BABACAN: MAALESEF ÖNLEMLER KONUSUNDA OLDUĞU GİBİ AŞI KONUSUNDA ÇOK GEÇ KALINDI

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan," Dün Varlık fonu aracılığıyla Katar’a satış mutabakatı anlaşması yapmışlar. Hiçbir bilgi yok. Bu sizin kendi hisseniz değil.

GÜNDEM 27.11.2020 21:59:47 0
BABACAN: MAALESEF ÖNLEMLER KONUSUNDA OLDUĞU GİBİ AŞI KONUSUNDA ÇOK GEÇ KALINDI

Kendi tapulu mülkünüz değil, eğer bir alışveriş varsa bu ülkenin her bir vatandaşının hakkı olan bir şeyleri, siz alıyor satıyorsunuz orada. Niye açıklamıyorsunuz? Doğru hesaptan kaçmaz' dedi.

Konya'da partisinin il kongresinde konuşan Babacan, hükümetin koronavirüs salgınına karşı yürüttüğü politikayı sert bir dille eleştirdi. Aşı siparişinde geç kalındığını belirten Babacan, 'Ekonomiyi batırdıkları için, piyasa daha da durgunlaşır diye korktuklarından, sağlıkla ilgili tedbirler konusunda da gerekli adımları zamanında atmadılar. Maalesef önlemler konusunda olduğu gibi aşı konusunda çok geç kalındı. Sebebini açıkça söylemek lazım, Hazine'yi boşaltmış olmaları' diye konuştu.

Babacan özetle şunları söyledi:

HAYIRLI HİÇBİR GÖSTERGEDE REKOR KIRAMIYORUZ: Açıklanan sayı, Amerika ve Hindistan’ın hemen ardından Dünya'da 3'üncü olduğumuzu gösteriyor. Avrupa’da ise birinciyiz. Daha evvel çokça 'Hayırlı hiçbir göstergede rekor kıramıyoruz' demiştim ya maalesef yine işte böyle bir kötü listenin başlarındayız. Son iki günde tekrar hasta tanımını değiştirdiler. Bu seferde sadece hastanelerde yatanlara, hasta demeye başladılar. Anlıyoruz ki bugünü dek tabloda açıkladıkları hasta sayıları da gerçeği yansıtmıyor.

BÖYLE SAĞLIK YÖNETİMİ OLUR MU?: Bir diğer konu, yapılan test sayısının azlığı. Dünyada vaka sayısının en yüksek olduğu ilk 10 ülkeye baktığımızda, ülkemizde 17 miyon 733 bin Test sayısı ile, en düşük sayıda test yapılan ülke durumundayız. Nüfusu bizden az olan İngiltere’de 1 milyon kişiye 620 bin test düşerken biz de 1 milyon kişiye 209 bin test düşmüş, yani 3’te 1. Şimdi de semptom göstermeyenleri test uygulanmıyor. Yani, az test yaptıkları için daha az vaka tespit ediliyor. Açıkladıkları bu 28-29 bin vakanın içinde semptom göstermeyenler yok. Çünkü, onlara test yapılmıyor. Tarama yapılmadan, semptom göstermemesine rağmen pozitif olanlar tespit edilmeden, yayılımı nasıl önleyeceksiniz? Böyle sağlık yönetimi olur mu?

TEST KONUSUNDA AYRIMCILIK DENEBİLECEK UYGULAMALAR VAR: Bugünkü yönetim teste de maalesef başarısız, hatta ayrımcılık diyeceğimiz uygulamalarda var. Sayın Erdoğan kendisi ile görüşecek kişilerin, hatta kendisinin toplantısına katılacak her bir kişinin mutlaka bir testini istiyor. Ama bizler yani vatandaşlarımız hastayla yakın teması bile olsa, eğer semptom göstermiyorsak devlet hastanelerinde test yaptıramıyoruz. Test yapmayınca da hastalığı sanki gizleyebileceklerini zannediyorlar. Hastalık gizlenmez, devlet olmanın sorumluluğu tam tersine gerçeği ortaya koymaktır.Tablonun bu denli ağır olmasının tek sebebi kötü yönetim başka bir şey değil.

