ATATÜRK HASTA HALİYLE HATAY’A SAHİP ÇIKTI, AKP 23 YILDIR ÖTEKİLEŞTİRİYOR

Hatay, Ulu Önder Atatürk'ün üstün dehasıyla tek kurşun atılmadan anavatana ilhak eden en son il. Ulu Önder Atatürk hasta olmasına rağmen Hatay'a sahip çıktı.

Hatay 26.07.2024 12:08:00 0
ATATÜRK HASTA HALİYLE HATAY’A SAHİP ÇIKTI, AKP 23 YILDIR ÖTEKİLEŞTİRİYOR

Hatay’ın anavatana katılışının 85. yıldönümü nedeniyle TBMM’de konuşma yapan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur Ulu Önder Atatürk’ün hasta olmasına rağmen Hatay’a sahip çıktığını, AKP’ninse 23 yıldır Hatay’ı sürekli ötekileştirdiğini söyledi.

CHP’li Güzelmansur şunları söyledi:
“Hatay, Ulu Önder Atatürk'ün üstün dehasıyla tek kurşun atılmadan anavatana ilhak eden en son il. Ulu Önder Atatürk hasta olmasına rağmen Hatay'a sahip çıktı. ‘Hatay benim namusumdur’ dedi ama iktidar yirmi üç yılda bir kez bile Hatay'a sahip çıkmadı, Hatay'a yirmi üç yıldır üvey evlat muamelesi yaptı. Önce Hatay'a 400 bin Suriyeliyi doldurdunuz, 14 ülkeye açılan Yayladağı, Cilvegözü Sınır Kapılarını kapattınız. Yirmi üç yıldır da Hatay'a tek bir yatırım bile yapmadınız.

Bakın, şu gördüğünüz resim, tarım kenti Hatay'ın, ticaret kenti Hatay'ın, kültür kenti Hatay'ın, inançların buluştuğu kent Hatay'ın, medeniyetlerin kenti Hatay'ın, gastronomi kenti Hatay'ın, mozaik kenti Hatay'ın, kardeşliğin kenti Hatay'ın resmidir. Sokakları olan, sokaklarında yaşam olan mutlu insanların yaşadığı il Hatay ama ne yazık ki AKP iktidarı tarafından hizmetten yoksun bırakıldığı için, ötekileştirildiği için depremde yerle bir olan bu aşağıdaki resimdi. On yedi aydır ilkel yaşama mahkûm edilen, bir derdi bile çözülmeyen, sorun üstüne sorun yaratılan Hatay'ın enkaz resmidir.”
 

Depremde en çok yıkımın ve en çok can kaybının Hatay’da olmasının nedeninin iktidar tarafından Hatay’ın hizmetten yoksun bırakılması olduğuna vurgu yapan Güzelmansur şöyle konuştu: “Düşünün bakalım, depremde niye en çok Hataylı öldü, depremde niye en çok Hatay'da yıkım oldu? Çünkü Hatay'a hak ettiği hizmeti yapsaydınız, yeteri kadar hastane yapsaydınız, Belen-Antakya otoyolu yapsaydınız, depremde Hatay'a üç gün geç gelmeseydiniz, çığlıklarımızı duysaydınız, bu kadar yıkım, bu kadar ölüm olmazdı Hatay'da.”
 

İktidarın rant merakı ve masa başında iş yapma anlayışıyla Hatay’ın sorunlarının 17 aydır azalacağına arttığına dikkat çeken Güzelmansur konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:
“Depremin üzerinden on yedi ay geçmiş olmasına rağmen hiçbir sorunumuz çözülmediği gibi, rant merakınızla, masa başından iş yapma isteğinizle sorun üstüne sorun yaratıldı. Bakanlarımız Hatay'a geliyorlar, sadece Hatay'a bakıp geri dönüyorlar. Koskoca on yedi ay geçti, 218 bin insanımız hâlâ konteynerde yaşıyor. 218 bin insanımızı on yedi aydır 21 metrekarelik konteynere mahkûm ettiniz, söz verdiğiniz konutların şu ana kadar sadece yüzde 4,2'sini teslim ettiniz. Hatay insanına söz verdiniz, dediniz ki: ‘İstemediğiniz hiçbir yeri rezerv alanı yapmayacağız.’ Her Allah'ın günü bir bölgeyi rezerv ilan edip insanların evini yıkıyorsunuz, sözünüzde durmuyorsunuz.

Şimdi, depremzede insanların elektriğini kesiyorsunuz, elektrik bağlatma zorunluluğunu getirdiniz. Elektrik bağlatmak için vatandaşın anası ağlıyor, bu halka bu kadar zulüm edilmez. ‘Konteyner çarşılar kuruldu’ diye ballandıra ballandıra haberler yaptırdınız. Esnaf iş yapmıyor, esnaf zaten iflas etmiş durumda. Bu esnafın da elektriğini kestiniz. Hatay'daki esnafla İstanbul'daki bir esnafı aynı tuttunuz, aynı SGK'yı, aynı vergiyi tahsil ediyorsunuz, Hatay'a sahip çıkma bu mudur? Söz verdiğiniz evleri teslim etmediğiniz gibi kira yardımını kesiyorsunuz.
Hatay, yıllardır Türkiye'yi besleyen 7'nci il yani vergi vermede 7'nci il, bu mu vicdan? Hatay'da esnaf, tüccar, iş insanı finansmana ulaşamıyor. Hatay'a imkân tanımak yerine dışarıdan getirdiğiniz firmalara ihaleler veriyorsunuz. Hatay'ı burada da görmezlikten geliyorsunuz. Buradan iktidara defalarca seslendim: ‘Hatay'ı özel afet bölgesi ilan edin. Sigorta primini, vergisini, kredi faizini iki yıl almayın, yoksa Hatay'ı kaybederiz.’ dedim ama on yedi aydır bizi duyan kimse olmadı.”

Ulu Önder Atatürk’ün Hatay’ı alma konusunda Meclis kürsüsünden söz verdiğini ve sözünü tuttuğunu hatırlatan Güzelmansur da Meclis kürsüsünde Hatay’ı ayağa kaldırana kadar mücadele edeceğine söz verdi. Güzelmansur şöyle konuştu:“Ulu Önder'imiz Atatürk Hatay mücadelesi sırasında şöyle der: ‘Büyük Meclisin kürsüsünden milletime söz verdim, Hatay'ı alacağım.’ Ben de Büyük Millet Meclisinin kürsüsünden tüm Hatay halkına söz veriyorum: İktidarın bu çelmelerinden yılmayacağız, CHP olarak Hatay'ı sahiplenmeye devam edeceğiz, Hatay'ı ayağa kaldırana kadar da mücadeleye devam edeceğiz.”

 

  • BIST 100

    11023,69%-0,13
  • DOLAR

    40,71% 0,02
  • EURO

    47,31% -0,05
  • GRAM ALTIN

    4378,03% 0,07
  • Ç. ALTIN

    7040,58% 0,00

"CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BAŞKAN VE 1,9 MİLYARLIK İHALE SKANDALI"

"BİR GÜNDE 55 YANGIN: TÜRKİYE ALEVLERLE SAVAŞTA

SİLİVRİ’DEN SESLENDİLER: İMAMOĞLU, KOMİSYON VE KÜRTÇE MESAJI

SAHTE DİPLOMA VE E-İMZANIN ARDINDAN YENİ SKANDAL: SAHTE PASAPORTLA TIP VE HUKUKA GİRMİŞLER!

HATAY PAYAS’TA KUMAR OPERASYONU: 2 BİN TL VE OYUN MALZEMELERİYLE YAKALANDILAR

KABİNE BUGÜN TOPLANIYOR: GÜNDEMDE HANGİ KONULAR VAR?

