgür Özel belki de başka bir arkadaşımız açıklayacak.
Aynı Mehmet Yıldırım gibi belki de daha vahim şeyler çıkacak. Bu dosyadaki her şeyin delillerin itirafçıların düzmece olduğu birilerinin bu işten zenginleşmek istediği bunu yargının belli odakları ile beraber yaptığı ortaya çıkacak."
"YARGIYI TEMİZLEMEK ZORUNDAYIZ"
"Mehmet Yıldırım vakası Susurluk kazası gibi bir olaydır. Bu savcı neden iddianame hazırlayamıyor. Çünkü iddianame hazırlandığı mahkeme kabul etti. Ne olacak gizlilik kararı kalkacak. O zaman da itirafçılar ortaya çıkacak. İfadelerin nasıl alındığı ortaya çıkacak. Sayın Bahçeli veya bizler eğer gerçekten bu ülkeyi seviyorsak yargıyı temizlemek zorundayız."
-
BIST 100
18213,85%0,48
-
DOLAR
45,51% 0,19
-
EURO
53,12% 0,11
-
GRAM ALTIN
6818,12% 0,37
-
Ç. ALTIN
10865,96% 0,00
İlgili Haberler
ALİ KOÇ VE RAHMİ KOÇ HEM BAHÇELİ’YLE HEM DERVİŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ
BİNGÖL’DE “YANLIŞ EVE OPERASYON” İDDİASI:15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KOLUNUN KIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KAYYUM DEĞİŞTİ: İSTANBUL VALİ YARDIMCISI AYHAN TERZİ GÖREVE BAŞLADI
ÖZEL’İN “ANNENE KÜFREDENLERİN YANINA GİDİYORSUN” SÖZLERİ GÜNDEM OLDU
HBB MECLİSİ’NDE SERMAYE ARTIRIMI VE KADRO KARARLARI DİKKAT ÇEKTİ
BELEN GEÇİDİ’NDE HEYELAN ALARMI! ANTALYA-İSKENDERUN KARAYOLUNDA TRAFİK DURDURULDU
SAADET PARTİSİ’NDE “BUTLAN” DAVASINDA KARAR ÇIKTI
MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA: LİTRE FİYATINA 1 LİRA 10 KURUŞ ARTIŞ BEKLENİYOR
BAKANLIKTAN TÜİK TEPKİSİ: “GÖREVDEN ALINDI” DEMEK DEZENFORMASYON!
CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SORUŞTURMA İZNİ! GÖZLER BALIKESİR’DEKİ İHALE DOSYASINA ÇEVRİLDİ
AYDIN’DA PROTOKOL KRİZİ: ÇERÇİOĞLU VE SARIBAŞ İL BAŞKANLARININ GERİSİNDE KALDI
Yükleniyor
BAHÇELİ SESSİZLİĞİ BOZDU: İZZET ULVİ YÖNTER NEDEN AYRILDI?
BURCU KÖKSAL, AKP İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ
ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜVENSİZLİK RESTİ: CHP’DE YÖNETİM DÜŞTÜ, SEÇİM BAŞLADI
AKP SÖZCÜSÜ ÇELİK’TEN CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI KARARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA
İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ
BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK
- Cuma 22.2 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 24.1 ° / 13.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Pazar 23.7 ° / 13.9 ° Güneşli




