Tarih: 15.02.2018 21:19

Barış akademisyeni Ergüneş son yolculuğuna uğurlandı

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde görevli Doç. Dr. Nuray Ergüneş Oruç bir süredir tedavi görmekte olduğu hastalığı nedeniyle dün sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Aynı zamanda “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı barış bildirisinin imzacısı olan Ergüneş bugün doğum yeri olan Hatay’ın Hassa ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Ergüneş’in naaşı, kendi isteği üzerine kadınların omuzlarında taşındı. Yüzlerce kişinin hazır bulunduğu cenazeye Ergüneş’in dostları, arkadaşları, akademisyenler katıldı.

Ergüneş için dün 13.30’da Beyazıt’ta bulunan İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrencileri ve akademisyen dostları tarafından bir tören düzenlenmişti. Ergüneş'in tabutu sevenleri, öğrencileri ve meslektaşlarınca omuzlarda taşınmıştı.

İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlenen törende konuşan Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı ve Ergüneş 'le 'Kentsiz Kadınlar' kitabını yazan Gülay Günlük Şenesen, 'Nuray dingin kişiliği, hayatının her alanında içkinleştirdiği demokratik, eşitlikçi değerleri ile bize ortak oldu' dedi.

Nuray Ergüneş Oruç kimdir?

1972 yılında Hatay’ın Hassa ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladı.

Çukurova Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde İktisat öğrenimi gördü (1988-1993). Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesi, İktisadi İdari Bilimler Fakültesi, Kalkınma İktisadı İktisadi Büyüme bölümünde tamamladı. Post doktorasını ise University of London-School of Oriental and African Studies, Department of Economics’te (İngiltere) 2007-2008 yılları arasında yaptı.

Öğrenciliği sırasında sosyalist harekete katılan ve feminist harekette yer alan Nuray Ergüneş Oruç, aralarında Toplumsal Özgürlük gazetesi, Siyaset gazetesi, Praksis dergisi’nin ve SiyasiHaber web sitesinin yer aldığı çok sayıda yayına yazılar yazdı. Toplumsal Özgürlük gazetesinin Yayın Kurulu üyeliğini yaptı. Son olarak İktisat dergisi Yayın Kurulu üyesi olarak çalışıyordu.

Ergüneş, “Bankalar, Birikim, Yolsuzluk - 1980 Sonrası Türkiye'de Bankacılık çok sayıda Sektörü” ile “Neoliberal Dönüşüm Sürecinde Üniversiteler” (Sinan Alçın ile birlikte) kitaplarının yazarıdır. Ayrıca çeşitli kitaplara yazılarıyla katkı bulundu.

Nuray Ergüneş, Tarık Oruç ile evlidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —