BABACAN ANKARA'DA 'SU İNDİRİMİ' SONRASI İKTİDARA SESLENDİ: NİYE SADECE ANKARA?

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde cumhur ittifakının suya yüzde 50 indirim kararı almasına tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan...

GÜNDEM 12.10.2022 23:11:00 0
BABACAN ANKARA

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde cumhur ittifakının suya yüzde 50 indirim kararı almasına tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, iktidara, "Siz niye boş duruyorsunuz? Siz de tüm Türkiye’de bütün elektrik fiyatlarına yüzde 50 indirim yapın. Doğalgaz fiyatlarını, elektrik fiyatlarını Sayın Erdoğan belirlemiyor mu? Niye sadece Ankara?” diye sordu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği haftalık değerlendirme toplantısında gündemi değerlendirdi.
Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversitelilere yılda iki kez ulaşım desteği verileceğini açıklaması üzerine “Aldığı bursla, öğrenim kredisiyle Avrupa'yı gezen gençler, bugün nasıl şehirlerarası otobüs bileti parasına muhtaç oldu?” diye sordu.
“ELİNİZİ ENERJİ PİYASASINDAN ÇEKİN”
Babacan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Elinizi vicdanınıza koyup sorun: 7-8 sene evvel, aldığı bursla, öğrenim kredisiyle Interrail yapan, Avrupa'yı gezen gençler, nasıl oldu da bugün şehirlerarası otobüs bileti parasına muhtaç oldu? 10 sene önce 150 dolar eden aylık KYK bursu ve kredisi, bugün 45 dolar ediyor. Gençlerin 10 sene önce gönül rahatlığıyla kurdukları hayalleri bugün kim çaldı? Gerçekten yazıklar olsun.”
Her fırsatta ‘Enerji sübvansiyonu veriyoruz' diyorlar. Onu da yanlış yapıyorlar. Herkes aynı oranda sübvansiyon alıyor. Bu hakkaniyet değildir. Öncelikle düşük gelirli hanelere doğrudan enflasyon desteği sağlayın. Doğrudan enerjiyle ilgili maliyetleri karşılayacak desteği sağlayın.”
Elinizi enerji piyasasından çekin. Tekelci yapıya son verin. Kimsenin güvenmediği ihalelerle, tek şirkete verilen enerji işlerine artık son verin. Yeterince rekabet olmadığı için fiyatlar artıyor. Enerjide rekabeti artırın ve sonra da fiyatların nasıl düştüğünü göreceksiniz.”
SİZ NİYE BOŞ DURUYORSUNUZ?”
“Hani bizim Karadeniz'deki doğalgaza ne oldu?  Hani bu sahalar tüm Türkiye'nin doğalgaz ihtiyacını karşılayacaktı? 6 yıldır aynı türküyü çalıyorlar. Damat yıllar önce araştırma gemisinde boy göstermiyor muydu? Ne oldu? Karadeniz'deki sadece bir keşif. Keşif ayrı, kanıtlanmış doğal gaz ayrı.
Farklı noktalardan sondaj atıp, ölçüm yapıp aşağıdaki rezervi tahmin etmeniz lazım. Rezervi çıkarmak kaça mâl olacak, piyasa fiyatı ne kadar? Ona da bakmanız gerek. Kanıtlanmış doğal gaz rezervi yokken keşfi ‘Doğal gaz bulduk' diye satıyorlar.
Sayın Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ndeki üyeleriniz suya yüzde 50 indirim kararı almış. Siz niye boş duruyorsunuz? Siz de tüm Türkiye'de bütün elektrik fiyatlarına yüzde 50 indirim yapın. Doğalgaz fiyatlarını, elektrik fiyatlarını Sayın Erdoğan belirlemiyor mu? Niye sadece Ankara?”
“BU YIL KUR FARKINA ÖDENECEK PARA 650 MİLYAR LİRAYA ULAŞACAK”
Bu yıl faize ile kur farkına ödenecek toplam paranın 650 milyar liraya ulaşacağını söyleyen Babacan, bu parayla 1 milyon konut alınabileceğini vurguladı. Babacan şu ifadeleri kullandı:

“Bu yıl, devletin bütçeden ödeyeceği sadece faiz tam 330 milyar. yıl sonuna kadar Kur Korumalı Mevduata ödenecek kur farkı 300 milyarı geçecek. 300-330 arası bir rakam tahmin ediyoruz. 330 milyar faizin üzerine yaklaşık bir o kadar kur farkı ödeyecekler. Toplam rakam 650 milyar lira olacak.

