BALIKESİR'DE ALEVİ KÖYLERİNE 'YOL' CEZASI

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, yaptığı açıklama ile Balıkesir’de yaşanan skandalı gündeme getirdi.

GÜNDEM 2.07.2023 21:35:00 0
BALIKESİR

Balıkesir’de Kılıçdaroğlu’na %99.75 lik bir oranla rekor oy veren Bigadiç’e bağlı Elyapan köyünün yapılmayan yollarını yerinde inceleyen CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin “Bigadiç ilçemize bağlı Elyapan köyü Alevi köyü. Muhtarımız, Bigadiç Belediye Başkanına sorunu aktardığında ise kendisinin aldığı cevap 'kime oy verdiyseniz yolunuzu çağırın o yapsın' olmuş. Anlaşılan o ki Türkiye Yüzyılı makyajı erken gitmiş” ifadelerini kullandı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ensar Aytekin, yaptığı açıklama ile Balıkesir’de yaşanan skandalı gündeme getirdi.

Bigadiç’e bağlı Elyapan köyünün yapılmayan yollarını yerinde inceleyen Aytekin “Bigadiç ilçemize bağlı Elyapan köyü Alevi köyü. Ve Türkiye’de rekor oyla 398 oyun 397’sini Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’na vermiş bir köy. Ancak bu köyün yıllardır çözülemeyen sorunları var. Muhtarımız, Bigadiç Belediye Başkanına sorunu aktardığında ise kendisinin aldığı cevap kime oy verdiyseniz yolunuzu çağırın o yapsın olmuş. Anlaşılan o ki Türkiye Yüzyılı makyajı erken gitmiş” ifadelerini kullandı.

CHP’li Aytekin’in açıklaması şöyle:

Seçim dönemi geride kaldı. Her türlü tartışma her türlü ortamda yapılıyor. Ancak ihmal edilmemesi gereken bir temel nokta var ki o da vatandaşın hizmet alım noktasında devletin tarafsız bir şekilde davranması.

"KÖYÜ SUSUZ BIRAKIP KERBELA’YA ÇEVİRDİLER"

Geride bıraktığımız seçimlerde Cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu’na 398 seçmenin 397’sinin destek verdiği Bigadiç İlçemize bağlı Elyapan köyümüzde ciddi sorunlar var. En basitinden köyün suyu yok. Köye su veren şebeke kapalı. İnsanlar banyo dahi yapamıyor. Günlük ihtiyaçlarını göremiyor. Yıllardır su sorunu çözülmüyor. Çözülmek istenmiyor. Köyü yaz gününde Kerbela’ya çevirmişler. Alevi köyü diye devletin götüreceği yardım, bizatihi belediye eliyle engelleniyor. Bunun izahı olamaz.

"KİME OY VERDİYSEN YOLUNU O YAPSIN"

Benzer şekilde, köyün içinde bitmek bilmez bir yol sorunu var. Yıllardır döşenmeyen taşlar, bitirilmeyen yollar Elyapan köylüsünü ciddi şekilde mağdur etmiş. Seçim günü köyün yolunun üzerindeki tepede bekleyen iş makinası, seçim sonucu belli olunca başka köye hareket etmiş. Köy muhtarı, Bigadiç Belediyesi’ne gidip sorunu neden çözmediklerini sorduğunda ise aldığı cevap gerçekten dehşete düşürüyor. Belediye başkanı İsmail Avcu muhtara, ‘evet yolunuz yok gidin kime oy verdiyseniz gelsin yolunuzu o yapsın. Size yol mol yok ‘diyor. Şimdi bu neyin cezasıdır? Vatandaş size oy vermemiş. Gönlüne girememişsiniz. Oyunu alamadınız diye köyü susuz, yolsuz bırakmak üstelik bunu Alevi köyüdür diye yapmak insanlık mıdır?

