Tarih: 13.07.2020 17:20

AYASOFYA KARARININ ARDINDAN LOKMA DAĞITTILAR

Facebook Twitter Linked-in

Düzenlenen etkinliğe AK Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, AK Parti İskenderun İlçe başkanı  Abdülkerim Güven, MHP İlçe başkanı Turan Bozkurt, İlçe Müftüsü Osman Şekerci, partililer ve vatandaşlar katıldı.

AK Parti İskenderun İlçe Teşkilatı tarafından gerçekleştirilen programla Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması nedeniyle Fetih ve Şükür duası okundu. İlçe Başkanı Abdülkerim Güven Ayasofya’nın ibadete açılmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını belirterek,” dedik ki ;yıllardan beri Türk halkının Müslüman ümmetinin kalbinde bir uhde olarak kalan Ayasofya camisinin müze statüsünün kaldırılmasından sonra bir lokma dağıtalım, bir hayır işleyelim ve tüm dünyaya birlik beraberlik mesajı verelim dedik ”şeklinde konuştu.

MHP İskenderun İlçe Başkanı Turan Bozkurt, zincirler kırıldı Ayasofya ibadete açıldı bunların devamı gelecek ifadelerini kullandı.İl başkanı Mehmet Yelogğlu,” Peygamber efendimizin sözlerine mazhar olan İstanbul ve Fatih sultan mehmet’in kılıç hakkı Ayasofya’nın ibadete açılması sıradan değildir. Bağımsızlığımızın da sembolü olmuştur.” dedi.

Lokma dağıtmanın Anadolu’da bir gelenek olduğunu mesut bahtiyar haberler alındığında dağıtıldığını ifade eden Ak pati Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel,” Allaha hamdolsun bugünkü çağımızın gençlik çağımızın ezgilerini başlarını süsleyen zincirler kırılsın Ayasofya açılsın ideallerinin tecelli ettiği günü anı yaşıyoruz.

Ayasofya kararına suskun kalan arkadaşlarımızın, sık sık şiirlerine dizelerine referans vererek müracaat ettiği Nazım Hikmetin Beldeyi tayyibe şiirini okumak istiyorum” diyerek şiiri okudu.Kaymakam İskender Yönden ve beraberinde katılanlar hazırlanan lokmalar dualar eşliğinde vatandaşlara dağıtıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —