AVRUPA’DAN MİSAFİRLER GELİYOR

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE), Erasmus+ Programı/Gençlik Değişimleri, 2019/R2 Dönemi (KA105) hibe dağıtım sonuçlarına göre Nisan 2019’da başvuruda bulunduğu projeden 35 Bin Avro’luk destek almaya ve bu alandaki rakiplerini geri

EĞİTİM 28.11.2019 13:21:21 0
AVRUPA’DAN MİSAFİRLER GELİYOR

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Erasmus+ Programı kapsamındaki gençlik değişimi proje çalışmalarını kapsamında, hareketlilik projeleri dışında AB’den aldığı desteklere bir yenisini daha ekledi. İSTE, 2019/R2 dönemi için başvurduğu 2019-2-TR01-KA105-078518 no’lu “Geçmişten Geleceğe” isimli gençlik değişimi (KA105) projesi’nden önemli bir destek sağlayarak 35 Bin Avro tutarında destek almaya hak kazandı. Bu destek, İSTE için iki ayrı anlam taşımakta. Birincisi, değişimler alanında aynı dönemde başvuru yapan diğer kurum/kuruluşlardan daha yüksek bir hibe almayı hak kazanması, ikincisi ise ilk kez başvuru yaptığı bu alanda başarıya ulaşmış olması.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yapılan değerlendirme neticesinde İSTE, proje süresi içerisinde toplamda net olarak 34.741,00 Euro’luk bir destek alacak. Bu destekle, “Geçmişten Geleceğe” isimli proje kapsamında 7 ayrı ülkeden 56 misafir katılımcı 10 gün süre ile İskenderun’da ve Hatay’da ağırlanacak olup, İSTE Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü yetkilileri ve Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harman Aslan önderliğindeki proje ekibi, kültürel mirasın önemini ve korunması noktasında katılımcılarla çeşitli faaliyetler gerçekleştirecek ve ilimiz dâhilinde çeşitli geziler düzenlenecek. Ayrıca, yine bu proje 7 ayrı ülkeden gelecek katılımcılara İSTE’yi, İskenderun’u, Hatay’ı, bölgemizi ve ülkemizi tanıtma imkânı bulunacak.


İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “2016 yılından bu yana Erasmus+ Programı kapsamında yaptığımız çalışmalar bu yıl bizi daha da sevindirerek farklı bir mecraya taşınmıştır. Gençlik Değişimleri projeleri, Avrupa’dan İSTE’ye ve İskenderun’a hareketliliğin kapısını aralamış olup, devamında bu kapıyı sonuna kadar açmaya yönelik çalışmalarımız için de bir kıvılcım yakmıştır. Bu kapsamda erişmiş olduğumuz bu başarı İSTE olarak bizleri memnun etmiştir. Bu sayede Avrupalı gençler ve bizim gençlerimiz tanışma, kaynaşma imkânı bulacaklardır. Bu proje katılımcı tüm gençlerin kültürel etkileşim ve dil gelişimi anlamında kendilerini geliştirmelerine imkân sağlayacaktır. Üniversitemizin uluslarasılaşmasına katkı sağlayan bu tür projelerde emeği geçen Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü çalışanlarına ve ‘Geçmişten Geleceğe’ isimli projeyi yazarak İSTE’ye kazandıran proje ekibine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İSTE Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden Proje Lideri Dr. Öğr. Üyesi Ebru Harman Aslan, konu hakkında yaptığı kısa açıklamada; “Projeyi gerçekleştirme ihtiyacımız kendi geçmişinin belgelerine saygı duyan ve bunları koruma gereğine inanan kuşakların yetiştirilmesinden doğmuştur. Projenin hedefi ise somut olan kültürel mirasın korunması için katılımcıların bilgi düzeylerini artırmaktır. Projemiz, imkânları kısıtlı gençleri de dâhil ederek gençlerin ve gençlik liderlerinin öğrenme hareketliliğine fırsat sunacak, kültürel mirasın korunması noktasında gençlerin beceri ve yeterliliklerini artıracaktır. Bunun için de sorumluluk teşvik edecek, engellilerin sosyal hayata katılımını teşvik ederek sosyal içermeyi de destekleyecektir. Bu yönleriyle Erasmus+ Programının gençlik alanındaki özel hedeflerine katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,86% 0,09
  • EURO

