BABACAN'DAN, BAHÇELİ'YE SERT TEPKİ

BABACAN

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin 1. Olağan Erzurum İl Kongresi’nde konuştu. Babacan, askıda ekmek kampanyası başlatan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sert tepki gösterdi, "hiç mi utanmuyorlar?' diye sord

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin başlattığı Askıda Ekmek Projesi üzerinden iktidara sert eleştiriler yöneltti. Babacan, “Askıda ekmek projesi başlattılar. Yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Siz bir ülkede adaleti askıya alırsanız, insan haklarını askıya alırsanız, demokrasiyi askıya alırsanız, o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Bu ne demek? Vatandaşının bir ekmek parasına muhtaç kaldığını, iktidarın bir ortağının açıkça ilan etmesi demek. Hayretlere düşüyorum. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır, nasıl utanmazlıktır? Konuşmaya gelince yerli, milli diyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir” diye konuştu.
Partisinin Erzurum İl Kongresinde konuşan Babacan, Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile herkesin tek bir sepete atıldığını, ülkede yönetim krizini yaşandığını ifade etti. Babacan’ın konuşması satır başlarıyla şöyle:
MİLLİYETÇİLİK ASKIYA EKMEK KOYMAK DEĞİLDİR
Ülkemizde 17 milyon yoksul var, nüfusun yüzde 5’i yani. Yoksulluk basit bir gelir yetersizliğinin çok ötesinde yer aldı. Askıda ekmek projesi başlattılar. Yaptıklarından hiç utanmıyorlar mı? Siz bir ülkede adaleti askıya alırsanız, insan haklarını askıya alırsanız, demokrasiyi askıya alırsanız, o ekmeği de askıya koymak zorunda kalırsınız. Bu ne demek? Vatandaşının bir ekmek parasına muhtaç kaldığını, iktidarın bir ortağının açıkça ilan etmesi demek. Hayretlere düşüyorum. Bu nasıl bir yönetim anlayışıdır, nasıl utanmazlıktır? Konuşmaya gelince yerli, milli diyorlar. Milliyetçilik askıya ekmek koymak değildir, milliyetçilik bu ülkenin her bir vatandaşını aynı samimiyetle kucaklayabilmektir. Milliyetçilik kutuplaştırmak değildir. Bu yoksulluk çözümsüz değildir, yoksulluk Türkiye’nin kaderi değildir.