BALIK KITLIĞI VAR 

BALIK KITLIĞI VAR 

İskenderun Belediyesi Balık Hali Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Aytekin, son zamanlardaki olumsuz hava şartlarının balıkçıları da etkilediğini belirtti. Denizde balık bulmakta zorluk çektiklerini kaydeden Aytekin, buna rağmen fiyatları uygu

İskenderun yeni haftaya her en kadar mevsim normallerinin üzerinde girse de önceki haftalarda yaşanan olumsuz hava şartları balık tezgahlarına olumsuz etki yarattı. Denizlerde neredeyse balık kıtlığı var diyen Kooperatif Başkanı M. Ali Aytekin şöyle konuştu, “Geçtiğimiz senelerde balık o kadar çoktu ki nereye satacağımızı bilmiyorduk. Yaklaşık 3-5 senedir denizlerdeki balıkta büyük bir düşüş var. Bu durumdan dolayı biz de ithal balıklara yöneliyoruz. Bu da haliyle balık fiyatlarında yükselişe sebep oldu, yaklaşık yüzde 20’lik bir yükseliş var.”dedi. Son yıllardaki avlanma alanlarının daralması ve bazı balık türlerinin Körfez’e gelmesiyle birlikte balık türlerinin ve miktarının azaldığını belirten Aytekin, “Bir laf vardır ‘büyük balık küçük balığı yer’ diye. Biz şuanda bunu yaşıyoruz İskenderun Körfezi'nde, kayalardaki yosun miktarında bile bir azalma söz konusu.”

Balık Halinin mevcut yerine geçmesinin ardından vatandaşların da balığa daha fazla yöneldiğini belirten Aytekin, her ailenin ayda en az iki defa sofralarına balık getirmeleri gerektiğini de belirtti. Aytekin, “Vatandaş artık balık yemeye başladı. Fiyatlar değişkenlik gösterse de vatandaşın ilgisinden memnunuz. Ben iddia ediyorum denizdeki balığımız tavuk etinden daha iyi. 

Son zamanlarda tezgahlara gelen vatandaşlarımız gümüş ve barbunya balık türünü tercih ediyor. Burada sadece çiğ balık satmıyoruz, pişirim yapıp da servis ediyoruz. Özellikle hafta sonları esnaf arkadaşlarımız müşterileri oturtacak masa bulamıyor. Bu hem bizim için hem gelen vatandaşlar için sevindirici bir olay. Sorumlu kooperatifimiz ve belediye tarafından da düzenli olarak denetleniyor, sağlık ve temizlik açısından da kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.