HAZİNEYİ BOŞALTTIKLARI İÇİN AŞI KONUSUNDA DA GEÇ KALINDI: Ekonomiyi batırdıkları için, piyasa daha da durgunlaşır diye korktuklarından, sağlıkla ilgili tedbirler konusunda da gerekli adımları zamanında atmadılar. Maalesef önlemler konusunda olduğu gibi aşı konusunda çok geç kalındı. Sebebini açıkça söylemek lazım hazineyi boşaltmış olmaları. Kalkınmış batılı ülkeler tarafından şimdiden satın alınan ve rezerve edilen aşılar var. Amerika’da ve Almanya’da Aralık sonuna doğru aşılama başlayacak. 55 milyonluk İngiltere’de toplam 145 milyon dozluk siparişi verilmiş durumda. Biz ise henüz risk gruplarına mevsimsel grip aşısını bile yaptıramamış durumdayız. Bu hastalığa karşı bağışıklık kazanmamız gerekiyor. Uzmanlar bunun için en az 100 milyon doz aşıya ihtiyacımız olduğunu söylüyor. Kendi hekimlerimizin geliştirdiği ve tüm dünyanın sipariş listesine girdiği aşıdan ne kadar sipariş verilmiş biliyor musunuz? Sadece 1 milyon. Çin’de daha deneme fazları tamamlanmamış aşıdan ise, 10 milyon sipariş etmişler. Bu aşının etkisi nasıl olacak henüz belli de değil. Daha ne zaman piyasaya sürüleceği de belli değil.

YAZLIK, KIŞLIK KÜLLİYELERİNİZDEN TASARRUF OLUR: Hani diyorlar ya 'itibardan tasarruf olmaz' diye. Olur olur, sizin o şatafatlı yazlık, kışlık külliyelerinizden, bilmem kaç uçaklı devlet gezilerinizden bal gibi tasarruf olur. Siz şu kamu ihalesiyle ilgili uygulamaları değiştirin, Avrupa Birliği’nin uyguladığı kamu alımları mevzuatını alın Türkiye’ye taşıyın o zaman nasıl tasarruf yapılırmış öğrenirsiniz. Ama asıl sağlıktan olmaz. Bu milletin her bir ferdinin canından kıymetli bir itibar olamaz.

REFORMDAN SORUNUN KENDİSİNİ ANLIYORLAR: İşlerin kötüye gitmemesi için, sorunları düzeltmek için reform yaparsınız. Peki bugünkü hükümet ne anlıyor reformdan anladıkları ile ilgili de ipuçları geldi. Dediler ki 'Cumhuriyet tarihinin en büyük reformunu Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemine geçmektir'. İnanın olanlardan zerre kadar bir ders almak yok. Biz bu reformdan çözüm anlıyoruz, meğer onlarsa reformdan sorunun ta kendisisin anlıyormuş.

DOĞRU HESAPTAN KAÇMAZ: Dün Varlık fonu aracılığıyla Katar’a satış mütabakatı anlaşması yapmışlar. Hiçbir bilgi yok. Bu sizin kendi hisseniz değil. Kendi tapulu mülkünüz değil, eğer bir alışveriş varsa, bu ülkenin her bir vatandaşının hakkı olan bir şeyleri, siz alıyor satıyorsunuz orada. Niye açıklamıyorsunuz? Doğru hesaptan kaçmaz. Ama yapamazlar, devlet yönetimi için gereken tüm bu ilkeleri uzun yıllardır yok ettikleri için, devletin parasını hesapsızca yönettikleri için, şeffaf olamazlar.

