BABACAN'DAN 'ORTAK ADAY' ELEŞTİRİLERİNE TEPKİ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, farklı siyasi görüşlerden partilerin bir araya geldiği altılı masada yapılan ortak aday vurgusuna yönelik eleştirilere yanıt verdi.

SİYASET 27.10.2022 15:56:00 0
BABACAN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, farklı siyasi görüşlerden partilerin bir araya geldiği altılı masada yapılan ortak aday vurgusuna yönelik eleştirilere yanıt verdi. Babacan, "Sayın Akşener’in de şikayet ettiği kesimin farklı hayalleri de olabilir. ‘Biz niye altılı masaya oturduk?’ diyebilirler. O zaman buyursunlar. Böyle bir iddiası olan varsa buyursun. Yalnız başına girsinler seçime. Herkes aklını başına alsın" dedi.
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, HaberTürk Gündem'de Serap Belet ile Kürşad Oğuz'un sorularını yanıtladı.

Programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çıkışı ve seçimlere ilişkin görüşleri sorulan Babacan, farklı siyasi görüşlerden partilerin bir araya gelerek oluşturduğu altılı masada yapılan ortak aday vurgusuna yönelik eleştirilere de yanıt verdi.

Serap Belet'in "Sayın Kılıçdaroğlu ‘Benimle misiniz?’ çıkışını yaptığında Sayın Akşener ‘Kazanacak aday’ dedi. Yayınımızda partinizden İdris Şahin vardı ve Sayın Akşener’in bu açıklamasından memnun olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun aday açıklamalarından rahatsızlık duyuyor musunuz?" sorusunu yanıtlayan Babacan, “Bu herkesin özgürlük alanıdır. Ben de ‘altılı masada eğer ortak bir aday konusunda mutabakat olmazsa ben DEVA Partisi’nin cumhurbaşkanı adayıyım’ dedim. Defalarca söyledim bunu" ifadelerini kullandı.

'GEÇMİŞLERİYLE BERABER OTURSAK ANLAŞAMAYIZ'

Altılı masanın adayı olup olmayacağına yönelik açıklamalarda bulunan Babacan, "Altı genel başkandan her birisi zaten doğal aday. Altı parti de uygun görürse, Sayın Babacan ortak adayımız olsun derse bunu gayet iyi yaparız. Mesele ne yapacağımız. Ne yapacağımız konusunda mutabakat olmadan çok riskli bir süreç başlar Türkiye’de. Biz en iyi adayı buluruz. Ülkenin insan kaynağı cevheri çok geniş. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ‘Benimle misiniz?’ çıkışını biz parti içerisine yönelik okuduk. CHP farklı bir helalleşme süreci yaşıyor. 99 yıllık bir partiden bahsediyoruz. O geçmişte neler neler var. Biz geçmişleriyle beraber otursak anlaşamayız, 10 dakikada CHP ile masadan kalkarız" şeklinde konuştu.

'ORTAK ADAY' TARTIŞMASI YAPANLAR 2018'E BAKIP DERS ALSIN'

Kürşad Oğuz'un "Siz Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çabasından veya bu değişimden memnunsunuz. Yakınlaştığınızı mı düşünüyorsunuz?" sorusunu da yanıtlayan Babacan, Kılıçdaroğlu'nun çabasını samimi gördüklerini yineleyerek şu yanıtı verdi:

"Helalleşme çabasını ben şöyle okuyorum: Herkesin hatası olabilir, geçmişte de hatalar olabilir ama o hatalardan biz ders aldık. Gelin Türkiye’nin yarınlarıyla ilgili ortaklaşalım. Parti içinde farklı görüşler olabilir. Zamanında ya da hala partiyi destekleyen Sayın Akşener’in de şikayet ettiği kesimin farklı hayalleri de olabilir. ‘Biz niye altılı masaya oturduk?’ diyebilirler. O zaman buyursunlar. Böyle bir iddiası olan varsa buyursun. Yalnız başına girsinler seçime. 2018’de ne oldu? Ortak aday çıkaramadılar da ne oldu? 5 yıl kaybetti Türkiye. Keşke 5 yıl yerinde saysaydı. 10 yıl geriye gittik. Sürekli milli gelirimiz düştü, baskı ortamı arttı. Ortak aday tartışması yapanlar 2018’e bakıp ders alsınlar. İttifak kurdular da ne oldu seçimi kaybetmediler mi? Şu anda öyle bir lüks yok. Herkes aklını başına alsın. Kimse hayal peşinde koşmasın. Kimse o eski ideolojilerinin etkisi altında rüyalar görmesin. Bu iş ya beraber olacak ya hiç olmayacak"

  • BIST 100

    11178,90%-0,04
  • DOLAR

    41,28% 0,11
  • EURO

    48,95% -0,07
  • GRAM ALTIN

    4893,10% 0,02
  • Ç. ALTIN

    7995,93% -0,37

ÖZEL: BİR TARAFTA RANTÇI AKP BELEDİYECİLİĞİ, DİĞER TARAFTA HALKÇI CHP!

