AYRIM SONA ERECEK

AYRIM SONA ERECEK

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, yetimler arasında adaletsizlik oluşturan düzenlemenin sona ermesi için hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Milletvekili Güzelmansur’un meclise sunduğu kanun teklifinde, 5510 sayılı kanunun 35. maddesinde değişiklik öngören Kanun Teklifi yasalaştığında, bütün yetim çocuklar liseyi bitirip aynı yıl üniversiteyi kazandıklarında ölüm aylıklarını kesintisiz bir şekilde almaya devam edecek. Güzelmansur konu ile ilgili, “Böylece 5510 tâbi olarak ölüm aylığı alan yetimlerin üniversite kaydı, konaklama, ders araç gereçleri için yaptıkları masrafları aylıkları kesintisiz ödenmek suretiyle hafifletilecek.” dedi.

Toplumun aynı kesimlerine farklı yasal düzenlemeler yapılmasının eşitsizliği, adaletsizliği derinleştirdiğini söyleyen Güzelmansur “Yasal düzenlemelerle emekliler arasında, şehitler arasında, gaziler arasında, yetimler arasında bir ayrım oluşturuluyor. Bir kısmına daha iyi koşullar sağlanırken, diğer kısmına sağlanmıyor. Oysaki yasalar adaletsizlik yaratmaya değil, adalet, eşitlik sağlamaya hizmet etmelidir. Verdiğim Kanun Teklifi ile mevcut yasalarda yetimler arasında yaratılmış olan ayrımın son bulması amaçlanıyor.” ifadelerini kullandı.