YENİ AKİT’TEN EKREM İMAMOĞLU’NA HAKARET DOLU BAŞLIK

FATİH ALTAYLI HAKKINDA BİR SORUŞTURMA DAHA: 3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN TOKAT’TA SERT MESAJLAR: "KARŞIMIZDA BİR AVUÇ ÇETE VAR"

BALIKESİR GÖNEN’DE SÜT FABRİKASINDA YANGIN FELAKETİ: 2 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

BAKAN YERLİKAYA: ENKAZ ALTINDA KİMSE YOK, 81 YAŞINDAKİ VATANDAŞIMIZI KAYBETTİK"

TELEFONLAR 6.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREMİ 30 SANİYE ÖNCE BİLDİRDİ

PARTİ ROZETİNİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI: MEMLEKET PARTİLİ BELEDİYE CHP'YE GEÇTİ

AKP'YE GEÇEN ÖZBUDUN, ÖZEL'İN FEZLEKESİNİ VERMİYOR!

BALIKESİR’DE ŞİDDETLİ DEPREM!

HATAY’DA DEPREM SONRASI TAŞOCAĞI TALANI: HALK SAĞLIĞI VE DOĞA TEHDİT ALTINDA

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR GÖZALTINA ALINDI

BERAAT YÖNÜNDE ŞERH VEREN HÂKİM GÖREVDEN ALINDI, İZBETON DAVASINDA HEYETLER DEĞİŞTİ

SÜRÜCÜ KURSLARINDA ‘MUAYENESİZ SAĞLIK RAPORU’ SKANDALI

ERDOĞAN İLE NUREDDİN NEBATİ ARASINDA DOLMABAHÇE’DE SÜRPRİZ GÖRÜŞME

CUMHURBAŞKANLIĞI 2. TUR ANKETİNDE İMAMOĞLU’NDAN BÜYÜK FARK

TEOMAN’DAN TEKLİF REDDEDİLME SEBEBİ SOSYAL MEDYAYI SALLADIÜnlü şarkıcı Teoman, Orta Doğu'dan gelen konser teklifini geri çevirdi. Ünlü şarkıcının teklifi reddetme nedeni dikkat çekti.

MHP’Lİ YALÇIN: “BAHÇELİ-PKK İŞ BİRLİĞİ İDDİALARI ALÇAKLIKTIR

AZİZ İHSAN AKTAŞ SORUŞTURMASI: BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ'NDE 6 ÇALIŞAN TUTUKLANDI

BEŞTEPE'DE ERDOĞAN'A FİLİSTİN PROTESTOSU

YÖK’ÜN YATAY GEÇİŞ İMKANLARI KÖTÜYE KULLANILDI: REKTÖRÜN OĞLUNA SINAVSIZ DİPLOMA

İMAMOĞLU'NUN BERAATINI İSTEYEN HAKİM GÖREV YERİ DEĞİŞİKLİĞİYLE KARŞILAŞTI

İBB DAVASI BORSASINDA YENİ SKANDAL: AVUKAT VE SAVCI YAZIŞMALARI ELE GEÇTİ

SALDA’YA KEPÇE, KUMSALA KAMYON: DOĞA TAHRİBATI GÖZLER ÖNÜNDE!

E-İMZA ŞEBEKESİ LİDERİNDEN ŞOK İTİRAF: 20 BİN TL’YE SAHTE KALFALIK VE USTALIK BELGESİ!

Yükleniyor


HATAY PAYAS’TA KUMAR OPERASYONU: 2 BİN TL VE OYUN MALZEMELERİYLE YAKALANDILAR

KADIN EL EMEĞİ PAZARI ARSUZ’DA AÇILDI

HAKİM PROJESİYLE İSTİHDAMA GÜÇLÜ ADIM :İŞ ARAYANA KURS, ÇALIŞANA GELECEK!

HATAY’DA DEPREMDE HAYATINI KAYBEDEN AVUKATIN DİPLOMASI ÜZERİNDEN SAHTECİLİK!

TARİHİ UZUN ÇARŞI'DA YENİDEN HAYAT BAŞLIYOR

HATAY’DA SINIRI GEÇMEYE ÇALIŞAN ÇOCUK ASİ NEHRİ’NDE HAYATINI KAYBETTİ

HATAY'DA 3.9 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

  • Salı 41.7 ° / 23.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 42.1 ° / 24.5 ° Güneşli
  • Perşembe 42.7 ° / 25 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2