O köyde öğretmenin aracı, yapamadığınız yola saplandı. Devletin köye çocukları okutmak için gönderdiği öğretmen, belediyenin yapamadığı yol sebebiyle mahsur kaldı. İnsanlara hizmeti götürürken adil ve tarafsız olmak zorundasınız. Devlet, bütün inançlara kör bir şekilde hizmet etmek zorundadır. Alevi diye, oy vermedi diye cezalandırmaya kalktığınız kitle tarihin her döneminde her türlü zorluğa karşı doğru bildiğini söylemekten ve yapmaktan çekinmeyen bir kitle. Bu ayrımcılığı Meclis gündemine de taşıyacağız. Bu işin peşini bırakmayacağız."

BİR SKANDAL DA HAVRAN’DA

Bigadiç’te yaşanan sorunun Havran’a bağlı Fazlıca Mahallesi'inde de gördüklerini belirten Aytekin, durumu şu sözlerle anlattı:"Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, köprü yapılmasını istiyorlar. Dere yatağının kışın artan yağışla birlikte taştığını ve hayvanlarını kaybetme riski taşıdığını ifade ediyorlar. Onlar da belediyeye ve kaymakamlığa ulaşıyorlar. 

Ama Havran Belediyesi de aynı Bigadiç’te olduğu gibi gidin kime oy verdiyseniz gelsin köprünüzü o yapsın diyor. Anlaşılan o ki Türkiye yüzyılı makyajı yüzlerinden çabuk akmış. Kendilerine oy vermeyen herkesi cezalandırmayı kendilerine görev edinmişler. Bu yollar yapılacak, bu sorunlar çözülecek. Bunun başka bir yolu yok. Oy verene hizmet götürelim oy vermeyeni cezalandıralım fikri çağdışı bir kafanın ürünüdür. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, küresel bir kahve zinciriyle rekabet edeceğine, biraz asli görevlerine dönüp yolları yapılmayan köylere odaklanırsa memlekete daha yararlı bir iş yapmış olur."

 

Anahtar Kelimeler: BALIKESİR' ALEVİ KÖYLERİNE '' CEZASI
  • BIST 100

    14202,09%-0,67
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,33% 0,25
  • GRAM ALTIN

    5897,25% -0,19
  • Ç. ALTIN

    9493,51% -0,48

CHP’YE SERT ELEŞTİRİ, ERDOĞAN’A SOL TANIMI: UÇUM’UN YAZISI TARTIŞMA YARATACAK

“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

SAAT 04.17’DE DURAN BİR HAFIZA: HATAY VALİLİĞİ YENİ LOGOSUNU TANITTI

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

RAFLARDAN ÇUKURA: REYHANLI’DA 2 TON SON KULLANMA TARİHİ GEÇMİŞ GIDA İMHA EDİLDİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜNDE ŞOK GELİŞME: KIZI “KASTEN ÖLDÜRME” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI

RUS MEDYASINDAN ÇARPICI İDDİA: ZİRVEDE KİM DIŞARIDA KALDI?

HAKİM DEĞİŞTİ, DAVA ERTELENDİ: İMAMOĞLU SİLİVRİ’DE İKİNCİ YASSIADA UYARISI YAPTI

MHP–DEM TEMASINDA YENİ PERDE: BAHÇELİ “HER CÜMLESİNE İMZAMI ATARIM” DEDİ

SİYASETTE KRİTİK DOSYA TRAFİĞİ: ÖZGÜR ÖZEL’İN DOKUNULMAZLIĞI MECLİS GÜNDEMİNDE

TARİHİ ASGARİ ÜCRET ZİRVESİ İŞÇİSİZ BAŞLADI: TÜRK-İŞ MEKTUP BIRAKTI, MASAYI TERK ETTİ

“ELEKTRİK YOK, SU YOK, OKUL YOK: SURİYE’YE DÖNENLER TÜRKİYE’DE KALMALARI İÇİN AKRABALARINI UYARIYOR!”

ERSOY OPERASYONUNDA ‘SUSURLUK’ BENZETMESİ: İKTİDAR YAZARI FOTOĞRAFI PAYLAŞTI, TARTIŞMA BÜYÜDÜ

“İMAMOĞLU “TURPUN BÜYÜĞÜ” DAVASINDA HAKİM KARŞISINDA: HAKİM DEĞİŞİKLİĞİ YENİ TARTIŞMA YARATTI

“HATAY’DA ULAŞIMDA BÜYÜK KIRILMA: 3. ÇEVRE YOLU RESMEN BAŞLADI!”

TİSK’E ÜSTÜ KAPALI ASGARİ ÜCRET BASKISI: ADALET İÇİN MAL MÜLKÜ BİR KENARA BIRAKIN!

“‘HAFTA İÇİ 8 SAAT, GECE 22.00’YE KADAR’: MESEM ÖĞRENCİLERİNİN ÇALIŞMA SINIRLARINI BAKAN TEKİN AÇIKLADI!”

İBB İDDİANAMESİNDE UYDURMA BEYAN KRİZİ: TARİH TUTMAYINCA SAVCILIK ÇELİŞKİYİ BİR GÜNDE ‘DÜZELTTİ!

“TBMM’DE TACİZ İDDİALARI ALEVLENDİ: LOKANTA ÇALIŞANI TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ!”

“TCMB İNDİRİMİ SONRASI BIST’TE HIZLI TEPKİ: ENDEKS KRİTİK EŞİĞİ AŞTI!”

“ERSOY SORUŞTURMASI BÜYÜYOR: GİZLİ TANIK BEYANLARIYLA ‘ÖRGÜT’ İDDİASI DOSYAYA GİRDİ!”

“FED’İN İNDİRİMİ KÜRESEL DALGAYI TETİKLEDİ: TCMB’NİN BUGÜNKÜ KARARI TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YÖNÜNÜ ÇİZECEK!”

“KONYA’DA YAKALANIP SERBEST BIRAKILDIĞINI SÖYLEDİ: SAYGI ÖZTÜRK’E ‘BEN YEŞİL’İM’ TELEFONU TÜRKİYE GÜNDEMİNİ SARSTI!”

“ÜNLÜ SANATÇI GÜLLÜ’NÜN ÖLÜMÜ: GÜVENLİK KAMERASI KAYITLARI CİNAYET ŞÜPHESİNİ GÜÇLENDİRDİ!”

GAZETECİ ENVER AYSEVER GÖZALTINA ALINDI

“MEDYA DÜNYASINI SARSAN TUTUKLAMA: ERSOY VE ÜÇ KİŞİ HAKKINDA ÇARPICI SUÇLAMALAR DOSYADA!”

Yükleniyor


“SUSURLUK GİBİ” DENİLEN FOTOĞRAFTA YENİ İSİM: BİNALİ YILDIRIM’IN KARDEŞİ DE KAREDE

İSTE’DE DİKKAT ÇEKEN BULUŞMA: ATAKAŞ GRUBU İLE AKADEMİ ARASINDA YENİ İŞ BİRLİKLERİ

KAYSERİ MEYDANINDA YARGI İSYANI: ÖZGÜR ÖZEL GİZLİ TANIĞIN DİLEKÇESİNİ AÇIKLADI

MESEM TARTIŞMASI ALEVLENDİ: EĞİTİM SEN’DEN YUSUF TEKİN’E 8 MADDELİK İSTİFA ÇAĞRISI

ASGARİ ÜCRETTE KRİZ BÜYÜYOR: TÜRK-İŞ KATILMADI, TALEBİNİ OKUTTURDU

ÖZGÜR ÖZEL BOMBAYI PATLATTI: İBB DOSYASINDA GİZLİ TANIK İFADESİ GERİ ÇEKİLMİŞ

  • Çarşamba 15.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Perşembe 16.2 ° / 4.5 ° Güneşli
  • Cuma 17.4 ° / 5.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9