AYDIN’DA PROTOKOL KRİZİ: ÇERÇİOĞLU VE SARIBAŞ İL BAŞKANLARININ GERİSİNDE KALDI
Aydın Valisi Osman Varol’un karşılama töreninde oluşan protokol sıralaması tartışma yarattı. AKP ve MHP il başkanlarının ön sırada yer aldığı törende Özlem Çerçioğlu ve Seda Sarıbaş’ın geride kalması gündem oldu.
Aydın Valiliği görevine atanan Osman Varol için düzenlenen karşılama töreni, siyasi isimlerin protokoldeki yerleşim düzeni nedeniyle tartışma yarattı. Valilik binası önünde gerçekleştirilen törende ortaya çıkan görüntüler, sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.
Karşılama törenine Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AKP Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Göreve resmen başlayan Osman Varol, polis mangasını selamladıktan sonra törene katılan isimlerle tek tek görüştü.
Ancak törenin ardından dikkat çeken asıl detay, protokol sıralaması oldu.
İL BAŞKANLARI ÖN SIRADA YER ALDI
Tören görüntülerinde AKP Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem ile MHP Aydın İl Başkanı Osman Gazi Cihangiroğlu’nun ön sırada yer aldığı görüldü. Buna karşın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile AKP Milletvekili Seda Sarıbaş’ın daha geride konumlandırılması dikkat çekti.
Ortaya çıkan görüntüler sosyal medya platformlarında geniş yankı uyandırırken, çok sayıda kullanıcı resmi protokol kurallarını tartışmaya açtı.
“PROTOKOL TEAMÜLLERİNE AYKIRI MI?” TARTIŞMASI
Kamu yönetiminde uygulanan resmi protokol sıralamalarında belediye başkanları ve milletvekillerinin siyasi parti il başkanlarından daha üst sırada yer aldığına dikkat çekilirken, törendeki yerleşim düzeninin teamüllere uygun olup olmadığı yönünde çok sayıda yorum yapıldı.
Özellikle Özlem Çerçioğlu’nun protokolde geride kalması sosyal medyada en fazla konuşulan başlıklardan biri olurken, birçok kullanıcı yaşanan durumu “protokol krizi” olarak değerlendirdi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELMEDİ
Tartışmalara neden olan görüntülerin ardından Aydın Valiliği tarafından konuya ilişkin herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Protokol düzeninin nasıl belirlendiği ve sıralamanın hangi kritere göre oluşturulduğu ise kamuoyunda merak konusu oldu.
-
BIST 100
17946,70%0,33
-
DOLAR
47,84% 0,10
-
EURO
55,38% 0,31
-
GRAM ALTIN
6736,33% 0,68
-
Ç. ALTIN
10756,50% 0,30
İlgili Haberler
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
121 YIL SONRA BİR İLK: AVRUPA’DA GÖKYÜZÜ KARARDI
ÇERÇEVE YASA ERDOĞAN’IN ONAYINA SUNULDU
80 MADENCİNİN GÖZALTINA ALINMASININ ARDINDAN ANKARA’DA 15 GÜNLÜK YASAK
ÇERÇEVE YASA TBMM GENEL KURULU’NDA KABUL EDİLDİ
TUTUKLANAN MENDERES BELEDİYE BAŞKANI İLKAY ÇİÇEK CHP’DEN İSTİFA ETTİ
DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI’DAN ÇERÇEVE YASA MESAJI: “BU SÜREÇ UCUZ PAZARLIKLARA DAYALI BİR AL VER SÜRECİ DEĞİLDİR”
RESMÎ GAZETE’DE EMNİYET DÜZENLEMESİ: BİNLERCE YENİ KADRO
YENİ PARTİ’DE ÇERÇEVE YASA TOPLANTISI: “HAYIR” OYU VE KATILMAMA GÜNDEMDE
Yükleniyor
AKP’DE KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNDE YENİ TRANSFERLER...
SÜLEYMANCILAR İÇİN YILLAR ÖNCE YAPILAN “YENİ FETÖ” UYARISI YENİDEN GÜNDEMDE
CHP’Lİ KAHRAMANKAZAN BELEDİYE BAŞKANI AKP’YE KATILIYOR
ARINÇ’TAN SİSTEM VE PARTİ YÖNETİMİ ELEŞTİRİSİ: “KOLEKTİF AKILDAN ÇOK UZAKLAŞTIK”
MOTORİNDE VERGİ SIFIRLANDI AMA POMPA FİYATI YERİNDE KALDI
GÜNDEMAR ARAŞTIRMASI: YENİ PARTİ ÖNDE, AK PARTİ’DE 3,77 PUANLIK GERİLEME
- Cumartesi 33.5 ° / 22.6 ° Güneşli
- Pazar 33.8 ° / 22.3 ° Güneşli
- Pazartesi 32.1 ° / 22.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