(ANKA)

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14183,40%-0,38
  • DOLAR

    42,88% 0,13
  • EURO

    50,49% -0,18
  • GRAM ALTIN

    6251,62% 1,32
  • Ç. ALTIN

    10086,69% 1,00

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU HAKKINDA AĞIR İDDİA: BELEDİYE ÇALIŞANLARI AKP ÜYELİĞİNE ZORLANIYOR

MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN SKANDALI AÇIKLADI: TAHLİYELERİN ARDINDAN TELEGRAM’DA SUÇ İLANLARI

ŞİLE BELEDİYESİ’NE İKİNCİ DALGA OPERASYON: 15 KİŞİ TUTUKLANDI

HAKAN BAHÇETEPE’DEN “HUKUKSUZ TUTUKLAMA” İSYANI: NE İLE SUÇLANDIĞIM BİLE BELLİ DEĞİL

 “ÇOCUKLAR ÖLMESİN” DEDİLER, TUTUKLANDILAR: MESEM DAVASINDA TAHLİYE

SAĞLIKTA ÖVGÜ DOLU TABLO: ERDOĞAN SİSTEMİ ANLATTI

TÜRKİYE’DE GEÇİM ÖYLE BİR NOKTADA Kİ… SABANCI BİLE DAYANAMIYOR

AİHM’DEN İMAMOĞLU HAMLESİ: DOSYA ÖNCELİKLİ İNCELENECEK

YENİ YILDA FATURALARA ZAM GELECEK Mİ? BAKAN “ZAM YOK” DEDİ, GİZLİ ARTIŞ TARTIŞMASI BÜYÜDÜ

MULLAOĞLU MECLİS’TE AÇIK KONUŞTU: HATAY’DA AYNI EV DE YOK, AYNI YER DE

AYLARCA YAVAŞ İLERLEYEN HATAY, ERDOĞAN’IN ZİYARET TAKVİMİYLE HIZLANDI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN SARAN’A AÇIK DESTEK: “BU BİR İTİBAR VE HAYSİYET SUİKASTİDİR, DERHAL SON VERİLMELİ”

İMAMOĞLU’NDAN SORUŞTURMALARA SERT TEPKİ:MASUMİYET KARİNESİ AYAKLAR ALTINDA…

YAPTIĞI HABER NEDENİYLE GÖZALTINA ALINMIŞTI: BARIŞ TERKOĞLU ADLİ KONTROLLE SERBEST

BİNLERCE MAHKÛM TAHLİYE EDİLİRKEN YENİ AF MESAJI GELDİ: MHP’DEN “SABRETSİNLER” ÇIKIŞI

OKUL BAHÇESİNDE ÜCRETSİZ DAĞITILAN ÇİKOLATA HASTANELİK ETTİ: 20 ÖĞRENCİ ZEHİRLENME ŞÜPHESİYLE TEDAVİ ALTINDA

“KIYAFETLE GELİŞME OLMAZ” DİYEN BİLAL ERDOĞAN: AYDIN SINIF TASFİYE EDİLDİ

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI: YÜZ BİNLERCE KİŞİNİN BORCU SİLİNDİ

ÖZGÜR ÖZEL KAZANDI: GÖKÇEK TAZMİNAT ÖDEYECEK

PSİKOLOJİK DESTEK ÜCRETSİZ: HBB VATANDAŞIN YANINDA

AF DÜZENLEMESİ HAYATA GEÇTİ: CEZAEVLERİNDE TAHLİYELER BAŞLADI

SARAN DOSYASINDA HAKİMLİK KARARI: YURT DIŞI YASAĞI VE İMZA

AYM’DEN İMAMOĞLU’NU DOĞRUDAN ETKİLEYECEK KARAR: İPTAL BAŞVURUSU REDDEDİLDİ

CHP’NİN GÜNDEME TAŞIDIĞI İDDİALARA KARŞI GÜRLEK’TEN HUKUKİ ADIM

GAZETECİ BARIŞ TERKOĞLU GÖZALTINA ALINDI

Yükleniyor


İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU HAKKINDA AĞIR İDDİA: BELEDİYE ÇALIŞANLARI AKP ÜYELİĞİNE ZORLANIYOR

MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN SKANDALI AÇIKLADI: TAHLİYELERİN ARDINDAN TELEGRAM’DA SUÇ İLANLARI

  • Cumartesi 13.3 ° / 10.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 14.1 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 6.6 ° / 3.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9