FED FAİZİ 25 BAZ PUAN İNDİRDİ: ALTIN REKOR, DOLAR ÇAKILDI!

SİYASETİN GÖBEĞİNDE ŞANTAJ İDDİASI: ELAZIĞ İL BAŞKANI KONUŞTU

KÖYCEĞİZ BELEDİYESİ’NDE CİMER ŞİKAYETİ OPERASYONA DÖNÜŞTÜ

BORSA OPERASYONUNDA SÜRPRİZ İSİM: ERDOĞAN’IN KİTABINI YAZMIŞTI

CHP'Lİ YAVUZYILMAZ: YOLCU GARANTİSİ HALKIN SIRTINDA YÜK OLDU: BU MODEL MİLLETİN SOYULMASIDIR…

TCMB’DEN FAİZ DÜZENLEMESİ: %41,25 VE %42,25

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ’NDE OPERASYON: 20 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI

ÖZGÜR ÇELİK AÇIKLADI: BAYRAMPAŞA'DA BELEDİYE MECLİS ÜYELERİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ

ALTAYLI: KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ PERDE...

BAYRAMPAŞA OPERASYONU: HASAN MUTLU DAHİL 39 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ!

ERDOĞAN: “BU DAVANIN HİÇBİR YERİNDE AK PARTİ OLARAK YOKUZ”

GÜRSEL TEKİN: BU MAHKEMENİN HİÇBİR TARAFINDA YOKUZ

BAYRAMPAŞA BELEDİYE MECLİSİ'NDE CHP ÇOĞUNLUĞU KAYBETTİ

CHP’Lİ AKSU BELEDİYESİNDE KRİTİK İSTİFALA

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NA SÜRPRİZ TELEFON…

EPİK SANAT TİYATROSU “NAZIM” OYUNUNU HARBIYE HALKIYLA BULUŞTURDU

MERSİN'DE CİNNET GEÇİREN ANNE 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUNU BOĞAZINI KESEREK ÖLDÜRDÜ

BAYRAMPAŞA'DA BİR BELEDİYE MECLİS ÜYESİ DAHA CHP'DEN İSTİFA ETTİ

FETÖ'NÜN DIŞİŞLERİ YAPILANMASINA OPERASYON: 15 GÖZALTI KARARI

BAŞKAN ÖNTÜRK: “ÜRETİCİ KAZANACAK, TÜKETİCİ DE UYGUN FİYATLA YİYECEK”

VALİ MASATLI BALIKÇILARLA SEZONU BAŞLATTI

MAHKEMENİN KURULTAY KARARI BARIŞ YARKADAŞ'I KIZDIRDI

CHP’DEN KURULTAY DAVASI YORUMU: BU DAVALARI AÇANLAR CHP’Lİ DEĞİL

CAN HOLDİNG SORUŞTURMASI: KENAN TEKDAĞ SERBEST BIRAKILDI; 4 ŞÜPHELİ ADLİYEDE

KIZILCIK ŞERBETİ DİZİSİNİN SENARİSTİ MERVE GÖNTEM GÖZALTINA ALINDI

ERDOĞAN, CİHATÇI HTŞ LİDERİ COLANİ İLE DOHA’DA GÖRÜŞTÜ!

AKSARAY’DA SKANDAL: AMELİYATTA YANLIŞ KAN VERİLDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ!

CHP KURULTAYI DAVASINDA ARA KARAR!

BUTLAN DAVASI BAŞLADI: CHP’DEN GENEL MERKEZ ÖNÜNDEN HODRİ MEYDAN!

Yükleniyor


İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

BAŞARIR: MEHMET YILDIRIM VAKASI SUSURLUK’U ARATACAK

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

GELECEK PARTİSİ’NDE PEŞ PEŞE İSTİFALAR!

AHMET TÜRK'TEN 'GÖREVE İADE' SORUSUNA YANIT...

CHP BELEDİYELERİNE SORUŞTURMA DALGASI: KARALAR VE TUTDERE ADLİYEDE!

  • Çarşamba 32.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 30.2 ° / 19.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 29.4 ° / 19.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Rizespor 4 1 2 1 -4 4
12.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
13.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
14.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
15.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
16.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 5 0 5 0 -6 0