BABACAN'DAN;İMAMOĞLU VE YAVAŞ AÇIKLAMASI

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olarak belirlenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 7.03.2023 11:33:00 0
BABACAN

Babacan, Altılı Masa'da alınan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kararını da değerlendirdi.DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı bir canlı yayın programında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak belirlenmesi sürecini ve masaya dair tartışmaları değerlendirdi.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın açıklamaları:

"Ülkemize hayırlı olsun diyorum, tarihi bir aşamayı geçtik. Yakın tarihimizde demokrasimizin gerçekleştirdiği en önemli başarıyı gerçekleştirdik. 2300 maddelik ortak politika metni hazırlayan, anayasa paketi hazırlayan bir ittifak var. Millet İttifakı'nın 84 maddelik anayasa değişikliği hazır. Biz önce parlamenter sistem demiştik. Hazırladık. Meclis açıldığı gün Meclis'e sunulmaya hazır. Dün aynı zamanda 6 partinin ülkeyi nasıl ortak yöneteceğini ilan ettik. Avrupa'da şu an bu kadar kalitede bir çalışma yok. Artık biz hazırız. 14 Mayıs'ta seçim olacak gibi öyle görünüyor. Cumhurbaşkanı tekrar tekrar söyledi, en geç de 18 Haziran zaten. Ayın 10'unda ilan ederse 14'ünde seçim olur. Sayılı gün var ama biz hazırız.

6 ayrı parti, biz birleşip tek parti olmadık. Her partinin gelenekleri var, bizim gibi yeni partiler var. Ülkenin yarınlarında buluşmak tabii ki müzakere istiyor ama bunların hepsini biz geride bıraktık. Perşembe günü ilk defa konuşmaya başladık ve açıkladık. Gelgitler oldu ama gün gün, dikkatli şekilde, çoklu müzakere stratejilerini adım adım uygulayarak sonuca ulaştık. Çok gürültülü oldu ama pazartesi adayımızı açıkladık ve bitirdik.

EKREM İMAMOĞLU VE MANSUR YAVAŞ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı adayı olabilecek isimlerle ilgili yoğun toplumsal tartışma devam ediyordu, biz takip ediyorduk. Toplumda zaten bu isimler tartışıla tartışıla geldiği için, zaten muhtemel adaylarla alakalı partilerde ve toplumda kanaatler vardı. Masaya koyup onlar üzerinde hareket edince sonuca vardık. Arada gelgitler oldu, İYİ Parti'nin bir açıklaması oldu üzüldük ama artık bunların hepsi geçmişte. Biz artık ülkemizin gençleri için çalışıyoruz. İstişare, müzakere dönemini bitirdik, seçime doğru yürüyoruz. Seçimden sonra da en donanımlı kadro olarak hazırız. Biz bir takımız dedim, bu bir takım oyunu dedim. Bunun içerisine Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ı da ekledik, takımı da güçlendirdik. Çok güçlü bir kadro oldu. 

YAVAŞ VE İMAMOĞLU RAHATSIZLIĞI YAŞANDI MI?

Rahatsızlık yaratmadı, tam tersi vatandaşlarımızda büyük memnuniyet yarattı. Bunun hukuki ve siyasi yönünü toplantımızda tabii ki uzun uzun konuştuk. Maluk formatta olması gerekiyordu. Bu konuda da uzlaştık. Şu anki yasal çerçeve buna izin vermiyor ama biz son madde olarak dedik ki şu anda detaylarına girmeyelim. Zaten Cumhurbaşkanı Yardımcısı görevlendirmek anayasal bir konudur. Cumhurbaşkanı uygun bir zamanda yapar. Herhalde CHP, iki belediye başkanının, Ankara ve İstanbul'un belediye başkanlıklarının anahtarlarını AK Parti'ye teslim etmezler diye düşünüyorum. 

"HER KARARDA OLMAZ"

Çok önemli konularda istişare mekanizmaları olsun istiyoruz. Önemli atamalarda istişare süreci işlesin. Şu anki gibi tek imza ile aklıma geleni yaparım demesin. Beraberce önemli kararlarda istişare mekanizması işlesin, her kararda olmaz. Merkez Bankası'na başkan atanacak mesela, istişaresi için oturulur.

"SON ANA KADAR FARKLI GÖRÜŞLER VARDI"

(Cumhurbaşkanının partisiz olması) Son bir araya kadar partilerin farklı farklı görüşünün olduğu konuydu. Yeni karara bağladık. Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçildiğinde zaten cumhurbaşkanı partili olamıyor. Diyoruz ki şu anda partili de olsa parlamenter sisteme geçtiği anda partili olamıyor. Dün İYİ Parti de mutabakata katıldı. Aday olunca ayrılabilir, seçildikten sonra ayrılabilir ya da parlamenter sistemde ayrılabilir, üç alternatif vardı, üçüncüsü hayata geçti.

