AVRUPA SİYASİ TOPLULUĞU ZİRVESİNDE ERDOĞAN-MİÇOTAKİS GERİLİMİ

ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'ın haberine göre; Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde düzenlenen yemekte Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasında tansiyon yükseldi.

GÜNDEM 17.10.2022 21:18:00 0
AVRUPA SİYASİ TOPLULUĞU ZİRVESİNDE ERDOĞAN-MİÇOTAKİS GERİLİMİ

Yemekte kürsüye çıkan Miçotakis'in Türkiye'yi suçlayan ifadelerine tepki gösteren Erdoğan'ın Miçotakis'in sözünü kestiği ve bağırmaya başladığı ifade edildi. Erdoğan ile Miçotakis arasındaki tartışma sürerken diğer Avrupalı liderlerin şaşırdığı ve sinirli bir şekilde yemeklerini bitirdiği aktarıldı.

Türkiye ve Yunanistan arasında yaz mevsimi sonunda bir kez daha sular ısındı, Türk savaş uçaklarına radar kilidi atılmasıyla tırmanan gerilim Ege Denizi'nin doğundaki adalara silah taşıyan savaş gemilerinin görüntülenmesiyle yeni bir boyuta taşındı.

Tam da bu atmosferde, Türkiye ve Yunanistan liderleri, Fransa'nın öncülüğünde ilk kez bir araya gelen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesi için Prag'a gitti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Kiryakos Miçotakis, 44 ülkenin bir araya geldiği zirvede aynı salonda bulundu. Yunan medyası, Erdoğan ve Miçotakis'in zirve sırasında bir kez bile birbirlerine bakmadığını yazdı.
Amerikan New York Times gazetesi ise, zirvenin kapanış yemeğinde Türkiye ve Yunanistan arasında kopan fırtınayı Steven Erlanger imzasıyla aktardı.

Habere göre, Prag'daki yemekte kürsüye çıkan Yunan Başbakan Miçotakis salondaki Avrupalı liderlere sesleniyordu. Yunan Başbakan'ın Türkiye'yi hedef alan cümleler kurması üzerine Erdoğan Miçotakis'in sözünü kesti ve bağırmaya başladı.Haberini bir Avrupalı diplomat ve iki üst düzey Avrupalı yetkiliye dayandıran New York Times'a göre, Erdoğan kapanış yemeğini terk etmeden önce Yunan muhatabı ve Avrupa Birliği'ne sert suçlamalarda bulundu.

SALONDA SOĞUK RÜZGARLAR
Haberde, Erdoğan Miçotakis'i Ege Denizi'nin doğusundaki adalara ilişkin anlaşmazlıkların çözümü konusunda iki yüzlülükle suçladı. Türk lider, Avrupa Birliği'ni ise Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ın tarafında olmakla eleştirdi.

Steven Erlanger'in haberindeki en dikkat çekici detay, Erdoğan ve Miçotakis arasında tartışma yaşanırken diğer Avrupalı liderler şaşırmış ve sinirli bir şekilde yemeklerini bitirdi.
Erdoğan, yemekte yaşananlara dair yaptığı açıklamada Yunan Başbakanı Miçotakis'in protokol kurallarını bilmediğini ifade etmişti:
Beyefendi konuşmadan çok rahatsız olmuş. Rahatsız olduğu için de – aslında bu tür yemek adabına terstir, kimden izin aldı, nasıl yaptı bilmiyorum, herhalde başkandan almıştır izni – orada çıktı, bir konuşma yaptı. Kendisine bizim biraz ağır gelecek ifadeler kullandığımızı söyledi, aslında ağır bir şey de yoktu ve olması gereken yerde değiller, hala bunların biliyorsunuz bütün politikaları yalan üzerine kuruludur.

Erdoğan, zirvenin sonundaki basın toplantısında ise kendisine soru yönelten bir Yunan muhabire yanıt vermişti. Yunan gazeteciden gelen 'Bir gece ansızın gelebiliriz' derken Yunanistan'a saldırabiliriz mi demek istiyorsunuz?' sorusunu Erdoğan, "Aslında anlamışsın" diyerek yanıtladı.
New York Times'a basın toplantısında yaşananları 'Erdoğan'ın Yunanistan'a karşı parlaması' olarak niteledi, 'Bir gece ansızın gelebiliriz' diyerek NATO üyesi Yunanistan'ı işgalle tehdit ettiğini ileri sürdü.

NYT'nin haberine göre, her ikisi de on yıllardır NATO üyesi olan Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilim, halihazırda zaten zorlu bir süreçten geçen Avrupa'nın birliği koruma çabalarına şimdi yeni bir zorlu boyut tehdidi ekliyor. Haberde, Avrupa'nın şu anda Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve birikmiş ekonomik sorunlarla yüzleştiğinin altı çizildi.

Yunan medyası, New York Times'ın haberini geniş şekilde sayfalarına taşıdı. Kathimerini, 'New York Times: Erdoğan seçimlere doğru Yunanistan'la tansiyonu yükseltiyor' başlığını atarken, To Vima da benzer bir başlığı tercih etti: 'New York Times: Seçimler yaklaşırken, Erdoğan Yunanistan'la gerilimi artırıyor.'

  • BIST 100

    9164,34%-0,66
  • DOLAR

    38,50% 0,04
  • EURO

    43,92% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4069,32% -0,87
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00

YILMAZ TUNÇ'TAN DEM PARTİ'YE YANIT…

EKREM İMAMOĞLU, ÇALIŞMA ARKADAŞLARINA SESLENDİ

1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

AYŞE BARIM İÇİN İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

AKP'DEN TÜSİAD'A BARIŞ ELÇİSİ

MELONİ'DEN ERDOĞANA 'GÖÇMEN' TEŞEKKÜRÜ

İMAMOĞLU'NA SERT LAFLAR ETTİKTEN SONRA SÖZÜ DEM'E GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL:MANSUR YAVAŞ SÖZLERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

ÖZGÜR ÖZEL AKLINDAKİ FORMÜLÜ AÇIKLADI…

İSPANYA VE PORTEKİZ'DE ELEKTRİK KRİZİ: NEDENİ BULUNAMADI

200 MİLYONA TEMEL ATILAN CAMİ İNŞAATI ATIL BIRAKILDI!

CHP'Lİ İSİMLERE 'TERÖR' SORUŞTURMASI: 25 KİŞİ HAKKINDA KAMU DAVASI AÇILDI

HATAY'DA SAĞLIKSIZ SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNE DENETİM: 220 KİLOGRAM İMHA EDİLDİ

İBB’YE YÖNELİK OPERASYONDA GÖZALTINA ALINAN VE KAYINPEDERİ ÜZERİNDEN RÜŞVET ALMAKLA SUÇLANAN ONUR SOYTÜRK'ÜN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI…

SAMSUN'DA HEYELAN: BABA VE İKİ ÇOCUĞU HAYATINI KAYBETTİ

SAMSUN'DA HEYELAN: AKARYAKIT İSTASYONUNDA ARAMA-KURTARMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

ELAZIĞ'DA 4,9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

ÖZGÜR ÖZEL'DEN EKREM İMAMOĞLU'NA ZİYARET

İMAMOĞLU’NDAN GÖZALTILARA TEPKİ…

TGRT'DE OLUMSUZ 'KJ'YE PATRON EŞİ SANSÜRÜ…

ÖZGÜR ÇELİK O BAVULLARI TEK TEK AÇTI!

AKP'Lİ İSİMDEN İTİRAF GİBİ 'İMAMOĞLU' VE 'KAYYUM' SÖZLERİ!

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'DÜELLO' ÇAĞRISI…

İMAMOĞLU'NDAN İBB OPERASYONUNA İLK TEPKİ!

NURİ ASLAN'DAN İSKİ TEPKİSİ…

Yükleniyor


1 MAYIS ÖNCESİ İSTANBUL, İZMİR VE ANKARA'DA OPERASYON: ÇOK SAYIDA YURTTAŞ GÖZALTINA ALINDI!

TRAFİĞİ BİRBİRİNE KATAN ÇAKARLI ARACI MENZİL LİDERİ DE KULLANIYOR

MURAT KURUM: KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE DEĞİL

EKREM İMAMOĞLU'NUN GİTTİĞİ OTELİN MÜDÜRÜ VE 2 PERSONELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İBB'YE OPERASYONU: 48 KİŞİNİN İFADESİ TAMAMLANDI

'ABDULLAH BAHÇELİ' DEDİ, SOSYAL MEDYANIN DİLİNE DÜŞTÜ

  • Çarşamba 28.5 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Perşembe 22.1 ° / 12.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23.5 ° / 9.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50