TOKİ'nin açıkladığı konut fiyatları var. Rakam, peşin ödeyene yaklaşık 650 bin civarında. 650 bin liraya 1 konut demek, 650 milyar liraya 1 milyon konut almak demek. Bu sene ödeyecekleri faiz artı kur farkıyla 1 milyon tane konut alabiliyorsunuz. Yani tam 1 milyon konutluk parayı elinde zaten parası olan bir azınlığa veriyorsunuz. İşte bu hükûmet fakirden alıp zengine veren bir hükûmettir. Robin Hood'un yaptığının tam tersini yapıyor.

Sayın Erdoğan, ‘2021 Temmuz ayında enflasyon düşecek' demişti. Şu anda tam 5 katı. ‘2022 Mart ayında düşecek' dediler. Düşmedi. Şimdi ‘Gelecek yılın şubat mart ayında enflasyon düşecek' diyor. Tam 4 yıldır enflasyonu düşüremedin de seçime 2 ay kala mı enflasyonu düşüreceğini söylüyorsun?

 “ALEVİ MESELESİNİ DE ÇÖZEN DEVA PARTİSİ OLACAK”
“Alevi meselesini, onların taleplerini idrak etmeden çözemezsiniz. Mesele yeni bir mesele değil. Ancak Erdoğan bu meseleyi büyüttü. Şimdi de seçime giderken, panik halinde ne yapacağını şaşırıyor. Hiç endişeniz olmasın, bu meseleyi de zamanı gelince çözen DEVA Partisi olacak.

Alevi vatandaşlarımız kendilerini nasıl tanımlıyorsa, devlet de onları öylece tanımak zorundadır. İbadethanelerini nasıl tanımlıyorlarsa, devlet de öyle kabul etmek zorundadır. İnançlarını nasıl tanımlıyorlarsa, devlet de olduğu gibi tanımak zorundadır. Evirip çevirip işi dolandırıp Kültür ve Turizm Bakanlığına havale etmek çözüm değildir. Burada mesele eski eser, tarihi eser meselesi değil ki Kültür ve Turizm Bakanlığı ilgilensin.

Alevi vatandaşlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza ayrımcılık hissettiren uygulamaların hepsine son vereceğiz. Hiçbir vatandaşımızın, devlette işe girerken, terfi alırken, üst düzey yönetici olurken ayrımcılığa uğramasına izin vermeyeceğiz. Tek ölçütümüz ehliyet ve liyakat olacak.
“BİR KİŞİYE DEĞİL ÜLKEMİZE HİZMET EDİN”
Sansür yasasının TBMM'den geçmek üzere olduğunu söyleyen Babacan milletvekillerine seslendi:
“Bir kişiye değil ülkemize ve milletimize hizmet edin. Koltuklar gelip geçici. Sansür yasasının altına evet derseniz, bir utancın altına imza atmış olursunuz. Ülkemizi 30-40 yıl geriye götürecek, dünyadan koparacak işlere imza atmayın.”
“ULUSAL SÜT KONSEYİ’Nİ DİNLEYEN YOK”
Babacan ayrıca Ulusal Süt Konseyi'nin çiğ sütün litre fiyatını 8 buçuk liraya çıkarmasını değerlendirdi. Fiyatın 9 lira olması ve yem maliyetinin yarısını da devletin karşılaması için çağrı yaptıklarını hatırlatan Babacan şöyle devam etti:
“Bizi dinlemediler de ne oldu? İşte şimdi Ulusal Süt Konseyi'ni de dinleyen yok. Süt fiyatı şu anda kontrolsüz bir şekilde, açık artırmayla piyasada 9 lira 30 kuruş gibi oluşmuş durumda. Çünkü bir ürün azaldıkça dışarıda onun ayrı fiyatı oluşur. İnekler kesildikçe, sütün veren hayvanların sayısı azaldıkça, süt kıtlaştıkça artık bunun fiyatı artmaya mahkûm.
Beştepe'ye sesleniyorum: Üretimi teşvik etmediğiniz, maliyetleri patlattığınız için çocuklarımız artık önümüzdeki aylarda süt içemeyecek. Saçma sapan tezleriniz yüzünden hayvanlar kesime gönderildiği için insanlar yoğurt, peynir yiyemeyecek. Maliyetlerdeki artıştan da fiyatların artışından da sorumlusunuz.”

  • BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

“MÜHÜRLÜ KAPILAR, SATILIK ADALET VE SATILMAYAN ONURUMUZ”

KAYYUM OLMAYI REDDEDEN HASAN BABACAN'IN YEDEĞİ DE KAYYUMLUĞU REDDETTİ

ERDOĞAN’A SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN AVUKATLARA DAVA AÇILDI

İDDİA: ÖCALAN’DAN DEMİRTAŞ’IN “SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ” ÇIKIŞINA ELEŞTİRİ

CHP DELEGELERİNDEN TARİHİ İMZA: OLAĞANÜSTÜ KURULTAY 21 EYLÜL’DE

YAT VE TEKNELER İLK KEZ VERGİYLE TANIŞTI: AKP’Lİ İSİMDEN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

BİR KAYYUM DAHA HEYETTEN AYRILDI: MÜJDAT GÜRBÜZ GÖREVDEN ÇEKİLDİ

YSK CHP'NİN İLÇE KONGRELERİ YAPILACAK, YÖNETİM İTİRAZI REDDEDİLDİ

YSK REDDİ BOŞA DÜŞÜRDÜ: CHP’NİN İRADESİ KAZANDI!

CHP KAYYUM HEYETİNDE İLK İSTİFA: HASAN BABACAN GÖREVDEN ÇEKİLDİ

CHP KONGRELERİ TEK TEK İPTAL EDİLMİŞTİ: YSK BUGÜN MASADA

GÜRSEL TEKİN’LE İL BİNAYA GİDECEĞİ İDDİASI KAFTANCIOĞLU TARAFINDAN YALANLANDI

CHP’DE GERİLİMLİ GÜN: TEKİN VE ESKİ İL BAŞKANLARI PAZARTESİ İSTANBUL’A GELİYOR

CHP’DE 500 DELEGEDEN NET MESAJ: “İRADEMİZİ KAYYUMA TESLİM ETMEYİZ

ÖZEL’DEN KILIÇDAROĞLU’NA REST: “GERİ ADIM YOK, OMURGA KORUNACAK

CİHANER’DEN KAYYUM DAVALARINA TEPKİ: YARGITAY’IN YÜZLERCE KARARI VAR

EMEKLİLER SÜRÜNÜYOR, DİYANET BAŞKANI SÜPER EMEKLİ OLUYOR!

SAVCI TUTUKLAMA İSTEDİ, MAHKEME DİNLEMEDİ: KÖSELER TAHLİYE EDİLDİ

CHP İSTANBUL KAYYUM EKİBİNİN TAMAMINI DİSİPLİNE SEVK ETTİ

AİLELER 16 MİLYONLUK SUS PAYINI REDDETTİ: HAKKIMIZI SAVUNUYORUZ

KAYYUM HEYETİNDEN İTİRAZ SİNYALİ

MAHKEME İMAMOĞLU İÇİN BARODAN AVUKAT GÖREVLENDİRDİ

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE SÜRPRİZ ZİYARET

CHP-İYİ PARTİ BULUŞMASI: “SİYASETİ MAHKEMELERLE DİZAYN ETME GİRİŞİMİ TEHLİKELİDİR”

BEŞİKTAŞ VE AVCILAR’DA ŞOK: SUÇ ÖRGÜTÜ SORUŞTURMASINDA 2 TUTUKLAMA

MAHKEME KARARI SONRASI İSTANBUL’DA İLÇE KONGRELERİ ASKIYA ALINDI

FİLENİN SULTANLARI ABD'Yİ DEVİRDİ: TARİH YAZDIK, YARI FİNALDEYİZ!

FATİH ALTAYLI’DAN GÜRSEL TEKİN İDDİASI

"AKP’DEN SERT TEPKİ: ASLİYE MAHKEME YSK KARARINI BOZAMAZ"

KATİL İLE SAVCI AYNI KAREDE: CİNAYETTEN ÖNCEKİ FOTOĞRAF ORTAYA ÇIKTI

Yükleniyor


“MÜHÜRLÜ KAPILAR, SATILIK ADALET VE SATILMAYAN ONURUMUZ”

KAYYUM OLMAYI REDDEDEN HASAN BABACAN'IN YEDEĞİ DE KAYYUMLUĞU REDDETTİ

ERDOĞAN’A SUÇ DUYURUSUNDA BULUNAN AVUKATLARA DAVA AÇILDI

İDDİA: ÖCALAN’DAN DEMİRTAŞ’IN “SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ” ÇIKIŞINA ELEŞTİRİ

CHP DELEGELERİNDEN TARİHİ İMZA: OLAĞANÜSTÜ KURULTAY 21 EYLÜL’DE

YAT VE TEKNELER İLK KEZ VERGİYLE TANIŞTI: AKP’Lİ İSİMDEN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

BİR KAYYUM DAHA HEYETTEN AYRILDI: MÜJDAT GÜRBÜZ GÖREVDEN ÇEKİLDİ

  • Cumartesi 33.3 ° / 19.6 ° Güneşli
  • Pazar 31.6 ° / 19.7 ° Güneşli
  • Pazartesi 31.1 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0