    46,99% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4267,72% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

RİZE'YE GİDERKEN DÜŞEN TEK MOTORLU UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI: PİLOT DEMİRCİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'DOĞA KATLİAMINA YASAL KILIF' ŞEKLİNDE TEPKİLERE NEDEN OLAN İKLİM KANUNU TEKLİFİ, MECLİS'TE KABUL EDİLDİ

KALIN IRAK’TA, PKK SAHNEDE: SEMBOLİK TÖRENLE SİLAH TESLİMİ

MADIMAK KATLİAMI'NIN 32. YILI... SİVAS KATLİAMI HAFIZALARDA HÂLÂ CANLI

GÖZALTINDAKİ TUNÇ SOYER'DEN İLK GÖRÜNTÜ…

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: GÖZALTI SAYISI 130'A YÜKSELDİ

SİGARAYA 10 LİRALIK VERGİ ZAMMI GELİYOR!

GÖKÇEK LÜKS LOJMAN DAVASINI KAYBETTİ: “EVDEN ÇIKIYORUM”

HATAY'DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINDA

İSKENDERUN’DA 1 TEMMUZ KUTLAMASI: ŞEHİTLER İÇİN MAVİ SULARA ÇELENK

SARAÇHANE'YE YASAK KOYMASI BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI: ÜMİT ÖZDAĞ'DAN İLK AÇIKLAMA

MİTİNG SONRASI SARAÇHANE'DE POLİS MÜDAHALESİ

SARAÇHANE'DE GERGİN ANLAR! POLİSTEN CHP'Lİ VEKİLE MÜDAHALE

100. GÜNDE SARAÇHANE AYAKTA: ÖZGÜR ÖZEL’DEN TARİHİ KONUŞMA!

MANSUR YAVAŞ'TAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI

ERDOĞAN'DAN LEMAN DERGİSİ AÇIKLAMASI: "MİZAH KİSVESİYLE YAPILAN AÇIK BİR KIŞKIRTMADIR"

HATAY’DA ALEVLERLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

ZAFER PARTİSİ’NDE YOL AYRIMI: BARTU SORAL İBB DİRENİŞİNE KATILIYOR!

‘100 KARASI’ TOPLANTISINDA ÖZGÜR ÖZEL ATEŞ PÜSKÜRDÜ

MUHAMMED YAKUT, ALMANYA'DA ÖLDÜ

BAHÇELİ 'YAPAY ZEKA, DUBLÖR' İDDİALARINA İLK KEZ YANIT VERDİ!

HATAY'DA İTFAİYE ARACI ALEVLERİN ARASINDA KALDI!

KENDİNİ MESİH İLAN EDEN TARİKAT LİDERİ HAPSİ BOYLADI

BAKAN IŞIKHAN'DAN EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM AÇIKLAMASI

LEMAN'DAN HZ. MUHAMMED AÇIKLAMASI! İSTANBUL'DA DÜN GECE NELER OLDU?

Yükleniyor


YUSUF TEKİN, ZORUNLU EĞİTİMİN LİSE DÜZEYİNDEKİ SÜRESİNDE DEĞİŞİKLİK SİNYALİ VERDİ…

ERASMUS PROJESİ İLE GELECEĞE STEAM DOKUNUŞU!

YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN KRİZİNE AÇIKLAMA…

YÜKSELİŞ KOLEJİ ERASMUS ORTAKLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

ÖĞRETMEN ATAMALARINDAKİ SÖZLÜ SINAV ADALETSİZLİĞİNE MAHKEMEDEN MÜDAHALE

ÖĞRETMEN ATAMALARINDA KPSS ŞARTI KALDIRILDI

  • Cuma 34.1 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 35.3 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2