ASKERİMİZİ ÖLDÜRENLER DOSTUMUZ OLAMAZ

ASKERİMİZİ ÖLDÜRENLER DOSTUMUZ OLAMAZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de gerçekleşecek kapalı İdlib oturumu öncesi partisinin grup toplantısında konuştu.

27 Şubat'ta Suriye'de 33 askerin şehit olduğu saldırı sonrası Rusya'yla 5 Mart'ta yapılacak görüşmeyi sert sözlerle eleştiren Kılıçdaroğlu, “Benim askerime mermi sıkan herkes benim düşmanımdır. Ben niye ayağına gideyim? Topuğunuz kıçınızda Putin'e koşuyorsunuz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup konuşmasında şunları söyledi:

'Ekonomiden işsizlikten şundan bundan söz ediyorsun sanki Türkiye’de hiçbir şey olmamış sıradan rutin bir olay olmuş 34 tane askerimiz şehit olmuş bu da çok önemli bir olay değilmiş. Bunlar mı vatan sever? Bunlar mı Türkiye’yi Emperyal güçlerden koruyacaklar? Bunlar mı Türkiye’nin çıkarlarını savunacaklar. Emperyal güçlerin maşası olanlar Türkiye’yi düzlüğe çıkaramazlar. Bunu herkesin bilmesi lazım.

Putin’e telefon eder, Merkel’le telefon eder, Trump’a telefon eder. Onlara meydan okur. Onlar gelir tak ,tak, tak gelir vururlar. Koşa koşa ayaklarına giderler. Hani sen kahramandın ya, hani sen Başkomutandın ya. Vurulan senin askerin. Benim askerimi vuran hangi devlet olursa olsun benim düşmanımdır nokta. Benim silahlı kuvvetlerimin, güvenlik güçlerimin vurulmasını sağlayan ya da vuran her devlet benim düşmanımdır. Ben niye ayağına gideyim ya. Topuğunuz kıçınızda Putin’e koşuyorsunuz. Ve diyorsun ki Hey Kılıçdaroğlu sen niye böyle konuşuyorsun. Ne konuşayım Allah aşkına.”