BAKAN YERLİKAYA: SUÇ ÖRGÜTLERİNİN TAMAMINI YAKALAYIP ADALETE TESLİM ETMEYE KARARLIYIZ

Dışleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'da düzenlenen Huzur ve Güven Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından Yerlikaya, değerlendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 11.11.2023 22:22:00 0
BAKAN YERLİKAYA: SUÇ ÖRGÜTLERİNİN TAMAMINI YAKALAYIP ADALETE TESLİM ETMEYE KARARLIYIZ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, suç örgütlerinin tamamını yakalayıp adalete teslim etmeye kararlı olduklarını belirterek "Organize suç örgütleriyle ilgili bugüne kadar yapılanları ve onların isimlerini zikretmiyorum. Ama bizim biraz daha işimiz var. Bunların da hakkından geleceğiz. Hiç merak etmeyin" dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adana'da düzenlenen Huzur ve Güven Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı olarak yapılan toplantının ardından Yerlikaya, değerlendirmelerde bulundu.
4 Haziran itibarıyla İçişleri Bakanlığı görevine başlandığını belirten Ali Yerlikaya şu ifadeleri kullandı:

"Her zaman ifade ediyoruz. Başta terörle mücadele, zehir tacirleri yani uyuşturucuyla mücadele, organize suç örgütleri, düzensiz göç ve göçmen organizatörleriyle mücadele ve aynı zamanda bizim adli vaka sayımızın yüzde 90'ının üzerini oluşturan asayiş suçları ve onların detaylarıyla ilgili bugün değerlendirme yaptık. Adana, çok büyük bir şehir. Özel bir şehir, tarımdan sanayiye, ticaretten, hizmet sektörüne, her alanda başarıdan başarıya koşan bu şehir bütün hemşehrilerimiz tarafından huzurun en güzelini hak ediyor. Buradan hem emniyetimiz hem jandarmamız hem sahil güvenliğimiz kendi görev alanlarında gördüm ki ve taktir ettim ki Valimizin başkanlığında tüm kurumlar güvenlik hizmetiyle ilgili olan tüm kurumların birbirleri arasında hamdolsun mükemmel bir uyum var. Bu uyum, bu güçlü iş birliği, huzur ve güven hizmetinin tecelli etmesiyle ilgili ve şehrimizdeki hemşehrilerimizin beğenisini kazanmayla ilgili büyük bir mesafe almaktadır. Daha da alacağını görüyorum.

"MİLLETVEKİLLERİMİZE DURUMU PAYLAŞTIK"

Örnek vereyim; ruhsatsız silahlarla ilgili mücadelede hem adliyemizi hem de mülki idare amirliğimizi vali koordinasyonunda yapılan çalışmaları takdir ediyoruz. Dün Ankara'da evvelsi gün Mersin ve Adana'daki bu başarılı çalışmayı örnek olarak gösterdik. Plan bütçe komisyonunda da orada ruhsatsız silahla ilgili cezanın caydırıcılığıyla ilgili mutlaka yeni bir hareket yapılmasıyla ilgili de sayın milletvekillerimize durumu paylaştık. Demem o ki hırsızlıkla ilgili polis bölgesinde günde 4 civarında oluyor olması evet kabul edemeyiz ama böyle büyük bir şehirde rakamı bu noktaya indiriliyor olması da bir başarı. Ama arkadaşlarımız sıfır rakamına kadar gayret göstereceklerini ve onu da koruyacaklarına dair bir inanç gördük."
"ENSELEYİP ADALETE TESLİM ETMEYE KARARLIYIZ"
Zehir tacirlerinin nefesini kesmekte kararlı olduklarının altını çizen Bakan Yerlikaya, "Biz suç örgütlerinin tamamını enseleyip adalete teslim etmeye kararlıyız. Kendimize bir süreç özetle organize suç örgütleriyle ilgili bugüne kadar yapılanları ve onların isimlerini zikretmiyorum. Ama bizim biraz daha işimiz var. Bunların da hakkından geleceğiz. Hiç merak etmeyin. Bize yardımcı olun. Gördüğünüz, hissettiğiniz ne varsa bu çeteler, organize suç örgütleri, uyuşturucu satıcıları, düzensiz göçle mücadele ediyoruz ve düzensiz göçmen veya aracılık yapan organizatörler bunlarla ilgili lütfen bize bilgi verin. Biz bunların gereğini yapalım. Bugüne kadar bunları aldık. Götürdük, tutuklananlar tamam. Onlar cezaevine gitti. 

Adli kontrol kararı veya dosyasında yeterince delil olmayıp da serbest bırakanlarla da ilgili hemşehrilerimden bir şey istiyorum. Biz bunları da bırakmış değiliz. Eğer tövbe edip bir daha bu suçu işlemiyorlarsa canımıza minnet. Ama o huylarında devam ediyorlarsa ki biz onları hiçbir zaman arkadaşlarımız bırakmış falan da değil. Göreceksiniz, eğer o suçu işlemeye devam ediyorlarsa daha önce tutuklanan arkadaşlarının yanına onları göndermeye kararlıyız" diye konuştu.
 

  • BIST 100

    10372,04%-0,10
  • DOLAR

    41,32% 0,08
  • EURO

    48,48% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4843,95% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7896,98% 0,73

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI AVRUPA İKİNCİSİ OLDU

125 BİN DEĞİL, MİLYONLAR! DEMOKRASİ İÇİN TANDOĞAN’DA BİRLEŞTİLER”

CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

KOMŞUSUNDAN AKP’YE GEÇEN BAŞKANVEKİLİ’NE ŞOK TEPKİ: HAKARET VE TÜKÜRÜK!

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

“ZELENSKİ İMAMOĞLU” İDDİASI! KÜLÜNK’TEN ADALET BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

MANSUR YAVAŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “KULİS AYLANLARINA ARTIK YETER!”

AY-YILDIZLI ZAFER: 12 DEV ADAM AVRUPA FİNALİNDE!

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BAŞKAN HASAN MUTLU GÖZALTINDA!

“SEYDİŞEHİR'DE OYUMUZU GERİ VER” SLOGANLARIYLA BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

ROZETİ BİZZAT ERDOĞAN TAKACAK: CHP’DEN İSTİFA EDEN GÜRZEL, AKP’YE GEÇİYOR

DEVLET BAHÇELİ: CUMHURBAŞKANIMIZ 2028'DE DE DEVAM ETMELİ

İMAMOĞLU: BU İDDİANAMEYİ SEÇİMDE KENDİSİNİ YENECEĞİMİ BİLEN KİŞİ YAZDIRDI

CHP’Lİ GENÇLER NÖBETTE: 3 BİN GAZ MASKESİYLE GENEL MERKEZ SAVUNMASI

2017’DEKİ ‘MÜHÜRSÜZ OY’ TARTIŞMASI YENİDEN ALEVLENDİ! REFERANDUM GAYRİMEŞRUDUR!

“CHP’DEN SEÇİLDİ, AKP’YE GEÇTİ: USTAOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA!”

ÖZEL’DEN DAVA ÖNCESİ UYARI: CHP’Yİ YARGI ELİYLE DİZAYN ETTİRMEYİZ!

CHP HATAY MİLLETVEKİLİ SERVET MULLAOĞLU’NDAN SERT AÇIKLAMA: “CHP TESLİM ALINAMAZ!”

KAYYUM GERGİNLİĞİ: BERKAY GEZGİN YAKA PAÇA DIŞARI ATILDI!

ÖZEL'DEN BAHÇELİ VE ERDOĞAN'A 'SOKAK' YANITI!

“KURULTAY DAVASI ÖNCESİ KILIÇDAROĞLU KONUŞMADI: SIRTINI DÖNÜP GİTTİ

KONYA’DA BEKLENMEDİK GELİŞME: CHP VE YRP’Lİ BAŞKANLAR AKP’YE GEÇTİ

OPERASYON SONRASI HABERTÜRK’TEN İLK MESAJ: AKIŞ BOZULMAYACAK

ABLUKA ALTINDAKİ CHP İL BİNASI'NDA HAREKETLİ DAKİKALAR: 'KAYYUM'DAN ÖNCE ONLAR GİTTİ

CHP İSTANBUL KONGRESİ ESASTAN RET ALDI, KAYYUM DİRENİŞTE

CHP İSTANBUL KAYYUMUNA ESASTAN RET:KAYYUMUN YETKİSİ SONA ERDİ

Yükleniyor


CHP GENÇLİK KOLLARI POLİS BARİKATLARINI YIKTI

KIRKLARELİ VALİSİ UĞUR TURHAN ERDOĞAN'I YERE GÖĞE SIĞDIRAMADI: SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ

ÖZGÜR ÖZEL: "SES KAYDINDA 'OYU BİZE VER' DİYEN KİŞİ BUGÜN AK PARTİ'YE GEÇTİ"

İMAMOĞLU'NUN MAHKEME GÖRÜNTÜLERİNE SORUŞTURMA

"DİPLOMA DAVASI"NDA AVUKAT PEHLİVAN'IN TALEBİ REDDEDİLDİ: 76 BARODAN ORTAK TEPKİ

ÖZGÜR ÇELİK: “SANDIKTA KAYBEDEMEDİKLERİNİ ŞANTAJLA ALMAK İSTİYORLAR”

  • Pazartesi 33.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Salı 30.4 ° / 20.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0