 

  • BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

AKP SÖZCÜSÜ ÖMER ÇELİK, ÖZGÜR ÖZEL’İ FİLİSTİN POLİTİKASI NEDENİYLE HEDEF ALDI

FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

MENZİLCİLERE HALKBANK'TAN FAİZ KIYAĞI İDDİASI!

TRABZON’DA KORKUNÇ CİNAYET: BOŞANMA AŞAMASINDAKİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, BEKÇİYİ VURUP KAÇTI

HATAY’DA ARKA CAMI OLMAYAN ARAÇTAN DIŞARI SARKAN ÇOCUKLAR KAMERADA

BAKAN KURUM HATAY’DA: 11 İLDE 250 BİN KONUTU TESLİM ETTİK

DOLMABAHÇE’DE ÜÇLÜ ZİRVE: ERDOĞAN, MELONİ VE DİBEYBE İLE GÖRÜŞTÜ!

ADANA'DA EĞİTİM UÇAĞI DÜŞTÜ, PİLOT VE YOLCU AĞIR YARALANDI

CHP’NİN 15. BÜYÜK MİTİNGİ AKSARAY’DA: ERKEN SEÇİM TALEBİ YÜKSELDİ

II. ABDÜLHAMİT’İN 4. KUŞAK TORUNU HAKKINDA SAHTE DİPLOMA İDDİASI

BAKAN KURUM İSKENDERUN'DA BİR DİZİ AÇILIŞ VE ZİYARETTE BULUNDU!

ELAZIĞ PALU’DA KROM MADENİNDE GÖÇÜK ALTINDAKİ İŞÇİ KURTARILAMADI

İBB SORUŞTURMASI: 5 KİŞİ TUTUKLANDI

ÖZGÜR ÖZEL: BİR UZLAŞI ZEMİNİ ARIYORUZ, ANAYASA TARTIŞMASI İÇİNDE YOKUZ

ANAYASA MAHKEMESİ, 13 YILDA 79 BİN 565 DOSYADA İHLAL KARARI VERDİ

DİYANET’TEN GİYİM VE ESTETİK UYARISI:“ÇAĞDAŞLIK DEĞİL İLKELLİK”

İBB SORUŞTURMASINDA BİR KEZ DAHA ‘TEK SIRA’ GÖRÜNTÜLER SERVİS EDİLDİ!

ELAZIĞ'DA MADEN OCAĞINDA GÖÇÜK: ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

BAKANLIK KARARI DOSYAYA GİRDİ: AKP’Lİ ESKİ BAŞKAN VE İKİ KAMU GÖREVLİSİNE SORUŞTURMA İZNİ

ERGÜN ATALAY, BEŞTEPE'DEN ÇIKAN TEKLİFİ AÇIKLADI…

İBB OPERASYONU: İETT GENEL MÜDÜRÜ VE ÇOK SAYIDA İSİM HAKİM KARŞISINDA

DENİZLİ'DE BİR POLİS AİLESİNİ KATLEDİP İNTİHAR ETTİ!

ERDOĞAN, FETÖ’DEN AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS ALAN MEHMET TUNÇ'UN CEZASINI KALDIRDI

HATAY’DA DEPREM KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR: VALİ MASATLI SAHADA

İMAMOĞLU’NDAN KOBİ ÇAĞRISI: ÜRETİCİ DAYANACAK GÜÇTE DEĞİL

Yükleniyor


FED’DE SÜRPRİZ İSTİFA: YÖNETİM KURULU ÜYESİ ADRİANA KUGLER GÖREVİNDEN AYRILIYOR

SİNEM SOMUN’U ÖLDÜREN ŞÜPHELİ SİNOP’TA OPERASYONLA YAKALANDI

BAKANBAYRAKTAR; TÜRKİYE ÜZERİNDEN SURİYE'YE DOĞALGAZ AKIŞI BAŞLADI

DEMİRTAŞ: “YENİ BİR SAYFA AÇILACAK, ÖZGÜRLÜK DOLUSU GÜNLER GELECEK

İNCİR REÇELİ 3 FİLMİ YARIM KALDI... BAŞROL HALİL SEZAİ'DEN 'YAPIMCIMIZ HAPİSTE' İTİRAFI

KAMUDA ZAM PAZARLIĞINDA DÜĞÜM ÇÖZÜLDÜ: İMZALAR BUGÜN ATILACAK

  • Cumartesi 33.2 ° / 22 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 34.8 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 33.6 ° / 19.4 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2