Tarih: 19.05.2020 20:44

BAKAN KOCA 19 MAYIS KORONAVİRÜS VERİLERİNİ PAYLAŞTI

Facebook Twitter Linked-in

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı.Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamaya göre, bugün 28 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, Türkiye'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin toplam sayısı ise 4 bin 199 oldu.Bugün 25 bin 382 kişiye koronavirüs testi yapıldı. Bunlardan 1022 tanesi kayıtlara pozitif vaka olarak geçti. Bugün iyileşen kişi sayısı ise 1318 oldu.


Twitter hesabından paylaşım yapan Koca, 'Yeni vaka sayısında beklenen düzeyde bir azalma var. Yoğun bakıma ihtiyaç duyan hastalarımızın sayısı düşüyor. İyileşen hasta sayımız öngörülen seviyede. Hayat tarzımız Kontrollü Sosyal Hayat, hep birlikte tedbir. Koşulu: Maske + 1,5 metre Sosyal Mesafe' ifadelerini kullandı. 


Bakan Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile görüştüğünü belirterek, 'KÜLTÜR VE TURİZM BAKANIMIZ SN. MEHMET NURİ ERSOY’LA, bakanlığımızda bir görüşme yaptık. Şartların normale dönüşme sürecini, Türkiye'ye gelecek olan turistlerin sağlık durumları konusundaki önlemleri ele aldık. Sağlık turizmi gibi konular üzerinde de önemli istişarelerde bulunduk.' dedi.
Bakan Koca, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasaoğlu ile yaptığı görüşmeyi şöyle aktardı:


Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Kasapoğlu’nun elinden BİR MEKTUP aldım. Bu mektup Koronavirüsle mücadelemizin ön saflarındaki kahramanlara yazıldı. Ve yarışmada birinci oldu. Bakanımız, 7.562 mektup daha var dedi. Biz de size minnettarız GENÇLER, TÜMÜ ADINA, MEKTUP YERİNE ULAŞACAK.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —